Ziekte of rouw? Geboorte, doopaangifte, huwelijk? Het wordt op prijs gesteld als u (of uw familie) de predikant of de wijkouderling daarover informeert. Of wilt u zich overschrijven naar de wijk?

Bij ziekte

Als u in het ziekenhuis moet worden opgenomen is het belangrijk dat u de kerk daarvan op de hoogte stelt. Het wordt op prijs gesteld als u (of uw familie) de predikant of de wijkouderling daarover informeert.

In dagen van rouw

Ook in droeve momenten van het leven willen we als gemeente met elkaar meeleven. Neem in deze situaties zo snel mogelijk contact op met de predikant of één van de kerkenraadsleden. Hij kan met de familie alle facetten van de uitvaart bespreken. Ook kan hij u informeren over uitvaartverzorgers, die geheel volgens uw wensen de begrafenis regelen.

Huwelijk

Het verdient aanbeveling om voor een kerkelijke bevestiging en inzegening van het huwelijk tijdig afspraken te maken. Gelijktijdig met de aanmelding op het stadhuis kunt u contact opnemen met het kerkkantoor (Gravensingel 19, 3319 EN Dordrecht) en de wijkpredikant.

De dienst wordt voorbereid door de predikant in overleg met het bruidspaar.

Geboorte en Doopaangifte

Stuur uw kerk een kaartje! Dit wordt zeer op prijs gesteld. En na verloop van tijd kunt u aangifte doen voor de Heilige Doop.

De data waarop de Doopvieringen in de Andreaskerk plaatsvinden, worden vermeld in Kerk op Dordt en in het predikantenrooster. Doopaangifte kunt u doen bij de scriba en bij voorkeur per e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

De verwerking van de gegevens, ook in de administratie van de centrale Hervormde Gemeente, vergt enige tijd, dus deze uiterlijk 4 weken voor de geplande doopdienst doorgeven alstublieft.

Voor de doopzondag zal er een doopgesprek plaatsvinden met de predikant en/of de ouderling. Tevens kunt u dan kennis maken met eventuele andere doopouders.

Ouderenpastoraat

De kerkenraad is op zoek naar een pastoraal werker voor het ouderen pastoraat in onze gemeente. Wilt u vanwege bijzondere omstandigheden bezoek of loopt u met bepaalde levensvragen, schroom dan niet om contact op te nemen met uw wijkouderling. In Visserslatijn kunt u de wijkindeling vinden en de contactgegevens van de wijkouderling. Eventueel kunt u deze gegevens opvragen bij de scriba. E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.