header6

Er is inmiddels al een heel enthousiast bouwteam betrokken bij de voorbereiding van de renovatie en modernisering van de kerkzaal. Onlangs kwamen we weer bijeen om de vele offertes te beoordelen zodat goede en (financieel) verantwoorde keuzes gemaakt kunnen gaan worden.

De PCD nodigt u uit voor de paasbijeenkomst op dinsdag 16 april a.s. van 14.00 tot 16.00 uur, in de wijkzaal van de Andreaskerk. Deze middag hopen dominee en mevrouw Maliepaard gastsprekers te zijn. Aan de hand van (zelfgemaakte) schilderijen mediteren zij over de zeven kruiswoorden. Vanaf half 2 staan koffie en thee klaar! Noteert u deze datum alvast in uw agenda. Later volgt meer informatie.

Namens de PCD, Lia Hoogendoorn

Het duurt nog een half jaartje, maar in september hopen we weer een rommelmarkt, kledingbeurs en boekenmarkt te organiseren. Gaat u uw garderobe, zolder of schuur nog opruimen? Bewaar dan uw overbodige spullen voor de rommelmarkt van de Andreaskerk. Hartelijk dank alvast. Heb je zin en tijd om deze activiteit mee te organiseren? Vraag info aan Rianne of Ton vd Knijff, Bart Jelier of Kees Verheul. Meer informatie over de rommelmarkt volgt later.

Kees Verheul

En net als alle andere jaren beloofd het weer een onvergetelijke tijd te worden. Zet de datum vast in je agenda en in die van je ouders. We gaan van vrijdag 12 juli tot en met 14 juli. Iedereen die in de brugklas zit tot en met 15 jaar is van harte welkom! Zit je in groep 8 en ga je volgend jaar naar de brugklas? Ga je dan ook mee? Best spannend natuurlijk, daarom nodigen we je vast uit voor onze laatste ‘normale’ Flash-avond op 22 juni van 19:00-21:00 in de kerk. Kun je vast een beetje wennen aan het gezellige gekke Flash! Meer informatie volgt.

Groet Ewout, Jette, Niels en Rebecca

In een aantal vergaderingen heeft de kerkenraad gesproken over het uitnodigen van vrouwelijke predikanten in de Andreaskerk. In de vergadering van 13 februari heeft de kerkenraad haar standpunt bepaald. In de visie van de kerkenraad is er geen beletsel om vrouwelijke voorgangers te gaan uitnodigen in de Andreaskerk. Eerder is aangegeven dat de kerkenraad over haar visie graag het gesprek voert met de gemeenteleden. Op 20 februari is er aan de gemeenteleden gelegenheid geboden hier het gesprek over te voeren met kerkenraadsleden tijdens een informatieavond over dit onderwerp en over de modernisering van de kerkzaal. Op de jaarlijkse gemeenteavond, gepland op woensdag 24 april, komt dit onderwerp nogmaals terug.
Jaap Slager, voorzitter kerkenraad

voedselbank dordrecht

 

Een verzoek van de Voedselbank voor de maand maart. Graag willen ze dat we met elkaar sparen voor: Pasta, Rijst, Pastasaus en Pastamix (pakjes en zakje) Doet u ook weer mee? Wij hopen op gulle gevers. Kunnen we de hele maand zorgen voor goed gevulde kratten? Bij voorbaat hartelijk dank voor uw medewerking.

Arine en Janneke

 

Dagelijks woord

Volg ons!

De Andreaskerk is gevestigd in Wielwijk. Wij zijn een Hervormde (confessionele) gemeente, aangesloten bij de Protestantse Kerk in Nederland (PKN). Al sinds 1963 staat iedere zondag deze boodschap centraal: Gods liefde in Jezus Christus voor iedereen!

> Lees verder

Andreaskerk Dordrecht
Jacob van Heemskerckstraat 19
3317 VL Dordrecht
078-6182695
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.