header6

Warning! JavaScript must be enabled for this form to work properly.

boekenproject

 

Klik hier om een verzoeknummer in te dienen

‘Hoe kan ik solidair zijn? Hoe verhoud ik me in schurende confrontaties tot de ander?’ Tijdens deze avond zullen we vanuit Bijbels-theologisch perspectief ingaan op concrete situaties in de gemeente en de samenleving. Hoe plaatsen we vanuit ons geloof, de Bijbel en de traditie solidariteit en acceptatie? Ik nodig jullie allen uit om op 29 juni over dit onderwerp met elkaar in gesprek te gaan. We starten om 20.00 uur. Koffie en thee staan vanaf 19.45 uur klaar. Aanmelding via ds. van Schaik, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. Graag tot 29 juni!

Gerrit van Lingen (predikant in opleiding)

Zondag 20 juni lezen we in de dienst uit Marcus 4: 35-41, over de storm op het meer van Galilea en Jezus die de wind en het water bestraffend toespreekt. Voorganger ben ik zelf.

Zondag 27 juni lezen we uit Johannes 4: 43-52, over het tweede wonderteken dat Jezus in Galilea doet, de genezing van de zoon van een dienaar van de koning. In deze dienst vieren we ook het Heilig Avondmaal, op de manier zoals we dat ook op Goede Vrijdag deden, in ‘hybride’ vorm, met een deel van de gemeente in de dienst aanwezig. Wie thuis of elders de dienst meebeleeft, nodig ik uit om daar met ons het brood en de wijn te delen.

Ds. Jasper van Schaik

Ik kwam ergens een gebed tegen. Het gebed wordt toegeschreven aan moeder Theresa. Ik wil het u doorgeven.

Here, help de man of de vrouw
Die zou willen bidden.
Maar het niet kan.
Aanvaard hun verlangen te bidden
Als een gebed.
Luister naar hun zwijgen
En ontmoet hen daar
In hun woestijn
U hebt al eerder
Mensen uit de woestijn geleid
En hun uw beloofde land laten zien,
Hoogste Heer, Koning van koningen.
Amen

Allen die de Here nodig hebben, bid ik Gods nabijheid toe!

Pastoraal werker, Gea de Kwant

logo de andere boeg

Ook al is er vanwege de coronamaatregelen geen officiële opening geweest, er zijn inmiddels wel diverse activiteiten in De Andere Boeg van start gegaan. Door corona hebben we de maandelijkse buurtlunch tijdelijk in een ander jasje gestoken: de Buurtlunch To Go! Bezoekers kunnen op een veilige manier een lunchpakket afhalen en hebben zo de gelegenheid om elkaar en de vrijwilligers buiten op het pleintje te ontmoeten. In juni hopen we weer, op gepaste afstand, samen aan tafel de maaltijd te kunnen houden.

Missie Dordt en samenwerkende kerken organiseren een “Feest van Hoop” op zondag 1 augustus a.s. De vraag komt naar ons als gemeente of wij mee willen doen. Zo’n activiteit/ op zondag/ in de binnenstad/ ...hmm. Wat doen wij als gemeente van de Andreaskerk? Ik denk aan de tentoonstelling over het Christelijk geloof in het Chatarijneconvent, een paar jaar geleden. Over de verschillende richtingen, over de ontwikkeling door de eeuwen heen. Wat kwamen er veel mensen, en wat hoorden we als bezoekers veel reacties: “die tekst hing bij mijn oma in de kamer”/ ”dat versje leerden we op school” enz. Bezoekers gingen met elkaar in gesprek. Wat is er dan nog veel kennis en veel herinnering bij de mensen die nu “niets meer” met de kerk hebben... Veel mensen weten er nog van, maar de VONK= de GEEST is er niet meer. Dus wat mij betreft: JA, en ik hoop dat velen met mij willen helpen het feest groot te maken, tot Zijn eer! Wordt vervolgd!
Jos Cirkel/ ouderling missionair

Dagelijks woord

De Andreaskerk is gevestigd in Wielwijk. Wij zijn een Hervormde (confessionele) gemeente, aangesloten bij de Protestantse Kerk in Nederland (PKN). Al sinds 1963 staat iedere zondag deze boodschap centraal: Gods liefde in Jezus Christus voor iedereen!

> Lees verder

Privacyverklaring

Andreaskerk Dordrecht
Jacob van Heemskerckstraat 19
3317 VL Dordrecht
078-6182695
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.