header6

alpha logo

WELKOM OP ALPHA

Heb je vragen over het leven of over het christelijk geloof? Dan is Alpha echt iets voor u, voor jou. Met anderen op zoek gaan naar de zin van het leven. Dat is Alpha. Tijdens 10 interactieve en gezellige bijeenkomsten ontdek je wat het christelijk geloof inhoudt.
Wanneer: we starten 12 februari a.s. in de Andreaskerk . Tijd: 12.30-15.00 u. We starten altijd met een lunch.
Info: Peter v.d. Schoor tel. 06 30324692, Jos Cirkel tel. 06 41257320
Aanmelden: Marleen Vos: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
de Alpha- flyer ligt bij de uitgangen van de kerk

 

 

week van gebed 2019

Gebedssamenkomst Wielwijk/Crabbehof Week van Gebed 2019:

Wanneer? Vrijdag 25 januari
​Hoe laat? 20.00u - 21.15u
Waar? De Kerk van de Nazarener, Talmaweg 121
Thema? Recht voor ogen
Tekst? Deut. 16: 11 - 20

Meer info? Klik op de volgende link: Promotiefilmpje Week van Gebed

 

Kerkbalans logo 2018
Zoals u inmiddels gewend bent aan het begin van een nieuw kalenderjaar, wordt ook deze keer de actie kerkbalans gehouden. De actie loopt van 19 januari tot 2 februari 2019. In deze periode kunt u daarom de lopers weer aan uw deur verwachten voor het bezorgen en weer ophalen van de enveloppen.

Nodigt het nieuwe jaar uit om vooruit te kijken of om juist eerst achterom te zien? Natuurlijk moeten we niet vergeten wat er achter ons ligt. De herinneringen. Wat kunnen we leren? We kunnen terugkijken op de feestmaand december zoals veel winkels zullen doen. Het was een goed jaar of het was wat minder. Namens de kerkenraad mag ik u uitnodigen om net als in 2018 samen gemeente te zijn. Door zelf aanwezig te zijn bij de diensten op zondag of mee te luisteren via kerkomroep, door oog te hebben voor anderen in uw omgeving, door spontaan taken op te pakken die er zijn, door goed na te denken wanneer er namens de kerkenraad een beroep gedaan wordt op uw talenten (en tijd). Genoeg te doen in 2019!

Deze week is Gea de Kwant-van der Vlist gestart met haar werkzaamheden als pastoraal werker voor de ouderen in onze gemeente. Gea heeft een dienstverband van 8 uur per week om dit werk te doen. Haar start was eigenlijk al eerder want Gea heeft op 19 december tijdens de kerstbijeenkomst voor de ouderen al met een grote groep mensen kennis kunnen maken. Zij richt zich bij het bezoekwerk op gemeenteleden die behoren tot de zogenoemde 75+ groep.

De leden van de kerkenraad hebben op woensdagavond 12 december met elkaar gesproken over de verschillende argumenten die er zijn om WEL of NIET voor een vrouwelijke voorganger te kiezen. Het gesprek is gevoerd nadat iedereen het boekje “Samen met de vrouwen. Bijbelstudies over m/v in de kerk” gelezen had. In vier groepjes is daarover, in alle openheid, met elkaar gesproken. Wat zegt de Bijbel? Wat is de uitleg bij de verschillende teksten? Wat zegt ons gevoel? In januari staat dit onderwerp weer geagendeerd bij de kerkenraadsvergadering waar dan de samenvatting van genoemde avond besproken wordt.
Jaap Slager, voorzitter

 

Begin december hebben wij u kunnen berichten dat onze wijkpredikant Jasper van Schaik gestart is met een aantal activiteiten in het kader van zijn re-integratie op weg naar een volledige terug keer in het gemeentewerk. Het is fijn om te kunnen laten weten dat een volgende stap gezet kan worden in het opbouwen van werktijd en taken. Maar ook bij deze stap dient u er rekening mee houden dat deze activiteiten de komende maanden nog niet zichtbaar zijn voor u als gemeente. Er dient zorgvuldig om te worden gegaan met de opbouw van de activiteiten.

 

Bent u erbij wanneer op 20 januari weer nieuwe ambtsdragers bevestigd worden en anderen voor een volgende periode herbevestigd worden? Als ambtsdrager willen zij hun steentje bijdragen aan de opbouw van de gemeente. Anderen nemen dan afscheid omdat hun ambtstermijn afloopt.

Dagelijks woord

Volg ons!

De Andreaskerk is gevestigd in Wielwijk. Wij zijn een Hervormde (confessionele) gemeente, aangesloten bij de Protestantse Kerk in Nederland (PKN). Al sinds 1963 staat iedere zondag deze boodschap centraal: Gods liefde in Jezus Christus voor iedereen!

> Lees verder

Andreaskerk Dordrecht
Jacob van Heemskerckstraat 19
3317 VL Dordrecht
078-6182695
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.