header6

 

kerk

UITNODIGING
VOOR DE STARTDAG OP

ZATERDAG 19 SEPTEMBER

TUSSEN 15.00 EN 17.00 UUR IN DE MERWELANDEN.

  

Bestanden:
Information
Aangemaakt 2020-07-11 22:47:39
Gewijzigd
Versie:
Grootte 1.03 MB
Systeem
Downloads 74

Zondag 16 augustus hoopt ds. R.H.M. de Jonge uit Leiden voor te gaan in de dienst die om 10.00 uur begint.
Zondag 23 augustus hoop ik zelf weer voor te gaan. Op dit moment weet ik nog niet uit welk bijbelboek we zullen lezen. Het liefst wil ik in de komende maand weer een serie lezingen uit één boek volgen, maar welk boek dat zal zijn, is dus nog even afwachten.
Op zondag 30 augustus hopen we als gemeente in drie vieringen het Heilig Avondmaal te vieren. Na een eerste proef met deze vorm van Avondmaal vieren op zondag 19 juli jl. wil de kerkenraad hier in  enigszins gewijzigde vorm graag vervolg aan blijven geven. Dit houdt in dat er op zondag 30 augustus drie overeenkomstige vieringen zullen zijn; éé n in de ochtend, twee in de middag. De ochtenddienst begint zoals gewoonlijk om 10.00 uur, en de middagdiensten zijn om 14.00 en 17.00 uur. In de ochtenddienst en eerste middagdienst om 14.00 uur zal er kindernevendienst en kinderoppas zijn. Om 17.00 uur wordt dan geen kindernevendienst en oppas aangeboden. Alleen de ochtenddienst zal via videostreaming worden uitgezonden. In beide middagdiensten zal evenals in de ochtenddienst ook de dienst van het Woord (schriftlezing en verkondiging) een plek krijgen. Bij binnenkomst in de kerkzaal treft u weer een grote tafelopstelling aan, waaraan u meteen kunt plaatsnemen op anderhalve meter afstand van elkaar (uitgezonderd stellen en gezinsleden). Brood en wijn staan al op de tafel gereed. N.B. Iedereen wordt in de gelegenheid gesteld zich voor één van deze drie vieringen aan te melden. In afwijking van de reguliere zondagen hoeft u dus geen rekening te houden met het nodigingsbeleid op alfabetische volgorde, maar bent u allen welkom om een dienst fysiek mee te maken. Aanmelding voor de diensten is echter wel noodzakelijk en kunt u op de gebruikelijke manier doen (zie ook onderstaand bij ‘voortgang erediensten Andreaskerk’). Wellicht ten overvloede zij vermeld dat ik in deze diensten de voorganger hoop te zijn.

Ds. Jasper van Schaik

Gedurende de zomerperiode bent u éénmaal in de twee weken in de gelegenheid een kerkdienst in de Andreaskerk bij te wonen. Afgelopen zondag 9 augustus waren de letters A t/m K uitgenodigd, komende zondag 16 augustus zijn de letters L t/m Z welkom. Zondag 23 augustus wederom de letters A t/m K . En zoals u elders in het wijkbericht kunt lezen kunnen voor 30 augustus alle gemeenteleden zich aanmelden voor één van de drie avondmaalvieringen. Voor de dienst van 10.00 en die van 14.00 is er oppas en kindernevendienst.
Aanmelding kan van de maandag t/m de woensdag, voorafgaande aan de dienst, 's avonds van 20.00 – 22.00: tel. 06-83 06 77 27 òf per email Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

2020 juni 5. Foto Cees Knoppers Openlucht zangmoment Wielwijk

Foto van Cees Knoppers

Doe mee met het openlucht zangmoment in Wielwijk op zondag 30 augustus van 15.00u - 15.45u.
U kunt zich opgeven bij: ​Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Hallo ouders van de kinderen van de oppasdienst. Voor de startdienst van 20 september a.s. maken we een cadeaupakketje voor alle kinderen uit de gemeente t/m 4 jaar. Lijkt je dit leuk om in die week te ontvangen? Mail je adres naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Marit en Marjenne

voedselbank dordrecht

Eindelijk weer met meer mensen naar de kerkdiensten! Voor ons weer de gelegenheid om het inzamelen van producten voor de Voedselbank extra onder uw aandacht te brengen. Door de gevolgen van het Corona-virus wordt er meer aanspraak op de Voedselbank gedaan. Daarnaast ziet de Voedselbank het aantal giften teruglopen, vandaar een extra beroep op u. In de zomermaanden juli en augustus vraagt de Voedselbank om: TANDPASTA, WASMIDDEL, AFWASMIDDEL, LICHAAMSVERZORGINGSPRODUCTEN. DE-waardepunten zijn nog steeds van harte welkom..
Financieel kunt u de Voedselbank ook ondersteunen door een gift te storten op: NL29 RABO 0126 2203 95 t.n.v. Voedselbank Dordrecht. Helpt u weer mee?
Bij voorbaat hartelijk dank. Team Voedselbank Andreaskerk

Met ingang van 1 juli is het aantal bezoekers van de zondagse eredienst in onze kerk opgeschaald naar 75 personen. Voor de diensten zullen gemeenteleden “op alfabet” in de gelegenheid gesteld worden de dienst in de kerk bij te wonen. Voor de dienst van 2 augustus zijn de letters M t/m Z aan de beurt. Aanmelding en registratie vooraf is noodzakelijk. Dat kan van maandag t/m woensdag, voorafgaande aan de dienst, ’s avonds van 20.00 – 22.00: tel. 06-83 06 77 27 òf per email Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Graag vermelden met hoeveel gezinsleden u komt. U ontvangt een bevestiging van uw aanmelding. Hoewel wij er alles aan doen dit te voorkomen is het mogelijk dat bij getalsoverschrijding niet alle aanmeldingen gehonoreerd kunnen worden. Wij vragen u tussen 9.30 en uiterlijk 9.55 aanwezig te zijn en bij binnenkomst de instructies van de ontvangstcommissieleden nauwkeurig op te volgen. Van elke dienst wordt een presentielijst opgemaakt. Dit i.v.m. contactonderzoek bij onverhoopt Coronapositief testen van een kerkganger. Indien u gebruik wenst te maken van de autodienst kunt u contact opnemen met Goof de Korver tel. 6140703. Gebruik van een mondmasker door chauffeur en passagier wordt geadviseerd.

Dagelijks woord

Volg ons!

De Andreaskerk is gevestigd in Wielwijk. Wij zijn een Hervormde (confessionele) gemeente, aangesloten bij de Protestantse Kerk in Nederland (PKN). Al sinds 1963 staat iedere zondag deze boodschap centraal: Gods liefde in Jezus Christus voor iedereen!

> Lees verder

Privacyverklaring

Andreaskerk Dordrecht
Jacob van Heemskerckstraat 19
3317 VL Dordrecht
078-6182695
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.