header6

Startdag
Zaterdag 18 september
Vanaf 15.30 uur rondom andreaskerk
Alle gemeenteleden zijn welkom.
Op zaterdag 18 september hopen we vanaf 15.30 uur de startdag 2021/2022 te organiseren.
 
Het wordt een informeel samenzijn met ruimte voor plezier en ontmoeting. Hieronder wat kenmerken.
● Vanaf 15.30 uur ontvangst op het buitenterrein van de Andreaskerk met koffie, thee en limonade.
● Gezellig praten met elkaar en ervaringen uitwisselen.
● Volleybalnet met bal aanwezig.
● Voor de kinderen is er een springkussen en de mogelijkheid om geschminkt worden.
● Om ongeveer 17.30 uur komt de rijdende frietkraam en ontvang je ‘patat en snacks to go’.
    ► Ook zijn er verschillende vegetarische snacks verkrijgbaar.
Kosten per persoon:
● Tot en met 12 jaar: € 2,50
● Ouder dan 12 jaar: € 5,00
Overmaken van de kosten
Graag het bedrag voor maandag 13 september overmaken op bankrekening NL05 INGB 0000 3796 85 t.n.v. Wijkgemeente 9 Hervormde Gemeente Dordrecht onder vermelding van 'Startdag’.
Heb je problemen met de hoogte van het bedrag?
Bel dan gerust naar telefoonnummer 06 3875 0346. We lossen het op.
Ben je niet mobiel?
Ophalen en thuisbrengen is mogelijk.
 
AANMELDEN?

Vanaf maandag 19 juli t/m zondag 15 augustus hoop ik vakantie op te nemen. In urgente kwesties en zaken van pastorale aard kunt u contact opnemen met ouderling Jan Cirkel via 06-43434283.

Ds. Jasper van Schaik

In aanvulling op en naast de reorganisatie van het georganiseerde pastoraat waarover wij u al eerder via het kerkblad en tijdens twee gemeenteavonden (zie ook het verslag van de meest recente gemeenteavond) berichtten, is in het verband van de kerkenraad en het ouderlingenberaad ook een start gemaakt met de ontwikkeling van nieuw beleid waarmee we het omzien naar elkaar willen stimuleren. Daarbij hanteren we twee uitgangspunten. Ten eerste willen we aansluiten bij de reeds aanwezige gaven van gemeenteleden en de door de Geest aan de gemeente geschonken gaven. Ten tweede zien we in het omzien naar elkaar een taak voor de hele gemeente en alle gemeenteleden. Daaruit volgt beleid dat gemeenteleden ondersteunt in hun behoeftes en het aanwenden van hun gaven. We willen relaties bevorderen en stimuleren, en de kwaliteit daarvan. We verlangen naar omzien naar elkaar in Christus’ naam. Samen met de toekomstige ouderling Vorming en Toerusting John de Kwant hopen we in de komende maanden de eerste contouren van nieuw beleid concreet te maken. Uiteraard houden wij u hiervan op de hoogte.
Ds. Jasper van Schaik

Logo samen dordt

Samen Dordt Nieuws is de maandelijkse digitale nieuwsbrief van de stichting Samen Dordt – een diaconale netwerkorganisatie gericht op het bieden van praktische hulp, het creëren van een sociaal vangnet en het verlenen van preventieve zorg. Met deze nieuwsbrief geven wij informatie over hulpinitiatieven binnen onze stad. Dit kan gaan om nieuws of activiteiten van onze eigen kernteams of aangesloten kerken, maar ook relevante berichten van andere organisaties of de gemeente Dordrecht. Jouw initiatief ook terugzien in de nieuwsbrief? Stuur dan een berichtje naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. 

Samen Dordt is de diaconale zusterstichting van Missie Dordt en verbonden aan het samenwerkingsverband Licht voor Dordt. #samendordt #missiedordt #lichtvoordordt

Via onderstaande link kunt u de nieuwsbrief downloaden.

Nieuwsbrief zomer 2021

Nieuwsbrief Broodnodig

 

Zondag 1 augustus verwachten we ds. T. Meijer uit Puttershoek als voorganger in de dienst. Ds. Meijer zal voor velen een bekend gezicht zijn, want hij gaat al jaren met enige regelmaat in de Andreaskerk voor.
Ik wens u gezegende diensten toe!
Ds. Jasper van Schaik

In ons leven zijn we zoekend. Zoekend naar de zin van ons bestaan. Soms kan het gebeuren dat achteraf blijkt dat God bij ons was. Ik moet daarbij denken aan de Emmaüsgangers (Lk. 24:13-35). “Brandde ons hart niet, toen Hij onderweg met ons sprak en de schriften voor ons ontsloot?” Toen herkenden zij Jezus. God is voor ons vaak onbegrijpelijk en toch heel dichtbij. We hebben geen antwoorden op onze  'waarom-vragen’. Ik las pas van een ouder iemand: “Ik heb steeds minder antwoorden. Ik weet het gewoon niet”. Ik hoop dat u in dit niet-begrijpen kunt vertrouwen op de persoonlijke God, Die troost en ons nabij is in Zijn Zoon Jezus Christus en Zijn Heilige Geest.
In het najaar willen Marijke Evera en ik weer een rouwkring leiden. Ieder die te maken heeft gehad met het overlijden van een geliefde is welkom. De kring wordt gehouden op maandagmiddag van 14.00 uur tot 16.00 uur. De data zijn: 4 oktober, 18 oktober, 1 november, 15 november en 29 november. Wilt u zich a.u.b. aanmelden bij mij?
Pastoraal werker, Gea de Kwant

Dagelijks woord

De Andreaskerk is gevestigd in Wielwijk. Wij zijn een Hervormde (confessionele) gemeente, aangesloten bij de Protestantse Kerk in Nederland (PKN). Al sinds 1963 staat iedere zondag deze boodschap centraal: Gods liefde in Jezus Christus voor iedereen!

> Lees verder

Privacyverklaring

Andreaskerk Dordrecht
Jacob van Heemskerckstraat 19
3317 VL Dordrecht
078-6182695
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.