header6

Zondag 19 juni gaat voor ds. Kees van Ekris uit Zeist. Hij was tot 2019 als gemeentepredikant verbonden aan de Bethelgemeente aldaar. Heden ten dage wonend en werkend in de leefgemeenschap “de Wittenberg” te Zeist. Bij velen van ons is hij bekend van zijn bijdragen aan de EO-podcast “Eerst dit”.

Zondag 26 juni hopen wij als gemeente met elkaar de gemeenschap met Christus en elkaar te vieren in het sacrament van het Heilig Avondmaal. Voorganger is ds. H.E. Dankers uit de Bilt. 

 

Op 28 juni is er de jaarlijkse bijeenkomst voor hen die nieuw zijn in onze gemeente. Als u wat meer informatie wilt over het reilen en zeilen binnen onze wijkgemeente dan bent u/jij van harte welkom. De bijeenkomst vindt plaats in de Andreaskerk, aanvang 20.00 uur. Aanmelding via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. . Hoort en zegt het voort!

De informatie n.a.v. de gemeenteavond van 12 mei j.l. is verwerkt tot een concept - profielschets gemeente. Deze is besproken en becommentarieerd in de kerkenraadsvergadering van 8 juni en is inmiddels op de gemeenteavond van 15 juni met de gemeente gedeeld. Aansluitend daarop is de gemeente die avond gehoord betreffende de profielschets van de te beroepen predikant. Het streven is de twee profielschetsen vast te stellen in de kerkenraadsvergadering van 6 juli, waarna met het feitelijke beroepingswerk kan worden begonnen. Wij vragen om uw voorbede, met name ook voor de leden van de voorbereidingscommissie.

Onlangs hoorde ik een vrouw zeggen die een ziekte heeft, dat een vriendin zei: “Het is heel erg wat je hebt, maar God is erbij”. Die vrouw zei tegen mij: “Ik vond dat moeilijk om te horen. In donkere periodes zit ik in de overleefstand en ervaar ik God niet. Dan ben ik eenzaam en wil ik God juist dichtbij ervaren: Waarom bent U er niet? Wat wilt U met mijn leven?” Als ik later terugkijk, zie ik dat God er wel degelijk was, vooral door mensen om mij heen. Ik ervaar heel veel liefde in mensen om mij heen, die bijv. eten komen brengen of mij bellen.” Hoe ervaart U Gods liefde in Uw leven? En: hoe geeft U Gods liefde door aan anderen?

Pastoraalwerker, Gea de Kwant

Op 10 september (datum is gewijzigd!) hopen we weer een rommelmarkt, kledingbeurs en boekenmarkt in en bij de Andreaskerk te organiseren. Heb je artikelen voor deze actie? Bewaar dan deze overbodige artikelen tot september. Geen meubels, witgoed, kopjes en glazen, verder kunnen we alles gebruiken. Hartelijk dank alvast. Meer informatie over de rommelmarkt volgt later of stuur een mail naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Let wel: de startzondag staat genoteerd voor 18 september!
Namens de activiteitencommissie, Kees Verheul

 collectealleVanaf heden zijn er drie mogelijkheden voor het bestellen van collectebonnen

ckia logo
Jezus heeft ons geleerd om te leven en te handelen als de man in de gelijkenis van de ‘barmhartige Samaritaan’. Deze man betoonde ‘chesed’. Het Hebreeuwse woord 'chesed’, algemeen vertaald door ‘liefdadigheid’, is een essentieel kenmerk voor Israël. Chesed is zelfs één van de pilaren die het Joodse geloof draagt, zo hiermee ook het christelijk geloof. Rabbijn Mozes van Kobrin heeft eens gezegd: 'Een dag dat een Jood geen vriendelijkheid doet (zgn. mitswe), wordt niet beschouwd als een dag in zijn leven’. Wat betekent ‘chesed’ nog meer en wat zegt de Bijbel hierover? Hoe geeft Israël/ het Joodse volk dit inhoud aan de dag van vandaag? Wat kunnen we hiervan leren?

Lees dit artikel verder in onderstaand document:

 

 

Dagelijks woord

De Andreaskerk is gevestigd in Wielwijk. Wij zijn een Hervormde (confessionele) gemeente, aangesloten bij de Protestantse Kerk in Nederland (PKN). Al sinds 1963 staat iedere zondag deze boodschap centraal: Gods liefde in Jezus Christus voor iedereen!

> Lees verder

Privacyverklaring

Andreaskerk Dordrecht
Jacob van Heemskerckstraat 19
3317 VL Dordrecht
078-6182695
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.