header6

Wanneer? Woensdag 25 oktober, 19.30u - 20.30u (+ koffie/thee)
Wat? Bidden voor bewoners, instanties en initiatieven in deze wijken
Waarom? Omdat wij "kerk in de wijk" willen zijn
Waar? In één van de benedenzalen van de Andreaskerk
Wie? Broeders/zusters Kerk van de Nazarener, Gemeente Op de Rots, Andreaskerk

De kerkvader Augustinus is geliefd, zowel bij katholieken als protestanten. Hij leefde in een onstuimige tijd. Het machtige Romeinse Rijk was in een westelijke en oostelijk deel uiteen gevallen. De stad Rome – eens het onwankelbare centrum van het Romeinse Rijk – werd in 410 door de Visigoten geplunderd.

GHL
Het televisieprogramma 'Geloof en een Hoop Liefde’ portretteert gemeente Dordrecht.

Presentatoren Bert van Leeuwen, Henk van Steeg, Hella van der Wijst en Mirjam Bouwman gaan voor ‘Geloof en een Hoop Liefde’ op zoek naar authentieke dorpsverhalen, karakteristieke stadsgezichten en inspirerende verhalen over geloof, hoop en liefde in Dordrecht. Kijk maandag 23 oktober a.s. naar ‘Geloof en een Hoop Liefde’ in Dordrecht om 17.50 uur op NPO 2.

Op zondag 26 november is de laatste zondag van het kerkelijk jaar. De kerkenraad heeft er voor gekozen om in de middagdienst (die onder leiding staat van onze beide voorgangers, dominee van Schaik en pastor van der Lee) onze overleden broeders en zusters te gedenken. Deze dienst is een dienst voor de gehele gemeente en voor de familieleden van de overledenen. Zullen we de familieleden massaal steunen in hun rouw en gemis door met elkaar op te komen in Gods huis? De ochtenddienst is een themadienst rondom een van de liefdesbrieven van Christus.
Ds. van Schaik en pastor van der Lee.

Ook in november zullen er weer middagdiensten gehouden worden. Deze starten om 17.00u. Thema van deze middagen is: De liefdesbrieven van Jezus. We behandelen de brieven die Christus zelf schreef aan de zeven gemeenten in Klein Azië. Ook onze gemeente is geadresseerde! We roepen u en jou dus met klem op om deze diensten te bezoeken.

Op zondag 5 november komen we samen voor de jaarlijkse oogstdankdienst. Met vertrouwen doen we dit jaar weer beroep op u om na afloop van deze dienst één of meer fruitbakjes te bezorgen bij gemeenteleden die niet meer naar de kerk kunnen komen of om een andere reden een bemoediging nodig hebben. Mogen we weer op u rekenen? Op zaterdag 4 november maken wij de fruitbakjes klaar. Tussen 10 en 11.30 uur is er gelegenheid om fruit e.d. te komen brengen. Ook een financiële bijdrage is heel welkom. Wij zien u graag langskomen! En de koffie staat klaar.

De diakenen

voedselbank dordrecht

 

Voor de maand OKTOBER vraagt de Voedselbank om de volgende producten met elkaar in te zamelen:

GROENTEN in blik / zak
PEULVRUCHTEN in blik / zak
GEDROOGDE PEULVRUCHTEN
APPELMOES

Graag dragen we weer volle kratten over aan de Voedselbank. Helpt u (weer) mee? Alvast hartelijk dank!

Arine en Janneke

20170923 112003

De netto opbrengst van de rommelmarkt/kledingbeurs en boekenmarkt was meer dan € 5200,- Het exacte bedrag wordt later gecommuniceerd.
Hiervan gaat:

► 50% Diaconaal Project Albis Roemenië
► 25% Dordtse Evangelisatie
► 25% Kerk in de wijk.
Alle gevers van spullen en alle vrijwilligers. Foto's van de rommelmarkt staan in de bibliotheek van Visnet.
HEEL HARTELIJK DANK!

Dagelijks woord

Volg ons!

De Andreaskerk is gevestigd in Wielwijk. Wij zijn een Hervormde (confessionele) gemeente, aangesloten bij de Protestantse Kerk in Nederland (PKN). Al sinds 1963 staat iedere zondag deze boodschap centraal: Gods liefde in Jezus Christus voor iedereen!

> Lees verder

Andreaskerk Dordrecht
Jacob van Heemskerckstraat 19
3317 VL Dordrecht
078-6182695
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.