header6

Wij zien met dankbaarheid terug op de gemeenteavond van donderdag 19 november. Via bijna 40 schermen ontmoetten meer dan 50 gemeenteleden elkaar. Er was vrolijkheid, blije gezichten. Drie belangrijke onderwerpen kwamen aan de orde: een overzicht van de Financiën van onze wijkgemeente, het Pastoraat en het Pioniersplan (“de andere boeg”) . In de volgende KOD wordt hier uitvoerig verslag van gedaan. Wij sloten af met Dietrich Bonhoeffer: ...”Laat warm en stil de kaarsen branden heden, die Gij hier in ons duister hebt gebracht, breng als het kan ons samen, geef ons vrede. Wij weten het, uw licht schijnt in de nacht”....

I.v.m. de huidige corona-maatregelen is het dit jaar niet mogelijk om producten in te leveren voor de kerstpakketten. De diakenen kopen alles in en zullen mooie pakketten samenstellen. De pakketten worden gemaakt op 12 december en in de daarop volgende week verspreid. Om dit mogelijk te maken, vragen wij u een gift over te maken op rekeningnummer NL05 INGB 0000 3796 85 onder vermelding van kerstpakketten. Alvast hartelijk bedankt!!

Eenzaamheid is een verborgen probleem. Het is iets wat u alleen zelf voelt. Een ander kan misschien helemaal niet merken dat u eenzaam bent. Het is een vreselijk gevoel. Het is een persoonlijk gevoel dat u ervaart. In deze coronatijd wordt dit gevoel van eenzaamheid extra benadrukt: mensen komen niet bij u op bezoek, zijn bang om corona te krijgen. U durft misschien zelf nergens heen te gaan om corona zo mogelijk af te wenden. U bent bang en u bent alleen in deze moeilijke tijd. Ik hoop dat u mensen om u heen hebt, die u kunt bellen. We mogen ons in ieder geval vastklampen aan de naam van God, HERE: Ik ben Die Ik ben. Dat betekent: Ik ben er bij, Ik ben bij je. Mag dat u troosten als u zich eenzaam voelt.
Pastoraal werker, Gea de Kwant

Op zondag 29 november, de eerste zondag van Advent, verwachten we als voorganger ds. D.H. de Roest uit Kapelle. Dominee de Roest staat in zijn eerste gemeente en is voor ons een nieuw gezicht. Een zondag dus om in meerdere opzichten verwachtingsvol naar uit te zien!
Zondag 6 december, tweede Advent, hoop ik zelf voor te gaan in de eredienst. Ik wens u gezegende diensten toe, hetzij verbonden via de videostream, hetzij in levende lijve in de kerk.

Ds Jasper van Schaik

Jongstleden zondag 8 november sprak ds. René de Reuver tijdens de Kristallnachtherdenking in Amsterdam namens de Protestantse Kerk in Nederland, en daarmee ook namens onze gemeente, een schuldbelijdenis uit tegenover de Joodse gemeenschap in Nederland. Hiermee erkent de kerk schuld en spreekt de kerk tevens haar verantwoordelijkheid ten opzichte van de Joodse gemeenschap voor de toekomst uit. De tekst van deze verklaring werd meegezonden met de kerkelijke post. Ook vindt u hier een link naar de verklaring op de website van de Protestantse kerk: verklaring PKN tijdens Kristallnachtherdenking
De kerkenraad bezint zich op de vraag hoe wij in de Andreaskerk het bewustzijn van onze verantwoordelijkheid voor de Joodse gemeenschap kunnen bevorderen.

Voor Power zijn we met spoed op zoek naar leiding om te zorgen dat de Poweravonden kunnen blijven doorgaan. Power wordt eens per 2 weken georganiseerd op zaterdagavond en is voor de leeftijdscategorie tussen 15 en 20 jaar. Ben jij degene die graag met en voor hen gezellige avonden organiseert, dan horen we het graag. Zeker in deze coronatijd is het belangrijk dat we met elkaar verbonden blijven. Mocht je interesse hebben neem dan contact op met Klarinda, of via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

voedselbank dordrecht

In de maand NOVEMBER willen we voor de Voedselbank sparen voor: BLOEM/ MEEL, PANNENKOEKENMEEL, POEDERSUIKER, ROZIJNEN/ KRENTEN. Mogen wij een dringend beroep op u doen? De voorraden van de Voedselbanken raken op. Minder giften en meer mensen die er indeze barre tijden een beroep op moeten doen. In het Journaal is er al aandacht aan besteed. Naast bovenstaande producten zij alle langhoudbare producten welkom (let u aub wel op de houdbaarheidsdatum. Maar ook financiële ondersteuning is van harte welkom (NL29 RABO 0126 2203 95 tnv Voedselbank Dordrecht). Blijft u ondertussen ook nog de DE-waardepunten verzamelen? Doet u ook mee? De gebruikers van de Voedselbank, maar ook wij, zullen u daar heel dankbaar voor zijn.
Team Voedselbank Andreaskerk

Dagelijks woord

Volg ons!

De Andreaskerk is gevestigd in Wielwijk. Wij zijn een Hervormde (confessionele) gemeente, aangesloten bij de Protestantse Kerk in Nederland (PKN). Al sinds 1963 staat iedere zondag deze boodschap centraal: Gods liefde in Jezus Christus voor iedereen!

> Lees verder

Privacyverklaring

Andreaskerk Dordrecht
Jacob van Heemskerckstraat 19
3317 VL Dordrecht
078-6182695
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.