Op basis van de versoepelingen die de overheid heeft aangekondigd per 25 september 2021 heeft de PKN afgelopen maandag, 20 september, een nieuw advies uitgebracht. Naar aanleiding van dit advies heeft de kerkenraad besloten tot een verdere verruiming van het aantal bezoekers van de kerkdiensten in de Andreaskerk.

Vanaf 25 september is het niet meer verplicht om de 1,5 meter in de eredienst te handhaven. De PKN geeft in haar advies de kerkelijke gemeenten de ruimte om zelf invulling te geven aan begrip ‘gepaste afstand’ dat de overheid in dit kader gebruikt. De kerkenraad heeft, met inachtneming daarvan, ervoor gekozen om per 26 september 75% van de capaciteit van onze kerkzaal te gebruiken, wat neerkomt op circa 300 mensen. Daarbij geldt het volgende:

• Aanmelding blijft vooralsnog via Kerktijd gebeuren, zodat het totaal aantal bezoekers in de gaten gehouden kan worden. Let op: hiervoor dient u geregistreerd te zijn via kerktijd.nl (voor meer informatie zie: onze website, Kerk op Dordt en de kerkelijke post)
  • Er zal geen QR-code gecheckt gaan worden.
  • De kerkenraad gaat uit van uw eigen verantwoordelijkheid om niet te komen bij Corona-symptomen of recent contact met iemand die Corona heeft.
  • Het verzoek is om één stoel vrij te houden tussen de gezinnen.
  • Er zal een sectie onder het orgel vrijgehouden worden voor mensen die hechten aan de 1,5 meter afstand. Zij kunnen gebruik maken van de ingang bij de grote trap waar een ontvangstambtsdrager hen zal ontvangen. Aanmelding hiervoor via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Tenslotte heeft de kerkenraad besloten om de externe verhuur vrij te geven met dien verstande dat de huurders er uiteraard op gewezen worden zich te houden aan de landelijke richtlijnen.

ckia logo

Voor maandagmorgen d.d. 4 oktober zijn we na lange tijd weer in de gelegenheid om een spreker uit te nodigen. Onze gastspreker is deze morgen Bijbelleraar Johan Schep uit Gorinchem. Het thema voor deze morgen luidt: ‘Mijn belevenissen van een 33 jaar lange pelgrimsreis in Israël en hoe Jood en Arabier tot het geloof in Jezus de Messias kwamen’.
De bijeenkomst is in de Andreaskerk, Jac. v. Heemskerckstraat 19 te Dordrecht. De bijeenkomst begint om 10.00 uur . Vanaf 9.40 uur staat de koffie klaar. De gezamenlijke commissies K & I heten u van harte welkom! Breng gerust uw vrienden en vriendinnen mee.

Op 2 oktober aanstaande houden we ter vervanging van het Vr-uitje een vrouwendag. Het thema is "De reis van je leven". Spreekster Marije Vermaas neemt ons mee op reis langs alle obstakels, mooie uitzichten, stoplichten en onverwachte ontmoetingen naar onze bestemming. De kosten per persoon zijn € 5,- euro, we starten om 10:00 uur in onze kerk en de reis zal tot ongeveer 15:00 uur duren incl. lunch en koffie en thee. Ga je mee? Meld je per mail aan via: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. voor 25 september aanstaande. Tot dan!

Hartelijke groet van Jannie, Wilma, Jeanette, Trudie, Heleen en Annemarije

voedselbank dordrecht

Door de Voedselbank wordt er gevraagd om in de maand SEPTEMBER te sparen voor:

SOEP IN BLIK / PAK / ZAK (graag ook zonder varkensvlees a.u.b.), VERMICELLI, SOEPSTENGELS

Maar alle houdbare levensmiddelen (let wel a.u.b. op de houdbaarheidsdatum), DE-waardepunten en financiële bijdragen (NL29 RABO 0126 2203 95 t.n.v. Voedselbank Dordrecht) zijn van harte welkom.
Naast het inleveren in de kerk is er ook de mogelijkheid om donderdagmiddag tussen 12.30- 15.30 uur de producten in De Andere Boeg –Piet Heynstraat 1 (oude speeltuin) in te leveren.
Mogen we weer op u rekenen?

Team Voedselbank Andreaskerk

We blijven invulling geven aan onze dienst aan God en de wereld. Via de kerkwebradio en via www.kerkomroep.nl zal iedere zondag om 10.00 uur een uitzending worden verzorgd waarin een predikant voorgaat in de liturgie. Op deze manier kunnen we, hoewel op afstand, toch samen bidden, zingen, uit de bijbel lezen en de verkondiging uit Gods woord horen.
     o Voorbeden (voor uzelf, voor anderen, voor situaties dichtbij of ver weg) kunt u via e-mail aanvragen en indienen bij ds. Van Schaik (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.).
     o Collectes zullen via de Givt-app worden verzameld. Voor instructie bij het downloaden en gebruiken van de app zie gebruik Givt -app  onder het tabje 'Givt-App'.
     o De bloemengroet zullen we zoals we gewend zijn ook nu iedere zondag namens de gemeente bij een gemeentelid bezorgen. De bos bloemen wordt door een gemeentelid verzorgd conform het bestaande rooster.

Wij hebben bevestigd gekregen dat ons abonnement op www.kerkomroep.nl geen beperkingen kent qua aantal luisteraars. Het zou echter zo kunnen zijn dat door het grote aantal luisteraars van vele kerken tegelijkertijd de verbinding hapert. Mocht u dat onverhoopt overkomen, dan adviseren wij u de opname van de dienst op een later moment te beluisteren. De opnames blijven geruime tijd beschikbaar.