logo de andere boeg

Ook al is er vanwege de coronamaatregelen geen officiële opening geweest, er zijn inmiddels wel diverse activiteiten in De Andere Boeg van start gegaan. Door corona hebben we de maandelijkse buurtlunch tijdelijk in een ander jasje gestoken: de Buurtlunch To Go! Bezoekers kunnen op een veilige manier een lunchpakket afhalen en hebben zo de gelegenheid om elkaar en de vrijwilligers buiten op het pleintje te ontmoeten. In juni hopen we weer, op gepaste afstand, samen aan tafel de maaltijd te kunnen houden.

Koffie-inloop
Iedere twee weken is er op vrijdagmiddag een koffie-inloop voor wijkbewoners. Vanaf maart was dit met een maximum van 6 bezoekers. Gastheren zijn Kor en Peter. Op gepaste afstand en soms gelukkig ook buiten in het zonnetje delen mensen hun verhalen. Laatst hadden we mooie gesprekken over dankbaarheid, die velen - ondanks de lastige tijd - toch in hun levens mogen ervaren. Corona heeft impact op onze levens, maar we mogen getuigen van de Hoop die in ons leeft. Op momenten dat we niet naar buiten kunnen, zitten we met plezier in de fijne “huiskamer” van De Andere Boeg. We genieten dan regelmatig van mooi pianospel door een van onze vaste bezoekers.

Crea-activiteit voor vrouwen​
Sinds juni zorgen Henriet en Annemarije voor een creatieve activiteit in De Andere Boeg. Een keer in de twee weken op woensdagochtend zetten ze de koffie en materialen klaar voor vrouwen uit de wijk.

Voedselbank
Iedere donderdagmiddag zijn enthousiaste vrijwilligers aan de slag om mensen te voorzien van Voedselpakketten. Bij de ingang en op het pleintje voor het inloophuis worden door Peter en Franck (diaken van de katholieke kerk) fijne gesprekken met de bezoekers gevoerd en contacten gelegd. Tevens worden via HipHelpt (Hulplijn Dordt) voedselpakketten bezorgd bij mensen die slecht ter been zijn en niet in staat zijn om hun pakket op te halen. Peter bezorgt deze pakketten met een bakfiets die hij, via Missie Dordt, van een gemeentelid van Kerk voor Krispijn heeft gekregen.

Superkids
De leiding van deze kidsclub, waaronder uit onze kerk de zussen Marion en Esther, is steeds vindingrijk te werk gegaan. Door corona hebben ze veel activiteiten buiten georganiseerd, waardoor de kidsclub toch door kon gaan. Iedere laatste zaterdagmiddag van de maand komen er kinderen in de basisschoolleeftijd naar de Piet Heynstraat toe. In mei werd stilgestaan bij Pinksteren. Meer dan 50 kinderen uit de buurt genoten van het springkussen, konden spelletjes doen, knutselen, marshmallows roosteren boven een vuurtje en horen over de betekenis van Pinksteren. In juni is het thema: God zorgt voor jou (kijk eens naar de vogels en bloemen).

Huiswerkhulp
Sinds april bieden we iedere woensdagmiddag huiswerkbegeleiding aan. Kinderen uit groep 6 t/m 8 van de basisschool zijn welkom om hun huiswerk te maken. Vaak hebben ze thuis geen rustige plek om dat te doen. Heel fijn dat ze dit nu in De Andere Boeg kunnen doen. Mariska, Mirjam, Peter en vrijwilligers van Dordtse Helden zorgen voor de begeleiding.

Ondersteuning
Mocht jij jouw talenten willen inzetten om ons te ondersteunen, laat het ons weten. Ook giften zijn van harte welkom.

Facebookpagina en website
Op de hoogte blijven van de voortgang en activiteiten van De Andere Boeg? Volg ons dan op Facebook: www.facebook.com/deandereboeg of bekijk onze website: www.deandereboeg.nl

Het kernteam van De Andere Boeg, Henriet, Rianne, Edwin, Kor en Peter
Rekeningnummer: NL 05 INGB 0000 3796 85 t.n.v. Wijkgem. 9 Herv. Gem. Dordrecht, t.b.v. De Andere Boeg