ckia logo
Mogelijk bent u ook weleens getuige geweest van Bar Mitswa vieringen bij de ‘Klaagmuur’ (Kotel) in Jeruzalem. Elke maandag- en donderdagmorgen is het op het Tempelplein een groot feest, een Bar Mitswa viering. Joodse jongens van 13 jaar en één dag worden Bar Mitswa. In Joodse kringen is deze gebeurtenis/ traditie bijna even belangrijk als een huwelijk, omdat dit het begin van een nieuwe fase in de relatie met God markeert. Waar vond deze ‘viering’ plaats in Dordrecht? Hoe gaat de plechtigheid van een Bar Mitswa - en Bat Mitswa-viering er aan toe? Wat betekent dit voor de betrokkene? Heeft Jezus zich ook voorbereid op Bar Mitswa? Herkennen we iets van de viering en de betekenis van het Joodse Bar Mitswa/ Bat Mitswa binnen de tradities in de Rooms Katholieke - en Protestantse Kerken? Waarom blijven we ‘lernen’/ leren?

Hieronder kunt u het bestand downloaden