ckia logo
Op dinsdag 13 oktober is er een studieavond met ds. Willem J.J. Glashouwer , president van Christenen voor Israël Internationaal. Het onderwerp waarover hij spreekt is: Verbonden en Koninkrijk .
De bijeenkomst vindt plaats in de Andreaskerk , Jac. van Heemskerckstraat 19 in Dordrecht. De aanvang is om 20.00 uur. Inloop voor koffie/ thee vanaf 19.30 uur. De toegang is gratis. Er is aan het einde van de avond tevens de mogelijkheid van verkoop van producten uit Israël. Vanwege de coronacrisis volgen we de richtlijnen van het RIVM en kunnen er maar een beperkt aantal mensen toegelaten worden. Aanmelding bij Chr.v. Israël is verplicht via: www.christenenvoorisrael.nl of 033-2458824. Wie het eerst kom, wie het eerst maalt.

Verbonden & Koninkrijk
Er zijn zes eeuwige en onvoorwaardelijke verbonden van God met Israël. Dat begint in Genesis 12 al met Abraham. De Here roept hem uit Ur: verhuizen! Het land speelt een centrale rol. Na het verbond met Abraham volgen de verbonden: het land Israël, Jeruzalem, het eeuwig koningschap van het huis van David, het eeuwig priesterschap van het huis van Levi en het Nieuwe Verbond. Dat nieuwe verbond is ook met Israël gesloten. Door de genade van de Allerhoogste is dat nieuwe verbond echter voor ons geopend. Al die verbonden wijzen volgens ds. Glashouwer naar de uiteindelijke vervulling in het Koninkrijk. Het Koninkrijk had een grote plaats in de prediking van de Here Jezus en in Israël zie je de verwachting naar dat Koninkrijk door het hele Oude Testament heen.
Achtergrond spreker
Ds. Willem J.J. Glashouwer was voorheen werkzaam voor de EO. Bekende programmaseries uit die tijd waren: 'Het Ontstaan van de Bijbel' en 'Het Ontstaan van Israël'. Hij is tevens medeoprichter van de Evangelische Hogeschool en de Christelijke School voor Journalistiek. Ds. Glashouwer was vervolgens tien jaar voorzitter van Christenen voor Israël. Nu is hij president van Christians for Israel International' en betrokken bij het werk in tientallen landen. Hij is auteur van veelgelezen boeken als: 'Waarom Israël?', 'Waarom Jeruzalem?' en 'Waarom Eindtijd?’

Bij deze bent u van harte uitgenodigd voor dit boeiende onderwerp in deze bijzondere tijd.
Shalom, namens de gezamenlijke commissies K&I.