ckia logo

Gods Verbond(en) met Israël en de vervangings-/ bevrijdingstheologie: Zowel het Oude- als het Nieuwe Testament spreekt van Gods Verbonden met Israël/ het Joodse volk. Wat houden deze in? Is er met de komst van de Heere Jezus iets veranderd m.b.t. Gods bijzondere verbondsrelatie tot het Joodse volk, Zijn Verbondsvolk? Wat houdt de vervangings-/ bevrijdingstheologie in (de kerk = i.p.v. Israël gekomen)? Is er na 72 jaar (na 1948) in de kerken ander inzicht gekomen in de Verbondsvisie op Israël? Welke funeste gevolgen heeft de vervangings- / bevrijdingstheologie gehad en heeft zij nu nog voor de kerk? Welke grote en bijzondere waarden hebben Gods Verbonden met Israël voor ons christenen van vandaag?

Hieronder kunt u het bestand downloaden:

Bestanden:
Aangemaakt 2020-07-09 16:03:09