header6

ckia logo
Het Joods Nationaal Fonds (JNF) is een non-profit organisatie, opgericht in 1901. Het JNF richt zich op de ontwikkeling van duurzame, ecologische projecten ten behoeve van de leefbaarheid van alle  mensen in de Israëlische samenleving. Het werk van het JNF-fonds vindt haar basis in de Bijbel, o.a. inJes. 35: 1: De woestijn en de dorre plaatsen zullen hierover vrolijk zijn, en de wildernis zal zich verheugen, en zal bloeien als een roos. (S.V.)

Als je in Israël bent, zie je dat deze belofte meer en meer in vervulling is gekomen. Het land ondergaat een langzame metamorfose. Op veel plaatsen is reeds verwezenlijkt: een land ‘overvloeiend van melk en honing’. Echter meer dan de helft van het land Israël is nog steeds woestijn. De immigratie van Joden uit alle landen ter wereld neemt toe. Enerzijds ten gevolge van het wereldwijde groeiende antisemitisme. Anderzijds omdat Gods beloften van terugkeer voor het Joodse volk, genoemd in de Bijbel, te allen tijde in vervulling komt. De Nederlands Joodse jurist en schrijver Abel Herzberg zei eens: Zonder Israël is elke Jood een ongedekte cheque. De toestroom van immigranten vraagt grote inventiviteit voor de kleine staat Israël. Daarin ondersteunt het JNF, zodat de stroom van geïmmigreerde Joden in hun thuisland weer een leefbaar bestaan op kunnen bouwen.

Hieronder kunt u het bestand downloaden:

Bestanden:
Information
Aangemaakt 2020-01-16 19:53:25
Gewijzigd
Versie:
Grootte 1.07 MB
Systeem
Downloads 12
 

De Andreaskerk is gevestigd in Wielwijk. Wij zijn een Hervormde (confessionele) gemeente, aangesloten bij de Protestantse Kerk in Nederland (PKN). Al sinds 1963 staat iedere zondag deze boodschap centraal: Gods liefde in Jezus Christus voor iedereen!

> Lees verder

Privacyverklaring

Andreaskerk Dordrecht
Jacob van Heemskerckstraat 19
3317 VL Dordrecht
078-6182695
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.