ckia logo

Zaterdagavond na het vieren van de Shabbat in de synagoge wordt thuis de Havdalah-ceremonie gehouden, het zgn. 'vaarwel zeggen van de Shabbat'. Deze ‘ceremonie’ staat in het teken van 'de v(V)erlossing'. Op deze avond wordt er scheiding gemaakt tussen de Shabbat, de geheiligde rustdag, en de rest van de week. Op welke wijze neemt de gelovige Joodse familie met dankbaarheid en weemoed voor een week ‘afscheid’ van de vreugdevolle Shabbat/ HET ’rustpunt’ in de week?

Hieronder kunt u het bestand downloaden:

Bestanden:
Aangemaakt 2019-06-28 08:31:21