ckia logo

Ons nieuwjaar valt niet samen met het Joodse nieuwjaar, Rosj Hasjana. (in sept.) Onze Westerse christelijke jaartelling en kalender verschilt nogal van het Bijbelse/ Joodse patroon. De Bijbels Joodse feesten en gedenkdagen komen niet meer overeen met onze christelijke feest-/hoogtijdagen. Welke motieven en welke gevolgen heeft het loslaten van de Joodse (Bijbelse) kalender gehad ? Was het zomaar een kwestie van data? In hoeverre kunnen we 'de klok nog terug draaien'?

Hieronder kunt u het bestand downloaden

Bestanden:
Aangemaakt 2018-01-04 21:43:13