ckia logo

Soekot is een zeer vreugdevol feest en zal haar vervulling nog krijgen. Tussen Jom Kippoer en Soekot liggen slechts vier dagen waarop geen smeekgebed wordt gedaan. Het is de tussentijd waarop ontzag en vreugde als het ware samenvloeien. De Heer draagt de Israëlieten op dit oogstfeest elk jaar te vieren (Lev. 23:33-44). Soekot is een pelgrimsfeest en dankfeest voor de laatst binnengebrachte oogst, dit jaar gevierd 5 t/m 11 oktober. De gelovige Joden bidden/ danken gedurende Soekot het ochtendgebed met in de ene hand gebundelde takken, de zgn. loelav, en in de andere hand de etrog. Wat symboliseert dit alles?

Hieronder kunt u het bestand downloaden

Bestanden:
Aangemaakt 2017-10-06 09:57:10