ckia logo

Waarom wordt het profetenboek Jona op Jom Kippoer gelezen? Na Rosh Hasjana (het Joodse nieuwjaar 21/22 sept.) volgen tien boetedagen, dagen van verootmoediging voor God, de Eeuwige. De afsluiting hiervan vindt plaats op de laatste dag 'Jom Kippoer' (de Grote Verzoendag- voluit Jom ha-Kippoeriem, de dag van de Vergevingen). Dit jaar valt deze dag op 30 september. Op Jom Kippoer wordt het boek Jona in de synagoge gelezen. Waarom juist dit boek Jona? Jona typeert enerzijds Jeshua/ Jezus, anderzijds Israël. De Joden zijn zich dit laatste ook bewust. In wat voor opzicht? Maar hoe zit het dan met de kerk?

Hieronder kunt u het bestand downloaden

Bestanden:
Aangemaakt 2017-09-21 13:06:14