ckia logo

Op dinsdag 11 oktober 2022 hoopt ds. Willem J.J. Glashouwer een lezing te houden met als onderwerp: Gods Verbonden en het Koninkrijk.

Locatie: Andreaskerk, J. van Heemskerckstraat 19, 3317 VL Dordrecht. Aanvang om 20:00 uur, vanaf 19.40 is er inloop met koffie. Er is tevens verkoop van producten uit Israël.

M.b.t. het thema:

Er zijn zes eeuwige en onvoorwaardelijke verbonden van God met Israël. Dat begint in Genesis 12 al met Abraham.

De Here roept hem uit Ur: verhuizen! Het land speelt een centrale rol. Na het verbond met Abraham volgen de verbonden: het land Israël, Jeruzalem, het eeuwig koningschap van het huis van David, het eeuwig priesterschap van het huis van Levi en het Nieuwe Verbond. Dat nieuwe verbond is ook met Israël gesloten. Door de genade van de Allerhoogste is dat nieuwe verbond echter voor ons geopend. Al die verbonden wijzen volgens ds. Glashouwer naar de uiteindelijke vervulling in het Koninkrijk. Het Koninkrijk had een grote plaats in de prediking van de Here Jezus en in Israël zie je de verwachting naar dat Koninkrijk door het hele Oude Testament heen.

Achtergrond spreker:

Ds. Willem J.J. Glashouwer was voorheen werkzaam voor de EO. Bekende programmaseries uit die tijd waren: 'Het Ontstaan van de Bijbel' en 'Het Ontstaan van Israël'. Hij is tevens medeoprichter van de Evangelische Hogeschool en de Christelijke School voor Journalistiek. Ds. Glashouwer was vervolgens tien jaar voorzitter van Christenen voor Israël. Nu is hij president van Christians for Israel International' en betrokken bij het werk in tientallen landen. Hij is auteur van veelgelezen boeken als: 'Waarom Israël?', 'Waarom Jeruzalem?' en 'Waarom Eindtijd?’

Bij deze van harte uitgenodigd voor bovengenoemde bijeenkomst. Zeg het voort!!!

Namens de commissie K&I Andreaskerk een warm Shalom, Nico den Toom en Johan de Korte.