ckia logo

Vrijdag d.d. 22 februari hoopt de Duitse theoloog en journalist Joh. Gerloff wonend in Jeruzalem te spreken over het bijzonder actuele thema: ‘ De Bijbel en de huidige situatie in het Midden - Oosten’ De avond wordt georganiseerd door Chr. v. Israël. Locatie: ‘Scheepke’, Rijnstraat 434 te Alblasserdam. Aanvang: 19.30 uur.

Namens de gezamenlijke commissies Kerk & Israël van harte welkom op deze avond!

ckia logo

Bij de gelovige orthodoxe Joden is er een sterk verlangen naar de herbouw van de 3e tempel op de Tempelberg, de berg Moria, te Jeruzalem. Allereerst omdat Gods aanwezigheid daar dan weer ten volle zal zijn en omdat het voor hen nauw samenhangt met de komst van de Messias. Men is in Jeruzalem al druk bezig met de voorbereidingen hiervoor. Zou deze 3e tempel er volgens de Bijbel wel werkelijk komen of vergissen sommige Joodse Rabbijnen en christenen zich soms? Komt er ook een tempel in het komende Messiaanse Rijk/ Vrederijk en zal dit dan deze (3e tempel ) zijn of komt er nog een 4e tempel? Zou het steeds meer aandringen door de Rabbijnen voor de herbouw van de tempel ons christenen ook wat te zeggen hebben?