ckia logo
Jezus heeft ons geleerd om te leven en te handelen als de man in de gelijkenis van de ‘barmhartige Samaritaan’. Deze man betoonde ‘chesed’. Het Hebreeuwse woord 'chesed’, algemeen vertaald door ‘liefdadigheid’, is een essentieel kenmerk voor Israël. Chesed is zelfs één van de pilaren die het Joodse geloof draagt, zo hiermee ook het christelijk geloof. Rabbijn Mozes van Kobrin heeft eens gezegd: 'Een dag dat een Jood geen vriendelijkheid doet (zgn. mitswe), wordt niet beschouwd als een dag in zijn leven’. Wat betekent ‘chesed’ nog meer en wat zegt de Bijbel hierover? Hoe geeft Israël/ het Joodse volk dit inhoud aan de dag van vandaag? Wat kunnen we hiervan leren?

Lees dit artikel verder in onderstaand document: