ckia logo
Wie bij het openen van de Shabbat op vrijdagavond op het tempelplein bij de Klaagmuur (Kotel) komt ziet mensen bidden, vrolijk zingen en dansen. Het is één groot feest! Als je aan een gelovige Jood/ Jodin vraagt om de reden van deze vreugde, antwoorden zij: morgen mogen we ‘de Bruid’ (als een Koningin) ontmoeten! Wat was Gods doel met het instellen van het Shabbatsgebod op de Sinaï? Hoe gaf Jezus inhoud aan de Shabbat tijdens Zijn leven op aarde? Is Jezus op de Shabbat of op zondag opgestaan? Hoe viert een gelovig Joods gezin het begin van de Shabbat op vrijdagavond? Waar ziet de Shabbat op vooruit?