header6

ckia logo

Maandagmorgen d.d. 14 februari 2022 hoopt Dr. K.D. Goverts, emerituspredikant te Dordrecht, te spreken over het thema: ‘het slotakkoord van Amos’. Centraal zal staan Amos 9:11: ‘Te dien dage zal Ik de vervallen hut van David weder oprichten,....’. Wat zeggen Joodse uitleggers hiervan? Het is heel fijn om als Kerk- & Israelkring na lange tijd weer bij elkaar te komen, hetzij met de 1,5 m maatregel.

Locatie: de Wijnstok, in de Maranathazaal, Dubbelsteijnlaan West 70.

Aanvang: 10.00 uur. Vanaf 9.45 uur staat de koffie klaar. U bent weer van harte welkom! Breng gerust uw vrienden of kennissen mee. Graag tot dan!

Shalom, Johan de Korte.

In onze tijd worden er veel zorgen uitgesproken over klimaat, natuur en milieu. We bevinden ons in een crisissituatie, ook op dit gebied. De Here God heeft de mens de opdracht gegeven de schepping te bewaren (Gen. 2:15). Ieder individu draagt hiervoor verantwoordelijkheid t.a.v. de volgende generaties, zeker een christen. Het Joodse volk is dit met name zeer bewust. ‘Wie bomen omkappen’ aldus de bekende rabbijn Rashi (1040-1105 n. Chr.) ‘zijn vernielers, zij beledigen de heilige Naam en verachten Zijn weldadigheid’. Toe Bisjwat betekent de 15de van de maand Sjewat (januari). Het is het Joodse nieuwjaarsfeest van de bomen en een nationale feestdag. Het is echter een zgn. halffeest, in 2022 te houden op 16/17 januari. Op deze dag worden verschillende vruchten gegeten. Ook is het in Israël de gewoonte om op deze dag bomen te planten. Heeft dit feest een Bijbelse achtergrond? Heeft een ‘groene’ kerk, ‘groen’ geloven en een ‘groene’ Bijbel raakvlakken met dit feest? Zullen de bovengenoemde zorgen zich in de toekomst gaan oplossen?

De Andreaskerk is gevestigd in Wielwijk. Wij zijn een Hervormde (confessionele) gemeente, aangesloten bij de Protestantse Kerk in Nederland (PKN). Al sinds 1963 staat iedere zondag deze boodschap centraal: Gods liefde in Jezus Christus voor iedereen!

> Lees verder

Privacyverklaring

Andreaskerk Dordrecht
Jacob van Heemskerckstraat 19
3317 VL Dordrecht
078-6182695
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.