De kerkenraad wil onder uw aandacht brengen dat op advies van de Corona-exit-commissie het aantal mensen die de kerkdienst kunnen bezoeken in lijn van het advies van de PKN wordt gebracht. Bij kerken met een capaciteit van meer dan 300 mensen wordt geadviseerd maximaal 10% van de zitplaatsen te gebruiken. Voor de Andreaskerk betekent dit dat vanaf de dienst van 23 mei, 40 mensen exclusief ‘personeel’ zullen worden uitgenodigd.

De kerkenraad heeft verder in haar laatste kerkenraadsvergadering nagedacht over de bijeenkomsten in de kerkzalen onder in de kerk. Per 10 mei is er de mogelijkheid om één kerkelijke activiteit tegelijk te doen met maximaal tien mensen. Eerder is berekend dat de ruimtes onder in de kerk de mogelijkheid bieden om binnen de geldende adviezen 20 mensen aanwezig kunnen zijn. De kerkenraad heeft dan ook besloten om met ingang van 1 juni 2021 kerkelijke bijeenkomsten toe te staan van maximaal 20 mensen. Daarbij kunnen binnen dat maximum meerdere bijeenkomsten tegelijk plaatsvinden.
Er worden verder mogelijkheden gezien om binnen de voornoemde kaders ook ruimte te bieden voor externe verhuur, waarbij overigens kerkelijke activiteiten voorrang houden.
Activiteiten dienen nog steeds vooraf bij de koster aangemeld te worden via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. .