We leven nog steeds in de coronatijd. Een moeilijke tijd: we mogen elkaar niet aanraken, geen kus geven, geen arm om iemand heenslaan. Een tijd van isolatie; een tijd van eenzaamheid. Corona werpt ons terug op de vraag: wat betekent leven voor ons? Ons leven is toch juist samenleven? Leven voor elkaar en met elkaar? We zijn immers sociale wezens, die anderen nodig hebben. Gelukkig is er Eén die geen afstand houdt: Jezus. Hij zoekt melaatsen op en raakt hen aan. En de Heilige Geest, die bij ons binnenkomt en ons verbindt aan Jezus.
Pastoraal werker, Gea de Kwant