header6

Jongstleden zondag 8 november sprak ds. René de Reuver tijdens de Kristallnachtherdenking in Amsterdam namens de Protestantse Kerk in Nederland, en daarmee ook namens onze gemeente, een schuldbelijdenis uit tegenover de Joodse gemeenschap in Nederland. Hiermee erkent de kerk schuld en spreekt de kerk tevens haar verantwoordelijkheid ten opzichte van de Joodse gemeenschap voor de toekomst uit. De tekst van deze verklaring werd meegezonden met de kerkelijke post. Ook vindt u hier een link naar de verklaring op de website van de Protestantse kerk: verklaring PKN tijdens Kristallnachtherdenking
De kerkenraad bezint zich op de vraag hoe wij in de Andreaskerk het bewustzijn van onze verantwoordelijkheid voor de Joodse gemeenschap kunnen bevorderen.

Dagelijks woord

Volg ons!

De Andreaskerk is gevestigd in Wielwijk. Wij zijn een Hervormde (confessionele) gemeente, aangesloten bij de Protestantse Kerk in Nederland (PKN). Al sinds 1963 staat iedere zondag deze boodschap centraal: Gods liefde in Jezus Christus voor iedereen!

> Lees verder

Privacyverklaring

Andreaskerk Dordrecht
Jacob van Heemskerckstraat 19
3317 VL Dordrecht
078-6182695
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.