Sinds 18 oktober zijn wij overgestapt naar een gebruiksvriendelijker uitnodigingssysteem voor de kerkdiensten, via www.kerktijd.nl . Inmiddels zijn hiervoor meer dan 250 gemeenteleden geregistreerd. Overigens kunnen ook niet-gemeenteleden zich laten registreren! Zie hiervoor onze website www.andreaskerk.com . Daar vindt u ook een link waarmee u zich kunt registreren. Vanuit het systeem worden de kerkdiensten automatisch gevuld met het aantal beschikbare plaatsen. Helaas zijn dat er voorlopig niet meer dan 30. Zo zijn wij juist aan het begin van een nieuw kerkelijk seizoen geconfronteerd met een tweede Corona-golf, met alle beperkingen van dien, ook voor ons gemeenteleven: de kerkgang, de kringen, de clubs, en vult u verder zelf maar in.

Hoe belangrijk en uitdagend is het juist nu de verbinding met elkaar te behouden, samen te zoeken naar nieuwe wegen. Gemeente zijn met en voor elkaar in kleiner verband, omzien naar elkaar. Dat vraagt creativiteit en inzet van ons allen. Voorbeelden: een aantal mannen van de MBHC (“Mannen Broeders Heeren Club”) maakte een zondagmiddagwandeling (twee aan twee!) vanaf een afgesproken plaats op het Eiland van Dordt. Voor herhaling, en misschien ook wel voor uitbreiding vatbaar! Of nodig iemand uit om een on-line dienst samen te volgen (met koffie na). Verder: zoek aansluiting bij één van de kringen. Zou u/ jij willen aansluiten bij een kring neem dan contact op met Jan Cirkel tel. 06 43434283. Let wel: nu wij thuis niet meer dan 3 gasten mogen ontvangen zijn de kringen (het zijn er ongeveer 10) uitgenodigd kring te houden in de kerk. Tenslotte: nu voor velen eenzaamheid dreigt onderzoekt de PCD de mogelijkheid om in samenwerking met het pastoraal team en de diakenen het aantal contactadressen voor een ​telefoontje, een kaartje of een bezoekje uit te breiden, en daarbij ook gemeenteleden in te schakelen. Want gemeente ben je met elkaar, nietwaar? Wij houden u op de hoogte!