In januari werd ik bevestigd tot ouderling-pionier met als opdracht om in samenwerking met de commissie Kerk in de Wijk te gaan verkennen in Wielwijk. Het doel van de verkenning is om bestaande missionaire initiatieven vanuit de Andreaskerk te laten voortduren en uit te bouwen binnen een zogeheten pioniersplek (namens de PKN). In februari kreeg ik bericht van de gemeente Dordrecht dat wij voor de pioniersplek een locatie in Wielwijk (tijdelijk/anti-kraak) kunnen gaan huren. Het gaat om het gebouw van de voormalige speeltuinvereniging in de Piet Heynstraat. Op 31 maart jl. mocht ik daar een kijkje nemen en mijn voorkeur voor één van de ruimtes uitspreken. Mede door de coronacrisis was er echter een tijdje geen contact met de gemeente Dordrecht.

Op 6 augustus jl. mochten we de sleutels in ontvangst nemen van de linkerruimte van het gebouw. Er moet best nog het e.e.a. geklust worden om het naar onze zin te kunnen inrichten. Alle hulp is welkom!

Pionieren doe je niet alleen. Inmiddels zijn er mensen uit onze kerk bijgekomen die deel uit maken van het kernteam. Dit zijn Henriet van Wijngaarden, Kor Wierenga en Edwin Eichhorn. Heel fijn om dit samen te doen!

Het streven is om op 27 september a.s. het inloophuis te openen. Voorlopig zullen er de maandelijkse Buurtlunch (4e zondag) en waarschijnlijk koffie-inloop en crea-activiteiten (om de week) gaan plaatsvinden. Daarnaast is het bedoeling dat het uitgiftepunt van de Voedselbank hier naartoe wordt verplaatst. In de loop van de tijd hopen we de activiteiten uit te breiden.

De naam “De Andere Boeg” is gebaseerd op het Bijbelgedeelte uit Johannes 21, waar de leerlingen na een nacht vissen niets gevangen hebben. En waar Jezus tot hen zegt het net aan de andere kant van de boot uit te werpen. Daarna zit hun net boordevol met vissen. Een beeld dat bij de bewoners van Wielwijk, bij onze kerk en bij mijzelf kan passen, waar Jezus ons vraagt ons leven over een andere boeg te gooien en Hem te volgen.
Heb je belangstelling om, in welke vorm dan ook, een steentje bij te dragen? Laat het mij dan weten! Alvast bedankt!
Peter van der Schoor
Ouderling-pionier