Zondag 20 september vindt om 10.00 uur de startdienst plaats, waarin we de start van het komende kerkelijke seizoen markeren en God vragen om zijn zegen daarbij. In een ander verband schreef ik al dat gemeentezijn misschien meer dan ooit wordt beleefd in het besef van 'Deo Volente'. We weten niet wat er van terecht komt, en tegelijk ontdekken we telkens dat er heel vaak meer mogelijk is dan we op voorhand dachten. Als de wil er maar is.... Onze wil heeft de aanmoediging van de liturgie nodig: de zegen van God, het vuur van een lied, het inzicht en de overtuigingskracht van de verkondiging, de inkeer in het gebed en niet in het minst de concrete fysieke ontmoeting met elkaar voor Gods aangezicht.

De muzikale begeleiding in de startdienst is in handen van Be Blessed en organist André Evera. In deze startdienst kunnen we na lange tijd weer enkele momenten van gemeentezang hebben. Conform de bestaande rekenmodellen moet dat mogelijk zijn. Wat zou het al helpen als we tenminste een paar liederen met elkaar kunnen zingen. De schriftlezing komt uit 1 Korinthiërs 7, waarin Paulus schrijft over de weinige tijd die rest, omdat de wereld zoals wij die kennen ten onder gaat. Een woord dat ondertussen al bijna tweeduizend jaar meegaat, maar waar we ook nu toch nauwelijks onbewogen naar kunnen luisteren. Wat te doen wanneer de tijd zo duur en kostbaar wordt als wij vandaag meemaken?

Op zondag 27 september hoopt ds. Nico van den Houten uit Ede onze voorganger te zijn.

Ik wens u gezegende diensten toe!

Ds. Jasper van Schaik