Het thema “gastvrijheid” was gelijk duidelijk: de zusters Maria Stella Matutina verwelkomden ons - de christenen uit verschillende wijken (Wielwijk/Crabbehof/Zuidhoven/Krispijn) en landen (Iran, Burundi)- in hun mooie klooster aan de Nolensweg 8 in Crabbehof. Versgebakken taart en cake werden bij de koffie/thee aangeboden.

Mooi was het om te zien hoe broeders en zusters met verschillende achtergronden met elkaar in gesprek gingen. Zuster Maria Tatiana nodigde de groep uit om, in stilte, naar de kapel te gaan. In deze prachtige ruimte zongen de zusters aanbiddingsliederen. Daarna zongen we met elkaar in het Nederlands en zongen twee dames van de gemeente Casa de Oracion (Gebedshuis) in het Engels en Spaans. De schriftlezing ging over de uitnodiging voor het feestmaal (Lucas 14: 12-24). Daarna was er een gesprek in kleine groepjes over wat gastvrijheid is, gevolgd door gebed voor Wielwijk en Crabbehof. We sloten af met het zegenlied: Vrede van God. Dank aan God, dank aan alle medegelovigen, dit was goed!
Marijke Evera en Mirjam van der Schoor