Heime
De komende maanden kom ik stage lopen in uw gemeente bij ds. Jasper van Schaik. Ik zal me daarom even voorstellen. Ik ben Heime Leenman, een predikant in opleiding. Ik ben 23 jaar en ik kom uit Hardinxveld-Giessendam, daar ben ik opgegroeid in de Hervormde Gemeente.

Na mijn bachelor theologie gedaan te hebben aan de ETF in Leuven (in België), doe ik nu de predikantsmaster aan de PThU in Amsterdam. Ik heb een vriendin, Edith, waarmee ik nu zo’n 2 jaar verkering heb. Ik houd erg van spelletjes, zowel gezelschapspelletjes als digitaal. Ik geniet ook erg van taal, zo schrijf ik af en toe en lees ik graag. Ik kan bijvoorbeeld erg genieten van C.S. Lewis en van J.R.R. Tolkien. Daarnaast ben ik als hobbyproject Iers (Gaelic) aan het leren, al ben ik er alles behalve vloeiend in hoor. Ik vind theologie heel boeiend en het is op een bepaalde manier deel geworden van wie ik ben. Ik houd ervan om samen in gesprek te gaan en meer te ontdekken wie God is en hoe wij aan Hem en Zijn werk kunnen deelnemen in deze wereld. Ik zie er dan ook naar uit kennis te maken met u als gemeente en hopelijk ook wat gezichten hier en daar te leren kennen (al zult u mij hopelijk vergeven dat ik niet met iedereen kom te spreken). Spreek mij gerust aan als u mij ergens tegenkomt, of laat het weten als u het leuk vindt dat ik eens langs kom om kennis te maken!

Heime Leenman