De kerkenraad heeft onze gemeenteleden Mw. Heleen de Boon en Dhr. Bart Jelier gekozen tot ouderling-kerkrentmeester. Daarnaast is het gemeentelid Dhr. Peter van der Schoor gekozen tot ouderling-pionier. Betrokkenen hebben inmiddels hun verkiezing aanvaard. Verder zijn de ouderlingen Dhr. Cees de Graaf, Dhr. Jeroen Witteveen, Dhr. Nico den Toom en Dhr. Wim van der Kruijff bereid gevonden tot een nieuwe ambtstermijn, evenals diakenen Mw. Gerda Pels, Mw. Josina Vermeulen en Dhr. Ronald Hagenaar. De kerkenraad is dankbaar dat twee vacatures ingevuld kunnen ​worden.

Wanneer daartegen geen wettige bezwaren zijn ingediend, vindt de (her)bevestiging van voornoemde zusters en broeders plaats in de eredienst van zondag 5 januari 2020. Ook nemen we in de dienst van 5 januari 2019 afscheid van diaken Dhr. Erwin Ista, ouderling Dhr. Henk van Soest, evangelisatie-ouderling Dhr. Arie-Jan van der Duijn Schouten en ouderling-kerkrentmeesters Dhr. Peter Bijl, Dhr. Teus Oosterwijk en Dhr. Ronald Zwiers. Van harte beveelt de kerkenraad genoemde gemeenteleden in uw voorbede aan. In Kerk op Dordt van 17 mei 2019 is al aangegeven dat een groot aantal ambtsdragers afscheid zou nemen en er dus veel vacatures zouden komen. Hoewel er twee nieuwe ouderling-kerkrentmeesters zijn, zijn er per heden nog de volgende vacatures: één evangelisatieouderling, één ouderling-kerkrentmeesters (kerkmeester) en 2 sectieouderlingen. Ook moet de taak van voorzitter van de kerkenraad en die van 2e scriba nog ingevuld worden. Het niet in kunnen vervullen van voornoemde vacatures heeft gevolgen voor de wijze waarop binnen de kerkenraad invulling gegeven kan worden aan het kerkenwerk. Ook heel praktisch heeft het gevolgen als bijvoorbeeld geen kerkmeester kan worden gevonden. Zo kunnen zaken rondom (groot)onderhoud van het kerkgebouw dan geheel stil komen te liggen. De kerkenraad doet dan ook een dringend beroep op de gemeente om met namen te komen van mogelijke kandidaten. Ook als u zichzelf geroepen voelt kunt u zich melden. Daarbij is het verzoek om aan te geven voor welk ambt het voorstel wordt gedaan en daarbij een korte motivatie te geven. U kunt uw bericht aan de scriba richten (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.). Bovenal wordt gevraagd om gebed voor de invulling van de vacatures, zodat het werk in de gemeente voortgang kan blijven vinden.
Richard Kamerling, scriba