Samen gemeente zijn, dat kan op verschillende manieren en meestal is dit vrijwilligerswerk. Vele honderden leden van de gemeente van de Andreaskerk geven hier invulling aan en hebben hier invulling aangegeven vanaf het begin van de Andreaskerk gemeente. Gestart in 1963. Ieder met een eigen motivatie en kijkend wat nodig is. Wanneer jezelf bedenkt wanneer je gestart bent met een activiteit voor “Samen gemeente” zijn, dan weet je waarschijnlijk het moment nog te herinneren. Eigen initiatief: ik wil graag bijdragen aan…!..of iemand sprak je aan: Wil je misschien….? Vanaf dat moment veranderde er iets. Je nam verantwoordelijkheid voor “Samen gemeente” zijn op je.

Zo kom ik op Goof de Korver die, 25 jaar geleden, besloot de coördinatie van de autodienst van de Andreaskerk op zich te nemen. Samen met hem blikte ik tijdens een bezoekje terug op de afgelopen 25 jaar. Het begon met een vraag van scriba Ruud Wink en Goof zei: ja, dat wil ik. Vanaf september 1994 nam hij het werk over van Ad Aarnouts. Nu zorgt hij er al die jaren voor dat het op vrijdagavond geregeld is. Dat vrijwilligers weten wie ze op zondagmorgen op mogen halen voor het bezoek aan de kerkdienst in de Andreaskerk. Dit gaat altijd gepaard met een persoonlijk telefoontje. Mocht iemand niet thuis zijn, dan wordt de volgende gebeld tot het geregeld is. Het kwam voor dat er 18 personen een beroep deden op de autodienst en bijna nooit hoefde Goof NEE te verkopen. Dankzij al die vrijwilligers die ook in deze 25 jaar mee wilden werken aan de autodienst van de Andreaskerk. Daarom ook op deze plaats: dank aan Goof de Korver voor al het regelwerk in de afgelopen 25 jaar, Natuurlijk ook dank, mede namens Goof, aan iedereen die een bijdrage leverde aan de autodienst van de Andreaskerk. Een mooie manier om invulling te geven aan “samen gemeente” zijn.
Jaap Slager, voorzitter