Ook dit seizoen hopen we in de Andreaskerk belijdeniscatechese aan te bieden. Overweeg je misschien om belijdenis te doen, of verlang je naar verdieping en verbreding in het geloof, dan ben je van harte welkom! Belijdenis doen is een markeringsmoment in het geloofsleven en in onze verbinding aan de traditie van de kerk. Geloof leeft op bij zulke markeringsmomenten. Zoals heel het leven wat opveert door de bijzondere momenten te markeren. Het is niet voor niets dat we onze verjaardagen vieren, of onze trouwdagen en andere jubilea. In het geloof werkt het precies zo.

Belijdenis doen is daarin een hoogtepunt; je mag het jezelf veroorloven, want het wordt je gegund! Laten we God toch niet als een vanzelfsprekendheid aannemen, en laten we Hem toch vooral niet de vergetelheid in drukken. Geloof is kostbaar en kwetsbaar. Het blijft levend als we er aandacht aan geven, en daar leven we zelf ook bij op. Belijdeniscatechese is bij uitstek de gelegenheid krijgen tot verdieping en verbreding. Van kennis en van overgave aan God en je eigen toekomst. Ik hoop van harte dat je de stap waagt, en dat je in je verlangen tot verdieping niet wordt tegengehouden door een mentaliteit van uitstel (dat komt later nog wel) of afstel (daar ga ik nu niet meer aan beginnen).
Voorafgaande aan het catecheseseizoen organiseer ik op dinsdagavond 24 september vanaf 20.30 uur in de Andreaskerk een vrijblijvende informatiebijeenkomst. Afhankelijk van de mogelijkheden van de groep bepalen we op die avond nader hoe we het verdere catecheseproject vormgeven (inhoud, data, frequentie, etc.). Ik zie ernaar uit u/jou op de 24ste september te ontmoeten.

Ds. Jasper van Schaik.