Nadat de kerkenraad het voorgenomen besluit heeft genomen dat er geen beletsel is om vrouwelijke voorgangers te ontvangen in de Andreaskerk en het gesprek met de gemeente hierover heeft gevoerd tijdens de informatieavond van 20 februari 2019, is dit onderwerp nogmaals tijdens de gemeenteavond van 24 april 2019. Dit leverde geen reacties op die tot heroverweging aanleiding gaven. De kerkenraad ziet verder dan ook geen belemmering om het besluit uit te voeren. Het besluit zal in principe pas gevolgen hebben per 2021, aangezien het preekrooster voor 2020 al is samengesteld. Voor de duidelijkheid wordt opgemerkt dat het in dit besluit gaat om gastvoorgangers. Bij een eventuele toekomstige vacature voor wijkpredikant zal een nieuwe profielschets gemaakt worden op basis van wat de gemeente dan nodig heeft en overwegingen die dan gemaakt worden.

Richard Kamerling, Scriba