In een aantal vergaderingen heeft de kerkenraad gesproken over het uitnodigen van vrouwelijke predikanten in de Andreaskerk. In de vergadering van 13 februari heeft de kerkenraad haar standpunt bepaald. In de visie van de kerkenraad is er geen beletsel om vrouwelijke voorgangers te gaan uitnodigen in de Andreaskerk. Eerder is aangegeven dat de kerkenraad over haar visie graag het gesprek voert met de gemeenteleden. Op 20 februari is er aan de gemeenteleden gelegenheid geboden hier het gesprek over te voeren met kerkenraadsleden tijdens een informatieavond over dit onderwerp en over de modernisering van de kerkzaal. Op de jaarlijkse gemeenteavond, gepland op woensdag 24 april, komt dit onderwerp nogmaals terug.
Jaap Slager, voorzitter kerkenraad