De leden van de kerkenraad hebben op woensdagavond 12 december met elkaar gesproken over de verschillende argumenten die er zijn om WEL of NIET voor een vrouwelijke voorganger te kiezen. Het gesprek is gevoerd nadat iedereen het boekje “Samen met de vrouwen. Bijbelstudies over m/v in de kerk” gelezen had. In vier groepjes is daarover, in alle openheid, met elkaar gesproken. Wat zegt de Bijbel? Wat is de uitleg bij de verschillende teksten? Wat zegt ons gevoel? In januari staat dit onderwerp weer geagendeerd bij de kerkenraadsvergadering waar dan de samenvatting van genoemde avond besproken wordt.
Jaap Slager, voorzitter