Nodigt het nieuwe jaar uit om vooruit te kijken of om juist eerst achterom te zien? Natuurlijk moeten we niet vergeten wat er achter ons ligt. De herinneringen. Wat kunnen we leren? We kunnen terugkijken op de feestmaand december zoals veel winkels zullen doen. Het was een goed jaar of het was wat minder. Namens de kerkenraad mag ik u uitnodigen om net als in 2018 samen gemeente te zijn. Door zelf aanwezig te zijn bij de diensten op zondag of mee te luisteren via kerkomroep, door oog te hebben voor anderen in uw omgeving, door spontaan taken op te pakken die er zijn, door goed na te denken wanneer er namens de kerkenraad een beroep gedaan wordt op uw talenten (en tijd). Genoeg te doen in 2019!

Maar waarom? In de september uitgave van Visserslatijn heeft onze wijkpredikant daarover geschreven. Op heilige grond ontmoeten mensen elkaar. Op heilige grond wil God mensen ontmoeten. Op heilige grond daar gebeurt het. Daar onthult Hij het diepste van zichzelf. Die heilige grond mag natuurlijk geen braakliggend terrein worden. Op de akker van God moet wel kunnen worden gewerkt. Voor nu aan u de vraag: hoe wilt u in 2019 bijdragen aan het gemeenteleven? Er zijn zoveel mogelijkheden! Daarom:

Heer, geef ons moed en doe ons gaan
uw weg door de woestijn
en laat uw Zoon een laaiend vuur,
de nieuwe Mozes zijn.
Eer aan de Vader en de Zoon
en aan de heilge Geest,
God, die steeds weer en overal
bevrijding zijt geweest.

Namens de kerkenraad een gezegend 2019 gewenst.
Jaap Slager, voorzitter.