header6

In de oktober vergadering heeft de kerkenraad onder leiding van ds. Dick Looijen met elkaar een verkennend gesprek gevoerd over het uitnodigen van vrouwelijke predikanten in de Andreaskerk om een dienst te leiden als gastpredikant. Het gesprek hierover is gevoerd omdat in onze kerk de drie ambten van ouderling, diaken en predikant gezamenlijk de gemeente besturen. Vanuit kerkordelijk perspectief staan alle ambten open voor mannen en vrouwen. Er is geen rangorde tussen de ambten.

Met betrekking tot de kerkorde van de PKN is de vraag dan ook legitiem: waarom staat in de Andreaskerk het ambt van ouderling en diaken wel open voor mannen en vrouwen, maar is het ambt van predikant voorbehouden aan mannen? Als eerste is aan de orde geweest de gevoelens die bij dit onderwerp spelen. Het is vreemd, we zijn het niet gewend; Mag het wel? Klopt het wel? Wat zeggen anderen ervan, over ons? Vervolgens zijn Bijbel-theologisch verschillende zienswijzen besproken. Na dit verkennende gesprek vormen we verder onze gedachten in de decembervergadering aan de hand van Bijbelstudie. Ter voorbereiding wordt gelezen het boekje “Samen met de vrouwen. Bijbelstudies over m/v in de kerk”. Bij een daaropvolgend moment wordt gediscussieerd over de verschillende argumenten die er zijn om WEL of NIET voor een vrouwelijke voorganger te kiezen. Als kerkenraad willen we daarna ook graag het gesprek voeren met de gemeenteleden.

Dagelijks woord

Volg ons!

De Andreaskerk is gevestigd in Wielwijk. Wij zijn een Hervormde (confessionele) gemeente, aangesloten bij de Protestantse Kerk in Nederland (PKN). Al sinds 1963 staat iedere zondag deze boodschap centraal: Gods liefde in Jezus Christus voor iedereen!

> Lees verder

Andreaskerk Dordrecht
Jacob van Heemskerckstraat 19
3317 VL Dordrecht
078-6182695
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.