Kerstknd 2018
Ook dit jaar zullen we gedurende de adventzondagen toeleven naar kerst. Dit jaar doen we dit doormiddel van drie verschillende profeten die uitzien naar een mooie toekomst. De profeten Micha, Jesaja en Zacharia kijken uit naar een toekomst waarin God omziet naar Zijn volk.

De mensen van het volk van Israël zijn als gevangenen meegenomen naar Babylonië. Hun land is verwoest, maar God zal hen weer bevrijden en terugbrengen naar hun land. Bij die nieuwe toekomst hoort een nieuwe leider, die goed zal zorgen voor het volk van God. De profeten zien al wat God straks gaat doen, wat komen zal. Ze kondigen Zijn nieuwe toekomst aan. Op kerstochtend lezen we het kerstverhaal uit Lucas 2:1-21.
Tijdens dit project lezen we de volgende teksten:
1. Er komt een nieuwe leider (Micha 5:1-4)
2. Er komt een boodschapper met goed nieuws (Jesaja 40:3-11)
3. Er komt weer vreugde (Jesaja 52:7-10)
4. Er komt een nieuwe koning (Zacharia 9:9-10)
5. Jezus, de redder op wie de mensen wachtten, wordt geboren (Lucas 2:1-21)
Tijdens de kerkdienst zullen we iedere week samen naar het project lied luisteren dat telkens goed bij het verhaal van die zondag past. Tijdens de kindernevendienst zullen we op een grote poster iedere week 3 vakjes openen en kijken we naar een filmpje over twee kinderen die elke weet iets ontdekken. Zo ontdekken de kinderen iedere week meer over een speciale kerstgast!