In mei heeft de kerkenraad het beleidsplan 2018 – 2022 vastgesteld. Het beleidsplan wordt als een hulpmiddel beschouwd om in de komende jaren consequent en constructief te werken aan de vier thema’s die in het beleidsplan zijn vastgesteld. (Eredienst, Jeugd, Zorgzame kerk, Vorming en Toerusting)

Omdat afgesproken is dat de kerkenraad jaarlijks voorafgaand aan het nieuwe kerkelijk seizoen een jaarplan vaststelt, is in de juni vergadering de keus gemaakt om te starten met de volgende onderwerpen in het seizoen 2018-2019: Verbetering van de kwaliteit van de muziek in de eredienst en verbetering van de verbinding tussen de liturgie en de andere aspecten van het gemeenteleven; (Eredienst) Betrokkenheid vergroten tijdens eredienst, een duurzame verbinding creëren tussen de jeugd onderling en tussen de jeugd en de gemeente; (Jeugd) Het versterken van de bestaande structuur binnen de Andreaskerk om adequaat in te kunnen spelen op zorgvragen van binnen en buiten de gemeente en het ondersteunen van gemeenteleden die betrokken zijn bij zorgzame kerk; (Zorgzame kerk) Het instellen van een brede commissie Vorming en Toerusting. Bij de keuze van de onderwerpen uit het hele beleidsplan is rekening gehouden met prioriteit, met een bepaalde mate van logica en er is rekening gehouden met de werkbelasting voor de verschillende ambten / geledingen. Het zijn geen onderwerpen waarvan u direct een verandering zult zien of merken, maar sommige dingen zijn heel concreet zoals het openstellen van een vacature voor kerkmusicus. De kerkenraad is namelijk in haar vergadering van 12 september akkoord gegaan op het voorstel van de muziekcommissie, om een vacature open te stellen voor een kerkmusicus. De vacaturetekst kunt u vinden op onze website van de Andreaskerk. Andere voorbeelden zijn: De ouderlingen hebben gesproken met een vertegenwoordiger van de PCD om de onderlinge afstemming verder te verbeteren en de jeugdouderlingen denken in de komende tijd samen met de jeugdwerkers na over de onderwerpen binnen het thema Jeugd. Veel afstemming dus om gezamenlijk verbeteringen in gang te zetten.