Namens de kerkenraad laat ik u weten dat onze wijkpredikant Jasper van Schaik zijn werkzaamheden als predikant tijdelijk onderbreekt. De huisarts heeft hem geadviseerd een time-out te nemen in de komende drie maanden. Ds. Van Schaik is daarom vanaf 21 augustus vrijgesteld van zijn werkzaamheden in onze gemeente.

In juni heeft ds. Van Schaik in de kerkenraad aan de orde gesteld dat het werk hem structureel boven het hoofd groeit. Er zijn toen afspraken gemaakt over o.a. vermindering van werkzaamheden zoals minder preekbeurten. Het blijkt nu nodig om alle werkzaamheden tijdelijk te onderbreken. Ik wil u vragen om hem en zijn gezin te gedenken in uw gebeden. Natuurlijk is het fijn om een blijk van medeleven te tonen maar ik doe hierbij het verzoek dit niet via de email te doen omdat deze in de komende periode beperkt gelezen wordt.
Jaap Slager, voorzitter kerkenraad

Vervanging taken wijkpredikant
Het moderamen is vorige week extra bij elkaar geweest om in kaart te brengen voor welke taken vervanging gezocht moet worden. Er is een heel lijstje samengesteld en de nodige oplossingen zijn bedacht. Dit vergt in ieder geval in de komende tijd veel afstemming met verschillende mensen die taken vervullen in onze gemeente. Onze eerste aandacht is uitgegaan naar het zoeken van predikanten die in de komende periode voor kunnen gaan in de erediensten. Na veel inzet van onze preekvoorziener, Arjen de Meer, is dit in korte tijd gelukt. Naast bekende gezichten van voorgangers die met enige regelmaat in de Andreaskerk de diensten leiden zijn er ook een aantal die voor een eerste keer in de Andreaskerk komen. Ook is er contact geweest met de voorzitter van het ministerie van predikanten van de hervormde gemeente in Dordrecht, ds Wansink. Heeft u een lopende afspraak met ds. Van Schaik of heeft u vragen over vervanging dan kunt u een bericht sturen aan de scriba.

Pastoraat
Voor urgente pastorale zaken kunt u contact opnemen met ouderling Jan Cirkel, telefoon 06-43434283. Hij kan u ook helpen indien u, om welke reden dan ook, een predikant nodig heeft. U kunt natuurlijk ook contact op nemen met uw eigen wijkouderling.