Op zaterdag 13 januari zijn 43 kerkenraadsleden en vertegenwoordigers vanuit de verschillende geledingen bij elkaar geweest in de Andreaskerk om te spreken over het beleidsplan 2018-2022.
Op diverse manieren is in de afgelopen periode informatie verzameld. In eerste instantie zijn alle geledingen in onze gemeente gevraagd om voor hun eigen commissies beleid te maken. Daarnaast heeft de kerkenraad zich bezonnen op een gemeente breed beleid.

Dat heeft geleid tot vier aandachtsvelden voor de komende vier jaren, te weten: Zorgzame kerk: we willen graag een zorgzame kerk zijn. Een kerk met aandacht en zorg voor elkaar als kwetsbare mensen. Jeugd: we willen de aansluiting van kinderen en jongeren bij het geloof en onze gemeente nog meer bevorderen. Eredienst: we willen werken aan inhoudsrijke en stijlvolle invulling van de zondagse diensten. Vorming en toerusting: we willen blijvend worden toegerust met betrekking tot de drie genoemde aandachtsvelden. Vervolgens is de gemeente via een enquête op de vier aangewezen aandachtsvelden gevraagd om mee te denken. Ook deze resultaten worden gebruikt bij de verdere koersbepaling van het te maken beleid. Op 13 januari hebben we workshops gehouden om weer een slag te maken en om verbindingen te maken tussen de verschillende aandachtsvelden. We kijken terug op een inspirerende dag waar in korte tijd veel met elkaar gedeeld is. Nu volgt een verdere uitwerking. Tijdens een gemeenteavond op woensdag 11 april 2018 hopen wij het beleidsplan 2018-2022 te kunnen presenteren.
Voorbereidingscommissie beleidsplan