De Apostolische Geloofsbelijdenis, code van het christelijk geloof.

Op de zondagmiddagen in februari zullen er weer themadiensten worden gehouden. Afwisselend gaan Wim van der Lee en ikzelf daarin voor. Wim en ik hebben gekozen om in deze diensten in te gaan op de zogenaamde Twaalf Artikelen van het geloof, zoals weergegeven in de Apostolische Geloofsbelijdenis. In de middagdiensten van november willen we deze serie dan voortzetten. Het lezen van het Apostolicum kun je misschien vergelijken met het ontcijferen van een code. Het is codetaal. En de inhoud en de strekking van de woorden gaan leven wanneer ze ontcijferd en ontrafeld worden als een code. Dan komt de gloeiende kern van het christelijk geloof bloot te liggen. Waarom geloof jij? En wat geloof jij? Vragen die we onszelf best van tijd tot tijd mogen stellen. Het Apostolicum reikt ons de antwoorden aan; niet als een riedeltje om gedachteloos nagezegd te worden, maar als een code die vraagt om in iedere tijd en in ieder leven ontcijferd te worden. Zeer bij u allen aanbevolen en daarom bent u allen van harte welkom! Iedere zondagmiddag in februari, om 17.00 uur.

Ds. Jasper van Schaik