Als "kerk in de wijk" is er een nieuwe uitdaging: zou u/jij zin hebben om vrijwilliger van Buurtcirkel te worden? Een Buurtcirkel is een groep van 9 tot 12 mensen die bij elkaar in de buurt wonen. Ieder woont in zijn of haar eigen huis. Buurtcirkel brengt mensen met elkaar in contact. Zodat je elkaar weet te vinden en iets voor elkaar kan betekenen.

De vrijwilliger Buurtcirkel kijkt hoe de deelnemers aan een Buurtcirkel elkaar kunnen helpen of geholpen kunnen worden in de wijk. Er zijn bijvoorbeeld deelnemers die liever niet alleen naar de tandarts of dokter gaan. Dan is er vast wel iemand uit de Buurtcirkel die met diegene mee wil gaan. Misschien is er iemand van de Buurtcirkel een kei in het doen van administratie. Daar kan iemand anders weer mee geholpen worden. En deelnemers kunnen natuurlijk samen leuke dingen doen. Af en toe samen koken, sporten of een lange wandeling maken. Heeft iemand een vraag of een probleem? Dan weet iemand uit de Buurtcirkel misschien het antwoord wel. Als vrijwilliger Buurtcirkel ondersteun je dit proces.

Voor meer info, zie de bijlage.

Bestanden:
Aangemaakt 2017-11-01 14:34:38