In vervolg op het bericht van mei jl. zijn we voor de zomer gestart met een groep jeugdwerkleiders en jongeren met het uitwerken van onze visie voor het kinder- en jeugdwerk. Dit hebben we inmiddels afgerond en is besproken in de kerkenraad.
De visie ‘kerk als (thuis)plek voor kinderen en jongeren’ hebben we vertaald naar wat voor ons de essentie van het jeugdwerk zou moeten zijn. De essentie: ‘Wij verlangen dat kinderen en jongeren zich geliefd voelen door God’ hebben we vervolgens vertaald naar een viertal kernwaarden: leren geloven, intergeneratief, verbinding en activiteitengericht. Vanuit deze kernwaarden zijn we aan het kijken hoe dit van invloed is op bestaande kinder- en jeugdactiviteiten. Maar ook breder op het gemeente zijn met elkaar.
Catechisatie
Als eerste willen we de kernwaarden inzetten op het anders gaan vormgeven van de catechese aan onze jongeren.

We hebben gemerkt, o.a. uit verschillende gesprekken, dat daar de behoefte het grootst is. Daarom hebben we binnen de kerkenraad voorgesteld om een nieuwe vorm van catechese ‘Bijbel aan Tafel’ te gaan uitwerken. Hierbij ontvangen gemeenteleden jongeren thuis voor een maaltijd én een geloofsgesprek rond de Bijbel. De kerkenraad heeft dit idee omarmt en ons de opdracht gegeven om dit verder uit te werken. U en jij zullen begrijpen dat het starten met Bijbel aan Tafel de nodige voorbereiding vereist. We hopen dat we hier in november mee kunnen starten. Dit betekent dat het seizoen van catechese voor de jeugd dit jaar later zal starten en niet zoals gebruikelijk na de startzondag. We begrijpen heel goed dat u en jij hier vragen over hebt en/of hier meer over van wilt weten. Zondag 9 oktober zullen we na afloop van dienst hierover iets vertellen en een folder uitdelen.
Klarinda Eichhorn en Erwin Ista, jeugdouderlingen