Vanaf 16 tot en met 23 januari is elke avond op een plek binnen de kerken van Dordrecht, binnen de kerken in Nederland en wereldwijd met elkaar gebeden, zowel in de kerken als thuis of in de buitenlucht. Het thema van deze week is aangereikt door de kerken in het Midden Oosten, “Licht in het duister”. Kerken onder druk, Christenen in nog maar een kleine minderheid, die lijden onder de houding van de gezaghebbers en maatschappelijk achter gesteld worden. “We leven in een wereld die hunkert naar licht in de duisternis”. De ster van Bethlehem nodigt ons uit om samen op zoek te gaan naar Christus die het licht der wereld is. De ster bracht de magiërs, de vreemdelingen, bij Jezus. Wij vragen jullie mee te bidden, elk op z’n eigen manier. Bidden is praten met God, met Jezus Zijn Zoon, door de Heilige Geest.