Op zondag 21 februari en zondag 7 maart hopen we via Zoom weer met elkaar koffie te drinken na de kerkdienst! De link daarvoor wordt toegestuurd met de Kerkelijke Post van dat weekend. Aanmelding via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. is dus niet nodig. Ontvangt u /jij als lid van onze gemeente nog geen Kerkelijke Post dan moet u/ jij zich registreren via www.andreaskerk.com/visnet/registreren . De koffie-ontmoeting start ongeveer 10 minuten na afloop van de dienst.

Kunnen wij als Andreaskerk zo’n avond organiseren? Nou en of! .....er meldden zich tegen de dertig deelnemers uit allerlei Dordtse kerken, van behoudende tot evangelische signatuur en 10 “eigen” gemeenteleden. Het hele programma via Zoom, alle deelnemers zagen en spraken elkaar vanuit de thuissituatie. Missie Dordt leverde de gebedsonderwerpen aan, gericht op de activiteiten van SuperKids en onze activiteiten in de wijk en dichtbij huis. Samen waren wij stil voor God en namen tijd voor stil gebed. Wat een openheid onderling, wat mochten we mooie ervaringen en ideeën delen! In dankbaarheid en liefde verbonden over de kerkmuren heen!
John de Kwant, André en Marijke Evera en Jos Cirkel

Wil jij je huis tijdelijk delen met iemand in een directe noodsituatie? Voor een periode van een paar weken of enkele maanden? Wil jij er voor iemand zijn, een luisterend oor, waar iemand kan ontspannen en genieten van rust, gezelligheid, van gezinsleven? “De Rustplek” is een interkerkelijk initiatief vanuit “Samen Dordt”, dat in navolging van Amersfoort nu ook in Dordrecht is gestart. Er is uiteraard deskundige begeleiding en de cliënt heeft een dagprogramma voor een aantal dagen per week.

Contactpersoon vanuit de Andreaskerk: Margriet Bol, evangelisatie-ouderling

Met ingang van 1 maart zal Bart Jelier onze nieuwe koster zijn. Bart is de afgelopen jaren actief geweest als hulpkoster dus weet van het reilen en zeilen. We zijn heel blij dat Bart deze functie gaat invullen. Hij doet dat met ondersteuning van zijn vrouw Jeanette. We wensen hen veel vreugde toe in dit werk.
De kerkrentmeesters

Op deze plaats willen we Rebecca bedanken voor haar inzet als koster de afgelopen jaren! Rebecca was voor ons als gemeente een belangrijke persoon bij veel activiteiten van de gemeente in en rond de kerk. Ze was vraagbaak voor veel vragen. Een verbindende schakel in de gemeente. Voor huurders was Rebecca gastvrij en beschikbaar. Rebecca stopt als koster, maar blijft gelukkig gemeentelid. Namens de gemeente hartelijk dank voor je tijd, inbreng en energie!

Op het kerkkantoor zijn we op zoek naar een vrijwilliger die zich zou willen inzetten voor onze kerk. De werkzaamheden zijn van groot belang voor het op orde houden van onze wijkgemeenten.
De werkzaamheden bestaan uit:
- lichte administratieve werkzaamheden
- inkomende post verwerken
- declaraties gastpredikanten verwerken
- bankafschriften uitdraaien
- kas bijhouden en tellen
- stukken in archiefmappen opbergen
- telefoon beantwoorden
We vragen:
- Iemand die nauwgezet kan werken
- 2 ochtenden per week beschikbaar is op het kerkkantoor
- Kennis heeft van Office: Outlook, Wordt en Excel.
- Lid is van de Hervormde Gemeente Dordrecht.

Heb je interesse: Stuur dan een mailtje naar Paul van Utrecht via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Zondag 21 februari is de 1e zondag van de Veertigdagentijd. In de dienst lezen we opnieuw het Marcusevangelie. We keren even terug in hoofdstuk 1, vers 12-15, over de beproevingen van Jezus in
de woestijn.
Zondag 28 februari hoopt ds. E.E. Bouter uit Hendrik-Ido-Ambacht voor te gaan in de dienst. Fijn om hem als oud-gemeentelid weer in ons midden te hebben!

Vanwege de verlengde beperkende Coronamaatregelen zullen de kerkdiensten - tot nader bericht volgt- alleen on-line te volgen zijn.

Nu ik dit stukje voor het kerkblad schrijf, is de aarde bedekt met sneeuw. Een schitterend gezicht. Vooral als ik kijk naar de dunne takjes van een struik, waar een hele laag sneeuw op ligt. Hoe kan dat? Dat er zoveel sneeuw op zo’n klein takje ligt? Mooi om dit alles te zien. Tegelijkertijd moet ik aan u , onze ouderen in de gemeente, denken. Wat zal uw wereldje nu klein zijn! Ik weet dat velen van u bang zijn om uit te glijden, te vallen en hun heup of pols te breken. Dat betekent dat u binnen blijft en niet naar buiten komt. Het wereldje is voor u al zo klein door corona, nu is het nog kleiner. Ik hoop dat u nu tijd vindt om in uw Bijbel te lezen. Ik heb een “sneeuwtekst” voor u uit Jes. 1:10 t/m 20: was je, reinig je.... al zijn je zonden rood als scharlaken, ze worden wit als sneeuw. Al zijn ze rood als purper, ze worden wit als wol. Zó vergeeft de Here onze zonden als wij naar Hem luisteren! Wonderlijk!
Pastoraal werker, Gea de Kwant

voedselbank dordrecht

De Voedselbank vraagt om in de maand februari met elkaar te sparen voor: SOEP IN BLIK / PAK / ZAK (graag ook zonder varkensvlees a.u.b.), VERMICELLI, SOEPSTENGELS
In deze onzekere tijd is De Voedselbank niet minder blij met een gift van alle soorten langhoudbare levensmiddelen (wel graag houdbaarheidsdatum controleren), DE-waardepunten of een financiële
bijdrage (NL29 RABO 0126 2203 95 tnv Voedselbank Dordrecht). Uw hulp is en blijft hard nodig. Mogen wij op u rekenen?
Bij voorbaat hartelijk dank voor uw gift.
Team Voedselbank Andreaskerk.