In onze samenleving zijn mensen druk bezig om fit ouder te worden: veel bewegen, oefeningen doen om het verval tegen te gaan. Oud-zijn is een schrikbeeld: “het is alleen maar inleveren”. Het is een moeten accepteren dat alle mogelijkheden minder worden. Moeten accepteren dat de wereld kleiner wordt. Ik ben elke keer benieuwd hóe mensen oud zijn, hoe ze ermee om gaan. En door hen te observeren kom ik bij dat wat ik bij oudere mensen ontdek: wijsheid. De wijsheid bestaat in het besef dat ze slechts een schakeltje zijn in de keten van de generaties. Het besef dat ze als mens deel uitmaken van een groter geheel. Het besef dat het in het leven gaat en draait om het geloof in God. En met hun wijsheid spelen ouderen een belangrijke rol in hun omgeving, die snakt naar wijsheid en naar zingeving. Psalm 71:18 bidt: “Nu ik oud en grijs ben, verlaat mij niet, o God, zodat ik het nageslacht, elk nieuw kind, kan verhalen van de macht van uw arm.” Ik wens u als oudere toe dat u zó uw wijsheid inzet!
Pastoraal werker, Gea de Kwant

De kerkdiensten zijn weer gestart. Binnen het jeugd- en kinderwerk is er veel vraag naar leiding en de nood is groot bij de oppasdienst 0-4 jaar. De vraag naar vrijwilligers speelt niet alleen in deze coronatijd maar ook in de gewone situatie. Momenteel zijn er geen mogelijkheden om oppasdienst tijdens de huidige kerkdiensten te organiseren. Ouders met jonge kinderen kunnen daardoor de kerkdienst niet  bezoeken.
Wat zijn de taken tijdens de oppasdienst. Binnen deze coronatijd pas je altijd samen op, in de normale situatie ben je met 4 personen. Je bent verantwoordelijkheid voor de kinderen, je troost de kinderen, maakt een puzzel met de kinderen en/of je leest een boekje voor. Voor de dienst zet je spullen en na de dienst ruim je het speelgoed op. Wilt u of jij ervoor zorgen dat deze ouders in deze coronatijd weer naar de kerk kunnen of juist de oppasdienst ondersteunen in de gewone tijden dan horen we het graag. U kunt dan contact opnemen met Klarinda Eichhorn, jeugdouderling via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Het Kerkkantoor bericht onze wijkgemeente als nieuwe leden worden ingeschreven. Om deze nieuwe leden actief welkom te heten is een nieuw initiatief genomen. Het plan is om een leuk welkomstpakketje af te geven aan de deur, met daarin o.a. informatie over de activiteiten binnen onze gemeente. En daar wordt uw/jullie hulp bij gevraagd! Het zou mooi zijn als iemand uit de directe omgeving van de nieuwe leden het eerste contact legt. Een kennismaking met iemand dichtbij je nieuwe adres en/of dichtbij iemand die ook naar de Andreaskerk gaat... Het kan dus zijn dat u/je gebeld wordt met dit verzoek. Wij hopen dat het initiatief een enthousiast vervolg gaat krijgen!
Jos Cirkel

We blijven invulling geven aan onze dienst aan God en de wereld. Via de kerkwebradio en via www.kerkomroep.nl zal iedere zondag om 10.00 uur een uitzending worden verzorgd waarin een predikant voorgaat in de liturgie. Op deze manier kunnen we, hoewel op afstand, toch samen bidden, zingen, uit de bijbel lezen en de verkondiging uit Gods woord horen.
     o Voorbeden (voor uzelf, voor anderen, voor situaties dichtbij of ver weg) kunt u via e-mail aanvragen en indienen bij ds. Van Schaik (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.).
     o Collectes zullen via de Givt-app worden verzameld. Voor instructie bij het downloaden en gebruiken van de app zie gebruik Givt -app  onder het tabje 'Givt-App'.
     o De bloemengroet zullen we zoals we gewend zijn ook nu iedere zondag namens de gemeente bij een gemeentelid bezorgen. De bos bloemen wordt door een gemeentelid verzorgd conform het bestaande rooster.

Wij hebben bevestigd gekregen dat ons abonnement op www.kerkomroep.nl geen beperkingen kent qua aantal luisteraars. Het zou echter zo kunnen zijn dat door het grote aantal luisteraars van vele kerken tegelijkertijd de verbinding hapert. Mocht u dat onverhoopt overkomen, dan adviseren wij u de opname van de dienst op een later moment te beluisteren. De opnames blijven geruime tijd beschikbaar.

Catechese: de resterende catecheses gaan niet door.
Voor alle andere activiteiten (vergaderingen, kringen, clubs, gebedsgroep, etc.) geldt dat organisatoren en deelnemers vrij zijn om deze al dan niet door te laten gaan.
     o Vanzelfsprekend vraagt de kerkenraad u om hierbij steeds de richtlijnen en mogelijke verordeningen namens de overheid in acht te nemen.
     o De diverse geledingen wordt gevraagd over het al of niet afgelasten van bijeenkomsten zelf naar de betreffende groep mensen te communiceren met een cc aan de scriba.
De middagdienst (in-gesprek-dienst) van 22 maart vervalt, omdat deze vanwege het karakter ervan niet digitaal is vorm te geven.

De pastorale zorg door ouderlingen, predikant en pastoraal werker kan doorgaan binnen de mogelijkheden die door de richtlijnen en mogelijke verordeningen van de overheid blijven bestaan (https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/coronavirus-covid-19). Als iemand last heeft van een neusverkoudheid, hoesten, keelpijn of koorts, moet u sociaal contact vermijden. In andere gevallen zou pastoraal bezoek mogelijk moeten zijn, mits men zich houdt aan de voorschriften van het RIVM (zoals het houden van minimaal anderhalve meter afstand).
Toch is goed voorstelbaar om voorlopig alle pastorale contacten telefonisch of via e-mail te onderhouden. Iedereen heeft daar waarschijnlijk alle begrip voor.

Mensen met hulpvragen kunnen bij de diaconie terecht. Contactpersoon is Ronald Hagenaar. Hij is bereikbaar via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

collectealleVanaf heden zijn er drie mogelijkheden voor het bestellen van collectebonnen