Het thema “gastvrijheid” was gelijk duidelijk: de zusters Maria Stella Matutina verwelkomden ons - de christenen uit verschillende wijken (Wielwijk/Crabbehof/Zuidhoven/Krispijn) en landen (Iran, Burundi)- in hun mooie klooster aan de Nolensweg 8 in Crabbehof. Versgebakken taart en cake werden bij de koffie/thee aangeboden.

In voorbereiding op de jongerenreis naar Zambia in juli 2020 hebben we twee keer een voorbereidingsweekend. We zoeken nog een slaapplaats voor 13 personen in de nacht van 27 op 28 maart en 19 op 20 juni. Met een slaapschuur zijn we dik tevreden. Wie heeft een goede tip voor ons waar we voor een kleine vergoeding kunnen overnachten? Meld het dan via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. #durftevragen #zambia2020
Namens Jop en Oxenne en het gehele team Zambia 2020

Hierbij doet de kerkenraad nogmaals een beroep op u allen om geschikte personen voor het ambt van ouderling aan te dragen. Momenteel komen we twee ouderlingen tekort. Wanneer het ons niet lukt om versterking van het pastorale team te vinden, zullen er per januari 2021 zelfs vier lege plaatsen in ons team van ouderlingen vallen.

voedselbank dordrecht

De Voedselbank vraagt om in de maand FEBRUARI met elkaar te sparen voor: SOEP IN BLIK / PAK / ZAK (graag ook zonder varkensvlees a.u.b.), VERMICELLI en SOEPSTENGELS. Doet u weer mee? Kunnen we ook deze maand zorgen voor goed gevulde kratten? Bij voorbaat hartelijk dank voor uw medewerking.

Team Voedselbank Andreaskerk.

Wist u dat er op onze website https://www.andreaskerk.com/over-ons/financien-en-beheer een financieel gedeelte ingericht is. Hier vindt u meer informatie over de financiën en beheer van onze kerk. Daarnaast is op het Visnet financiële informatie beschikbaar wat betreft de jaarrekening 2018, verwachting jaarrekening 2019 en begroting 2020 van onze wijk. Neemt u gerust eens een kijkje!
De kerkrentmeesters

cursus heer leer ons bidden
In februari start de cursus “Heer, leer ons bidden”. Samengesteld door o.a. Alpha Nederland/ Prayercourse. De cursus bestaat uit 6 bijeenkomsten op basis van het Onze Vader. Deelname is gratis. De cursus wordt gegeven door gemeenteleden van Gesprek en Gebed.​ Het doel is ons gebedsleven te verdiepen en zo te groeien in onze relatie met God. Deze cursus is geschikt als je misschien niet zo gewend bent om te bidden of als je gewoon meer wilt leren over gebed. De cursus zal zijn op dinsdagavonden: 4/2, 11/2, 18/2, 3/3, 10/3 en 17/3 van 20:00 - 21:30 uur in de Andreaskerk. Informatie en opgave voor 1 februari a.s.: Wilma Kuiper (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.) en Peter van der Schoor (p.vanderschoor@solconmail.nl)

De Andreaskerk is dringend op zoek naar een iemand die zorgdraagt voor het onderhoud van ons kerkgebouw en de pastorie. Ben jij technisch onderlegd, handig en heb je enige ervaring in een technisch beroep of ken je iemand die dit is. Dan zijn we op zoek jaar jou.

Heime
De komende maanden kom ik stage lopen in uw gemeente bij ds. Jasper van Schaik. Ik zal me daarom even voorstellen. Ik ben Heime Leenman, een predikant in opleiding. Ik ben 23 jaar en ik kom uit Hardinxveld-Giessendam, daar ben ik opgegroeid in de Hervormde Gemeente.