alpha

De Andreaskerk start een Alpha-cursus in januari 2023! 10 avonden en een zaterdag. Altijd eerst een gezellige maaltijd en dan samen met anderen in gesprek over het Christelijk geloof. De cursus is gratis, laag-drempelig, leerzaam en ook leuk! Zie ook www.alphanederland.org
Voor informatie: Jos Cirkel, evangelisatie-ouderling

Op woensdag 14 december a.s. hopen we onze jaarlijkse kerstviering te houden. Met muziek, liederen en overdenkingen zullen we stilstaan bij de geboorte van Christus. U krijgt tevens een heerlijke lunch (broodmaaltijd) aangeboden. De bijeenkomst start officieel om 11.00 uur, maar vanaf 10.30 uur bent u al welkom. Rond 14.00 uur hopen we af te ronden. Voor deze viering kunt u zich uiterlijk op 7 december aanmelden bij Ria Papac. Ook kunt u aan haar doorgeven wanneer u vervoer nodig heeft. De viering is
ook thuis te volgen via het YouTube-kanaal van de Andreaskerk.

Namens de werkgroep ‘Ouderenmiddagen’, Lia Hoogendoorn

Op zondag 11 december van 19.00-1945 uur willen we samen komen in het Waterwiel. Hoe mooi is het om samen te zingen in de Adventstijd! De begeleiding met piano en dwarsfluit maakt het tot een extra feestelijke bijeenkomst! Kom je ook?

voedselbank dordrecht

In de maand december sparen we met elkaar voor de Voedselbank: houdbaar broodbeleg (hierbij wordt gedacht aan bijv. kokosbrood, (appel-)stroop en broodstrooisels) geen kaas of worst en liefst niet in glas.
Zoals eerder gemeld zijn alle lang houdbare levensmiddelen van harte welkom (wel graag de houdbaarheidsdatum controleren). Heeft u DE-waardepunten, wilt u dan ook aan de Voedselbank denken. Een financiële bijdrage via de Diaconie (onder vermelding Voedselbank) is ook van harte welkom.
De Voedselbank dankt u voor uw bijdragen dit jaar en wenst u goede Kerstdagen en een goed begin van 2023 toe.
team voedselbank Andreaskerk

Onlangs was ik bij een oudere persoon. Deze persoon kampt zelf met ziekte. Toch vindt ze nog mogelijkheden om er te zijn voor anderen. Om de paar weken stuurt ze mensen die het nodig hebben een kaart met een bemoedigende tekst. Ze zegt tegen mij: “De verbondenheid van de gemeente stopt toch niet bij de voordeur van de kerk?!”
Gea de Kwant, pastoraal werker

- Zoals u inmiddels hebt kunnen zien is de vloer in de hal en in de gang van de benedenverdieping vervangen. De werkzaamheden zijn voorspoedig verlopen. We danken u als gemeente voor uw begrip voor het ongemak dat er was tijdens de werkzaamheden. Het ziet er prachtig uit en we kunnen weer jaren vooruit met de nieuwe vloer!

- Door de coronapandemie zijn we bepaald bij het belang van ventileren. Daarom zullen boven in de kerkzaal de ramen op een kier staan tijdens de dienst. Voor de zalen beneden in de kerk is een adviesbureau gevraagd te kijken welke mogelijkheden er zijn om daar beter te kunnen ventileren. De adviezen kwamen uit op een ventilatiesysteem wat qua prijzen de begroting ver te boven gaan. Deze investering kunnen we niet doen nu de energiekosten (en alle onderhoudskosten) zo enorm gestegen zijn. Daarom is besloten niet te kiezen voor een nieuw aan te leggen ventilatiesysteem. Wel gaan we meer roosters aanbrengen zodat er meer luchtbeweging ontstaat in de zalen.

rugzakactie brood nodig 10 12 2022
De interkerkelijke werkgroep “Brood Nodig” organiseert een rugzakkenactie voor dak- en thuisloze mensen in december. Helpen jullie ook mee? Vul een rugzak met bijv. de volgende artikelen:
• Shampoo, douchefris of deodorant (geen stukken zeep aub)
• Tandenborstel en tandpasta
• Sokken, ondergoed of T-shirt (M/L)
• Sjaal, handschoenen en een muts
• Papieren zakdoekjes
• Iets lekkers (houdbaar) en een pakje drinken
• Een bemoedigende kaart (zonder uw achternaam of adres)
Ook worden oude slaapzakken gevraagd. Deze geeft de werkgroep weer door aan daklozen. Inleveren op 10 december 10.00-12.00 u in de Kruiskerk, Vrieseweg 64
of via Jos Cirkel
Jos Cirkel, evangelisatie-ouderling

De kerkenraad maakt bekend dat de in de kerkenraad van 6 juli vastgestelde profielschetsen van de wijkgemeente en een te beroepen predikant door de voorbereidingscommissie beroepingswerk zijn samengevoegd tot een door de kerkenraad geaccordeerde profielbrief:

De beroepingscommissie wil graag alle gemeenteleden bedanken die namen hebben ingestuurd van predikanten die geschikt zouden kunnen zijn voor onze wijkgemeente.
Inmiddels is de beroepingscommissie een paar keer bij elkaar geweest, maar u zult begrijpen dat er in dit stadium nog niets concreets kan worden gezegd. We zullen u op de hoogte houden. De beroepingscommissie roept u op het beroepingswerk in uw gebeden te blijven gedenken.