De kerkenraad nodigt u en jou van harte uit voor de jaarlijkse gemeenteavond. Deze vindt plaats op woensdagavond 24 april a.s. om acht uur in de Andreaskerk. Inloop met koffie en thee is vanaf half acht. Op de agenda staat o.a. de fusie van de Hervormde gemeente Dordrecht en de Protestantse gemeente Dordrecht / Dubbeldam, het voorgaan door vrouwelijke gastpredikanten, de verbouwing van de kerkzaal en uitleg over het digitaal collecteren via de Givt-app. Verder zal een toelichting geven worden op de wijkfinanciën. Gezien de onderwerpen hopen we op een goede opkomst en ontmoeten we u en jou heel graag deze avond!

De kerkenraad.

Mozambique, Zimbabwe en Malawi Zijn getroffen door de verwoestende orkaan Idai. De orkaan heeft minimaal 300 mensen het leven gekost. Honderden mensen zijn vermist en tienduizenden zijn op de vlucht. Velen zijn gestrand, de communicatie komt moeizaam op gang en dorpen zijn onbereikbaar. Meer dan anderhalf miljoen mensen zijn getroffen in deze drie Zuid-Afrikaanse landen. Het is de zwaarste orkaan in meer dan tien jaar. De collecte van zondag 5 mei , zal bestemd zijn voor de slachtoffers van deze verwoestende orkaan. Van harte aanbevolen.
Namens de diaconie, Gerda Pels

givtlogo

Voor mensen die geen contant geld meer bij zich hebben is er goed nieuws. Vanaf zondag 5 mei zal het mogelijk zijn om met uw smartphone aan de collecte mee te doen. Hiervoor heeft u wel de Givt-app nodig en die is via deze link te downloaden Downloaden givt app

Het blijft natuurlijk gewoon mogelijk om met contant geld of collectebonnen mee te doen aan de collecte. Maar: ook thuis bijdragen aan de collecte is met de Givt-app mogelijk! Op 24 april zal tijdens de gemeente-avond een presentatie worden gegeven over de GIVT-APP. Ook zal er eind april een korte handleiding op de website komen waarin wordt uitgelegd hoe de APP werkt.

Namens de oud.krm. Jaap Paauwe

Graag neem ik hier de gelegenheid om nog even terug te blikken op de dienst van zondag 24 maart, toen Noah Bras werd gedoopt en ik voor het eerst sinds lange tijd weer kon voorgaan in de Andreaskerk. Wat was het fantastisch om u weer eens vanaf de kansel te kunnen zien en te kunnen preken. Een moment waar ik inmiddels lang naar had uitgezien, maar waar ik maanden daarvoor niets eens aan durfde te denken. Wellicht is u reeds opgevallen dat ook in de komende weken er regelmatig gastvoorgangers in de Andreaskerk zullen zijn. Voor mij geldt dus nog even een mild regime qua zondagse diensten. Desalniettemin heeft mijn arts mij inmiddels weer volledig arbeidsgeschikt verklaard, waar ik natuurlijk erg blij mee ben. Ook zonder veel kerkdiensten en preekschrijverij valt er genoeg in onze gemeente te doen, maar ik ben dankbaar dat ik met Goede Vrijdag en Pasen zelf kan voorgaan.

Ds. Jasper van Schaik

De voorbereidingen voor de renovatie en modernisering van de kerkzaal lopen voorspoedig, Vele gemeenteleden dragen hun steentje bij in meedenken en meedoen. De plannen worden steeds concreter in de afspraken met de diverse ondernemers die aan de slag zullen gaan.

Op 12 februari j.l. is een Alpha-cursus gestart in de Andreaskerk. Deze cursus vindt normaal altijd ’s avonds plaats, maar op verzoek van geïnteresseerde deelnemers is er voor een eerst een cursus overdag, met een lunch als start. We zijn met de vijf deelnemers ruim over de helft van de bijeenkomsten en de lessen over het onderwerp de Heilige Geest vonden plaats in de tuin van de Eikenhof te Dordrecht. Een aantal gemeenteleden bidt op afstand tijdens de cursustijden, anderen helpen mee een gezellige lunch aan te bieden. Geweldig dat dit in onze gemeente kan plaatsvinden! God verandert mensen! De Liefde van onze God, het beeld van wie en hoe Jezus is, en de Heilige Geest/de Trooster, die Zijn vruchten laat ervaren in ons leven (Gal.5:22): wat een genade om je daaraan over te geven! Meer informatie: Peter v.d. Schoor, Marleen Vos en Jos Cirkel

Hoewel de zomer nog moet komen zijn we alweer plannen aan het maken voor het najaarsreisje. Waarheen? Dat blijft nog even een verrassing maar noteert u vast de datum in uw agenda nl. D.V. dinsdag 3 september. We hopen er met z'n allen weer een heel gezellige dag van te maken. U gaat toch weer mee ? Hoe meer zielen des temeer vreugde en... goedkoper!
Clasien Eichhorn en Rita Kok

voedselbank dordrecht

Een verzoek van de Voedselbank voor de maand april. Graag willen ze dat we met elkaar sparen voor: ONTBIJTGRANEN (zoals muesli, Brinta, havermout, enz.), BESCHUIT, KNÄCKEBRÖD en ONTBIJTKOEK. Doet u ook weer mee? Wij hopen op gulle gevers. Kunnen we de hele maand zorgen voor goed gevulde kratten? Bij voorbaat hartelijk dank voor uw medewerking.

Arine en Janneke