Op 4 september 2019 heeft de nieuwe classispredikant, ds. G van Meijeren in een extra kerkenraadsvergadering kennis gemaakt met onze kerkenraad. Voorafgaand is gesproken met onze predikant en pastoraal werker. Sinds 1 september 2018 is ds. Van Meijeren als classispredikant werkzaam in de classis Zuid-Holland Zuid. Eenmaal in de vier jaar bezoekt hij, zo mogelijk, alle (wijk)gemeenten binnen de classis, met als doel de onderlinge bijstand en bemoediging.

Op dinsdagochtend 19 november is er weer preekvoorbereiding met gemeenteleden. Samen lezen en bestuderen we het bijbelgedeelte dat in de dienst van 24 november, Eeuwigheidszondag, centraal staat. Aanvang 10.00 uur in de Andreaskerk. Koffie staat vanaf 9.30 uur klaar. Aanmelding wordt op prijs gesteld, maar is niet per sé noodzakelijk. Verdere informatie vindt u in Visserslatijn.

Sint en zijn pieten komen bijna weer naar Nederland. Dit jaar hebben Sint en zijn pieten speciaal voor jullie een plekje in hun agenda vrijgehouden. Sint en zijn pieten kunnen dus bij jullie op bezoek komen en wel op de volgende dagen: Zaterdag 30 november vanaf 16:00 uur, Donderdag 5 december vanaf 17:30 uur. Alleen Pieten zijn beschikbaar op: Woensdag 4 december vanaf 17:30 uur
Vrijdag 6 december vanaf 17:30 uur.

ckia logo

Maandagavond 18 november organiseert het Genootschap Nederland-Israël een bijeenkomst met als spreker de Joodse arts, drs. Jacob de Leeuwe. Het thema is: ‘ Thora en Talmoed, hun relatie tot de wereld’ . Zijn levenswerk is momenteel het vertalen en verklaren van de Talmoed in het Nederlands. Locatie: gebouw De Rank, Dubbelsteynlaan West 70 in Dordrecht. Aanvang: 20.00 uur. Bij deze van harte uitgenodigd!

Shalom, namens de gezamenlijke commissies K&I.

Wij willen de gemeenteleden in Albis een Kerstgroet sturen. Het zou leuk zijn als u ons hielp door een kaart met een persoonlijke kerstwens te maken. Met behulp van Google translate kunt u eventueel deze groet in het Hongaars vertalen! Vanaf 17 november zullen bij de beide uitgangen dozen staan om uw wens in te doen. Uiterste inleverdatum is 29 november. Wij zorgen dan voor de verzending. Blitz en de kindernevendienst nemen de kerstgroet voor de buitenschoolse opvang en de zondagsschool voor hun rekening. Doet u mee? Wij rekenen op U! Met dank!
Roemenië commissie

Wellicht is het u opgevallen dat er mensen tijdens de dienst aan de collecte geven met hun smartphone. Wilt u ook op deze slimme manier geven? Download dan de Givt-app op www.givtapp.net/download U kunt na het downloaden direct uw e-mailadres invoeren en beginnen met geven. U kunt op een later moment uw verdere registratie afronden.

Ook dit jaar bieden wij de mogelijkheid om een GZB-dagboek aan te schaffen. Bij de uitgang van de liftzijde ligt een inkijkexemplaar van het dagboek “Een handvol koren”. Als u een exemplaar hiervan wilt aanschaffen kunt u uw naam op de bestellijst noteren. Ook bij de andere uitgang ligt een bestellijst. De prijs van het dagboek is € 12,50, maar liefst € 8,- daarvan is bestemd voor het zendingswerk.
Wijkzendingscommissie Andreaskerk

De kerkenraad laat u weten dat in de maand november geen middagdiensten in de Andreaskerk worden gehouden. Al langere tijd trekken de middagdiensten in februari en november een steeds kleiner aantal bezoekers. Mede hierom heeft de kerkenraad zich in de afgelopen perioden beraden over de middagdiensten en heeft ze besloten om de middagdiensten per januari 2020 in een nieuwe opzet voort te zetten.