ckia logo

Maandagmorgen d.d. 27 januari hoopt Dr. K.D. Goverts uit Dordrecht, emerituspredikant, te spreken over het thema: Ballingschap en terugkeer - de grondtonen o.a. bij Mozes, Jesaja en Middeleeuwse Joodse denkers. Voor nadere info, zie ‘ Kerk op Dubbeldam’. Locatie: de Wijnstok , Dubbelsteijnlaan West 70. Aanvang: 10. 00 uur. Vanaf 9.45 uur staat de koffie klaar.
De gezamenlijke commissies K & I heten u van harte welkom!

ckia logo
Het Joods Nationaal Fonds (JNF) is een non-profit organisatie, opgericht in 1901. Het JNF richt zich op de ontwikkeling van duurzame, ecologische projecten ten behoeve van de leefbaarheid van alle  mensen in de Israëlische samenleving. Het werk van het JNF-fonds vindt haar basis in de Bijbel, o.a. inJes. 35: 1: De woestijn en de dorre plaatsen zullen hierover vrolijk zijn, en de wildernis zal zich verheugen, en zal bloeien als een roos. (S.V.)

Heime
De komende maanden kom ik stage lopen in uw gemeente bij ds. Jasper van Schaik. Ik zal me daarom even voorstellen. Ik ben Heime Leenman, een predikant in opleiding. Ik ben 23 jaar en ik kom uit Hardinxveld-Giessendam, daar ben ik opgegroeid in de Hervormde Gemeente.

Kerkbalans logo 2018

Zoals u inmiddels gewend bent aan het begin van een nieuw kalenderjaar, wordt ook deze keer de actie kerkbalans gehouden. De actie loopt van 18 januari tot 1 februari 2020. In deze periode kunt u daarom de lopers weer aan uw deur verwachten voor het bezorgen en weer ophalen van de enveloppen. Uit de inkomsten van kerkbalans worden o.a. salarissen betaald van de predikant, pastoraal medewerker, koster en organist.

Op zondag 22 december is tijdens de dienst een toelichting gegeven over de taak van ouderling-pionier. Een samenvatting treft u hieronder aan. In 1998 schreven 6 gemeenteleden een brief aan de kerkenraad. De kern hiervan: De Andreaskerk staat in Wielwijk. Laten we vooral niet vergeten om contact te blijven houden met de wijkbewoners. Twintig jaar geleden is een evangelisatie ouderling benoemd en in de loop der jaren zijn veel activiteiten ontplooid in de wijk door de evangelisatie ambtsdrager, de commissie Kerk-in-de-wijk maar zeker ook door alle gemeenteleden die de wijkbewoners een warm hart toedragen. Er wordt op deze manier invulling gegeven aan de missionaire arbeid, een taak die de gemeente heeft.

Wellicht is het u al opgevallen dat onze koster Rebecca Wierks – Wink in blijde verwachting is. Tot nu toe heeft zij haar werkzaamheden nog goed kunnen uitvoeren maar nu breekt wel de periode van zwangerschapsverlof aan. Rebecca zal vanaf 6 januari haar werkzaamheden tijdelijk neerleggen en zich, samen met Niels en Evi, gaan voorbereiden op de geboorte van hun kindje. We wensen ze een goede en mooie tijd toe. De taken van de koster zullen worden waargenomen door hulpkoster Bart Jelier en door Ronald Zwiers, geassisteerd door diverse andere vrijwilligers. Voor vragen kunt zich wenden tot Bart en Ronald via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. .
Namens de kerkrentmeesters, Ronald Zwiers

In de afgelopen tijd hebben een aantal veranderingen plaats gevonden in het team van organisten. Fred van Lieburg heeft om persoonlijke redenen besloten te stoppen als vaste organist. We bedanken
hem voor zijn bijdrage aan de erediensten in de afgelopen jaren. Daarnaast heeft André Evera aangegeven het rustiger aan te willen doen, hij blijft nog wel 3 tot 4 orgelbeurten per kwartaal vervullen. Naast Erik de Knegt, die regelmatig als invaller dienstdoet, hebben we gezocht naar een nieuwe vaste organist. Tijdens de dienst van 8 december jl. hebben we als gemeente muzikaal kennis kunnen maken met Erik van de Klooster. We zijn verheugd om hem als nieuwe vaste organist in ons midden te verwelkomen. Op een later moment zullen we beide “Erik’s” aan u voorstellen. Als kerkenraad en commissie “Muziek in de Eredienst” zijn we dankbaar dat het team van organisten weer compleet is en wensen hen veel inspiratie en zegen toe in de begeleiding van de gemeentezang.
Erwin Ista, namens de commissie “Muziek in de Eredienst

De kerkenraad heeft onze gemeenteleden Mw. Heleen de Boon en Dhr. Bart Jelier gekozen tot ouderling-kerkrentmeester. Daarnaast is het gemeentelid Dhr. Peter van der Schoor gekozen tot ouderling-pionier. Betrokkenen hebben inmiddels hun verkiezing aanvaard. Verder zijn de ouderlingen Dhr. Cees de Graaf, Dhr. Jeroen Witteveen, Dhr. Nico den Toom en Dhr. Wim van der Kruijff bereid gevonden tot een nieuwe ambtstermijn, evenals diakenen Mw. Gerda Pels, Mw. Josina Vermeulen en Dhr. Ronald Hagenaar. De kerkenraad is dankbaar dat twee vacatures ingevuld kunnen ​worden.

Op 31 december zijn er 1410 oliebollen/berlinerbollen, 530 appelflapjes/appelbeignets en 23 liter erwtensoep verkocht. We hopen dat het je gesmaakt heeft. De verkoop heeft het mooie netto bedrag van € 1162,74 opgeleverd. Dit geld is bestemd voor het diaconale project van onze kerk in Albis Roemenië. We ondersteunen daar de naschoolse opvang van Roma-kinderen. Dank aan de vrijwilligers en kopers.