header6

ckia logo

Maandagmorgen d.d. 14 februari 2022 hoopt Dr. K.D. Goverts, emerituspredikant te Dordrecht, te spreken over het thema: ‘het slotakkoord van Amos’. Centraal zal staan Amos 9:11: ‘Te dien dage zal Ik de vervallen hut van David weder oprichten,....’. Wat zeggen Joodse uitleggers hiervan? Het is heel fijn om als Kerk- & Israelkring na lange tijd weer bij elkaar te komen, hetzij met de 1,5 m maatregel.

Locatie: de Wijnstok, in de Maranathazaal, Dubbelsteijnlaan West 70.

Aanvang: 10.00 uur. Vanaf 9.45 uur staat de koffie klaar. U bent weer van harte welkom! Breng gerust uw vrienden of kennissen mee. Graag tot dan!

Shalom, Johan de Korte.

Beste gemeenteleden,
Het duurt niet zo lang meer tot we afscheid moeten nemen van onze predikant Ds. Jasper van Schaik en zijn gezin. We doen dat met pijn in ons hart en hadden hem graag langer in ons midden gehad. Maar het is niet anders…
We willen het afscheid op een zo warm en persoonlijke mogelijke manier invullen, maar zullen dat vanwege de Corona regels helaas gemankeerd moeten vormgeven.

Zondagochtend 23 januari is om 10.00 uur een jeugddienst. Deze dienst is voorbereid en ingevuld door en met alle jongeren uit de tienercatechesegroepen. Het door hen bedachte thema luidt “alles is mogelijk met Gods hulp”. We lezen uit het Bijbelboek Esther. De liederen in deze dienst zijn door de jongeren uitgekozen en Be Blessed verzorgt de samenzang en muzikale begeleiding. Voor deze dienst gaan geen uitnodigingen uit via kerktijd. U kunt zich dus niet via kerktijd aanmelden. We hebben, vanwege de beperkte ruimte en bijzondere dienst, gekozen om de jongeren met hun broers/zussen en ouders persoonlijk uit te nodigen.

Zondagmiddag 23 januari is om 16.00 uur een In Gesprek Dienst, waarin ik voorga. Voor deze dienst dient u zich via kerktijd aan te melden. Het thema van deze dienst is ‘Heb de wereld (niet) lief!’. We lezen flarden uit de brieven van de apostel Johannes, bij uitstek de apostel van de liefde, bij wie de term ‘wereld’ een kernwoord is. De wereld liefhebben is voor hem zowel opdracht als bedreiging. Hoe hebben wij de wereld vandaag (niet) lief te hebben? Na een korte overdenking gaan we in de dienst met behulp van enkele gespreksvragen hierover in gesprek.

Zondagochtend 30 januari is om 10.00 uur een dienst waarin ik ook hoop voor te gaan. Ik besef plotseling dat dit de laatste reguliere eredienst is, waarin ik als wijkpredikant van en in de Andreaskerk mag voorgaan. Het Oecumenisch leesrooster beveelt voor deze zondag de lezingen uit Jeremia 1: 4-10 en Lucas 4: 21-30 aan, waarbij we ons zullen aansluiten. Eén van de pluspunten van een algemeen leesrooster vind ik dat hierdoor in vele kerken op vele plekken op aarde op dezelfde zondag uit dezelfde teksten wordt gelezen en gesproken. De hele kerk die samenkomt rondom hetzelfde Woord van God voor die dag en week, dat te beseffen ontroert me.
Voor deze dienst wordt u via kerktijd uitgenodigd.

Ik wens u gezegende diensten toe!
Ds. Jasper van Schaik

Binnenkort hopen wij op elke woensdag de kerk open te stellen van 11.00-14.00 u. Koffie en thee, contact, een gesprekje, een rustmoment, gelegenheid om te bidden, een kaarsje aan te steken in de gebedsruimte: VRIENDEN EN BEZOEKERS, KOM DE ANDREASKERK BINNEN, U BENT VAN HARTE WELKOM! Dit kan zomaar op het straatbord bij de ingang geschreven staan!
Wij vragen uw/jouw hulp hierbij: wil jij/u 3 uur per week of per 2 weken aanwezig zijn in de kerk om de openstelling mogelijk te maken? Reacties graag naar Jos Cirkel

Een tijd geleden was ik bij een vrouw op bezoek. Ze worstelde met het gegeven dat ze eens zou moeten sterven. Ze had angst. Veel mensen hebben angst voor de dood, gelovig of niet gelovig. Bij sterven zijn er vier mogelijke angsten: angst voor pijn, angst om los te laten, angst voor de onbekendheid en angst om God te ontmoeten. Ik vroeg:”Wat doet u met die angst die u ervaart?” De vrouw zei dat ze de angst zoveel mogelijk wegduwde. Ik zei: “Wat zou u er nog meer mee kunnen doen?” Zo kwam de vrouw op de gedachte om de angst bij God te brengen in gebed en te bidden om Gods genade en nabijheid bij die angst die ze ervoer. Dat gaf haar moed om de toekomst in te kijken…

Pastoraal werker, Gea de Kwant

Vanaf 16 tot en met 23 januari is elke avond op een plek binnen de kerken van Dordrecht, binnen de kerken in Nederland en wereldwijd met elkaar gebeden, zowel in de kerken als thuis of in de buitenlucht. Het thema van deze week is aangereikt door de kerken in het Midden Oosten, “Licht in het duister”. Kerken onder druk, Christenen in nog maar een kleine minderheid, die lijden onder de houding van de gezaghebbers en maatschappelijk achter gesteld worden. “We leven in een wereld die hunkert naar licht in de duisternis”. De ster van Bethlehem nodigt ons uit om samen op zoek te gaan naar Christus die het licht der wereld is. De ster bracht de magiërs, de vreemdelingen, bij Jezus. Wij vragen jullie mee te bidden, elk op z’n eigen manier. Bidden is praten met God, met Jezus Zijn Zoon, door de Heilige Geest.

missie dordt nieuws

Missie Dordt Nieuws is de digitale nieuwsbrief van de stichting Missie Dordt – een interkerkelijke organisatie voor missionair werk op het eiland van Dordrecht. Met gebundelde krachten spannen we ons in om goed nieuws te zijn voor de stad.

Met deze nieuwsbrief geven wij informatie over missionaire initiatieven binnen onze stad. Dit kan gaan om nieuws of activiteiten van onze eigen kernteams of deelnemende kerken, maar ook relevante berichten van andere organisaties uit ons netwerk. Wil je jouw initiatief ook terugzien in de nieuwsbrief? Stuur dan een mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Via onderstaande link kunt u de nieuwsbrief downloaden.

Nieuwsbrief januari 2022 

 

oliebollen actie resultaat 2021
Op 31 december is er een record aantal artikelen verkocht met een record netto opbrengst. We hopen dat het jullie heeft gesmaakt. De opbrengst van deze actie is voor het diaconale project van onze kerk in Albis Roemenië. We ondersteunen daar de naschoolse opvang van Roma-kinderen. Alle vrijwilligers en kopers hartelijk dank.

Dankbaar voor de Buurtlunch To Go op Tweede Kerstdag in De Andere Boeg. Ruim 70 (!) mensen mochten we blij maken met een kerstlunchpakket. Dankbaar ook voor de vele vrijwilligers uit buurt en kerk!

kerstbuurtlunch 2021 kerstbuurtlunch 2021B

Dagelijks woord

De Andreaskerk is gevestigd in Wielwijk. Wij zijn een Hervormde (confessionele) gemeente, aangesloten bij de Protestantse Kerk in Nederland (PKN). Al sinds 1963 staat iedere zondag deze boodschap centraal: Gods liefde in Jezus Christus voor iedereen!

> Lees verder

Privacyverklaring

Andreaskerk Dordrecht
Jacob van Heemskerckstraat 19
3317 VL Dordrecht
078-6182695
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.