Wanneer? Woensdag 25 oktober, 19.30u - 20.30u (+ koffie/thee)
Wat? Bidden voor bewoners, instanties en initiatieven in deze wijken
Waarom? Omdat wij "kerk in de wijk" willen zijn
Waar? In één van de benedenzalen van de Andreaskerk
Wie? Broeders/zusters Kerk van de Nazarener, Gemeente Op de Rots, Andreaskerk

De kerkvader Augustinus is geliefd, zowel bij katholieken als protestanten. Hij leefde in een onstuimige tijd. Het machtige Romeinse Rijk was in een westelijke en oostelijk deel uiteen gevallen. De stad Rome – eens het onwankelbare centrum van het Romeinse Rijk – werd in 410 door de Visigoten geplunderd.

GHL
Het televisieprogramma 'Geloof en een Hoop Liefde’ portretteert gemeente Dordrecht.

Presentatoren Bert van Leeuwen, Henk van Steeg, Hella van der Wijst en Mirjam Bouwman gaan voor ‘Geloof en een Hoop Liefde’ op zoek naar authentieke dorpsverhalen, karakteristieke stadsgezichten en inspirerende verhalen over geloof, hoop en liefde in Dordrecht. Kijk maandag 23 oktober a.s. naar ‘Geloof en een Hoop Liefde’ in Dordrecht om 17.50 uur op NPO 2.

Op zondag 26 november is de laatste zondag van het kerkelijk jaar. De kerkenraad heeft er voor gekozen om in de middagdienst (die onder leiding staat van onze beide voorgangers, dominee van Schaik en pastor van der Lee) onze overleden broeders en zusters te gedenken. Deze dienst is een dienst voor de gehele gemeente en voor de familieleden van de overledenen. Zullen we de familieleden massaal steunen in hun rouw en gemis door met elkaar op te komen in Gods huis? De ochtenddienst is een themadienst rondom een van de liefdesbrieven van Christus.
Ds. van Schaik en pastor van der Lee.

Ook in november zullen er weer middagdiensten gehouden worden. Deze starten om 17.00u. Thema van deze middagen is: De liefdesbrieven van Jezus. We behandelen de brieven die Christus zelf schreef aan de zeven gemeenten in Klein Azië. Ook onze gemeente is geadresseerde! We roepen u en jou dus met klem op om deze diensten te bezoeken.

ckia logo
Maandagochtend 6 november hoopt ds B. Haverkamp uit Hardinxveld-Giessendam met ons het thema ” de Joodse Messias-verwachting " te bespreken. Naast zijn dagelijks werk als predikant maakt hij onderdeel uit van het bestuur van de stichting "Christenen voor Israël" en organiseert hij regelmatig reizen naar Israël. Locatie bijeenkomst: Andreaskerk, Jac. van Heemskerckstraat 19 . Aanvang om 10.00 uur. De koffie staat klaar vanaf 9.45 uur. Van harte welkom! Bij deze van harte uitgenodigd! Shalom, namens de gezamenlijke commissies Kerk en Israël, Tea Oostenrijk-Baron en Johan de Korte.

Op zondag 5 november komen we samen voor de jaarlijkse oogstdankdienst. Met vertrouwen doen we dit jaar weer beroep op u om na afloop van deze dienst één of meer fruitbakjes te bezorgen bij gemeenteleden die niet meer naar de kerk kunnen komen of om een andere reden een bemoediging nodig hebben. Mogen we weer op u rekenen? Op zaterdag 4 november maken wij de fruitbakjes klaar. Tussen 10 en 11.30 uur is er gelegenheid om fruit e.d. te komen brengen. Ook een financiële bijdrage is heel welkom. Wij zien u graag langskomen! En de koffie staat klaar.

De diakenen

ckia logo

Soekot is een zeer vreugdevol feest en zal haar vervulling nog krijgen. Tussen Jom Kippoer en Soekot liggen slechts vier dagen waarop geen smeekgebed wordt gedaan. Het is de tussentijd waarop ontzag en vreugde als het ware samenvloeien. De Heer draagt de Israëlieten op dit oogstfeest elk jaar te vieren (Lev. 23:33-44). Soekot is een pelgrimsfeest en dankfeest voor de laatst binnengebrachte oogst, dit jaar gevierd 5 t/m 11 oktober. De gelovige Joden bidden/ danken gedurende Soekot het ochtendgebed met in de ene hand gebundelde takken, de zgn. loelav, en in de andere hand de etrog. Wat symboliseert dit alles?

voedselbank dordrecht

Voor de maand OKTOBER vraagt de Voedselbank om de volgende producten met elkaar in te zamelen:

GROENTEN in blik / zak
PEULVRUCHTEN in blik / zak
GEDROOGDE PEULVRUCHTEN
APPELMOES

Graag dragen we weer volle kratten over aan de Voedselbank. Helpt u (weer) mee? Alvast hartelijk dank!

Arine en Janneke