header6

ckia logo
Mogelijk bent u ook weleens getuige geweest van Bar Mitswa vieringen bij de ‘Klaagmuur’ (Kotel) in Jeruzalem. Elke maandag- en donderdagmorgen is het op het Tempelplein een groot feest, een Bar Mitswa viering. Joodse jongens van 13 jaar en één dag worden Bar Mitswa. In Joodse kringen is deze gebeurtenis/ traditie bijna even belangrijk als een huwelijk, omdat dit het begin van een nieuwe fase in de relatie met God markeert. Waar vond deze ‘viering’ plaats in Dordrecht? Hoe gaat de plechtigheid van een Bar Mitswa - en Bat Mitswa-viering er aan toe? Wat betekent dit voor de betrokkene? Heeft Jezus zich ook voorbereid op Bar Mitswa? Herkennen we iets van de viering en de betekenis van het Joodse Bar Mitswa/ Bat Mitswa binnen de tradities in de Rooms Katholieke - en Protestantse Kerken? Waarom blijven we ‘lernen’/ leren?

 Hieronder kunt u het bestand downloaden

 

Zondag 11 april hoopt ds. G.C. Lock uit Scheveningen voor te gaan in de dienst. Hem hebben we al een aantal keren als gastvoorganger ontmoet. Fijn dat hij ook nu weer in de gelegenheid is om een dienst in de Andreaskerk te leiden.


Zondagavond 11 april vindt in de Andreaskerk om 19.00 uur een speciale jongerenviering plaats. Het thema van deze dienst is 'Geloven met lef!' Heb je nog lef na meer dan een jaar gehoorzaamheid aan coronavoorschriften en overheidsmaatregelen? Of ben je passief en gelaten geworden? Geloof is meer dan gehoorzaamheid. Geloof is ook lef tonen en de durf hebben om aan een nieuwe wereld te bouwen. Voorganger in deze dienst is ds. Jasper van Schaik. Geef je voor deze dienst op via de leiding van Flash of Power, of door een berichtje te sturen naar Rebecca Wierks (06-22434303). We hopen dat je erbij bent!


Zondag 18 april hoop ik zelf voor te gaan in de dienst. De lezing van deze zondag is uit 1 Johannes 1:1-7, de eerste verzen van de eerste Johannesbrief. Prachtige taal over licht en duisternis....
Ds. Jasper van Schaik

boodschappentassen

Het AH Project is op zoek naar een vrijwilliger die het leuk vindt om 1 avond in de twee weken boodschappen te bezorgen op 2 à 3 adressen in Wielwijk. Aanmelden hiervoor kan door een mail te sturen naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

De kerkdiensten zijn weer gestart. Binnen het jeugd- en kinderwerk is er veel vraag naar leiding en de nood is groot bij de oppasdienst 0-4 jaar. De vraag naar vrijwilligers speelt niet alleen in deze coronatijd maar ook in de gewone situatie. Momenteel zijn er geen mogelijkheden om oppasdienst tijdens de huidige kerkdiensten te organiseren. Ouders met jonge kinderen kunnen daardoor de kerkdienst niet  bezoeken.
Wat zijn de taken tijdens de oppasdienst. Binnen deze coronatijd pas je altijd samen op, in de normale situatie ben je met 4 personen. Je bent verantwoordelijkheid voor de kinderen, je troost de kinderen, maakt een puzzel met de kinderen en/of je leest een boekje voor. Voor de dienst zet je spullen en na de dienst ruim je het speelgoed op. Wilt u of jij ervoor zorgen dat deze ouders in deze coronatijd weer naar de kerk kunnen of juist de oppasdienst ondersteunen in de gewone tijden dan horen we het graag. U kunt dan contact opnemen met Klarinda Eichhorn, jeugdouderling via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Ik had onlangs een gesprek met een oudere. Toen vertelde hij: “Als ik het vroeger moeilijk had, ging ik fietsen. Het liefst bij slecht weer, wind en regen, zodat ik tegen de wind in moest torsen. Nu kan ik moeilijk lopen – ik loop een paar stappen met mijn rollator – en kan ik helaas niet meer fietsen als ik het moeilijk heb. Ik kan de spanning fysiek niet meer kwijt. Nu ben ik dubbelblij als ik op zo’n moment een telefoontje van iemand krijg: dat haalt me vaak uit de put”. Vaak is ons leven een woestijntocht: we moeten door veel moeiten heen. Op die woestijntocht laat God ons in de zorgen een waterput zien. Ik moet denken aan het bijbelverhaal van Hagar. Abraham stuurt Hagar en Ismaël weg. Ze trekken de woestijn in en dolen er rond, totdat het water op is. Hagar huilt dan bittere tranen. En dan roept de Engel van God haar toe: wees niet bezorgd. En God opent haar ogen en ze ziet een waterput... God zorgt! Hoe, dat weten we niet. En toch: Hij zorgt voor ons!
Pastoraal werker, Gea de Kwant

Logo samen dordt

Samen Dordt Nieuws is de maandelijkse digitale nieuwsbrief van de stichting Samen Dordt – een diaconale netwerkorganisatie gericht op het bieden van praktische hulp, het creëren van een sociaal vangnet en het verlenen van preventieve zorg. Met deze nieuwsbrief geven wij informatie over hulpinitiatieven binnen onze stad. Dit kan gaan om nieuws of activiteiten van onze eigen kernteams of aangesloten kerken, maar ook relevante berichten van andere organisaties of de gemeente Dordrecht. Jouw initiatief ook terugzien in de nieuwsbrief? Stuur dan een berichtje naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. 

Samen Dordt is de diaconale zusterstichting van Missie Dordt en verbonden aan het samenwerkingsverband Licht voor Dordt. #samendordt #missiedordt #lichtvoordordt

Via onderstaande link kunt u de nieuwsbrief downloaden.

Nieuwsbrief april 2021

 

voedselbank dordrecht

Voor de maand APRIL wordt er door de Voedselbank gevraagd om: ONTBIJTGRANEN (zoals muesli, Brinta, havermout, enz.), BESCHUIT, KNÄCKEBRÖD, ONTBIJTKOEK
Omdat er bij de Voedselbank steeds meer aanvragen voor ondersteuning binnen komen, is de Voedselbank blij met allerhande giften. Denkt u daarbij bijvoorbeeld aan DE-waardepunten, allerhand lang-houdbare levensmiddelen (wel houdbaarheidsdatum controleren) en/of een financiële bijdrage (NL29 RABO 0126 2203 95 t.n.v. Voedselbank Dordrecht). Naast in de kerk kunt u uw giften ook  donderdagmiddag tussen 14.00-16.00 uur inleveren bij De Andere Boeg- Piet Heynstraat 1. Bij voorbaat onze hartelijke dank voor uw medewerking.
Team Voedselbank Andreaskerk

Het Kerkkantoor bericht onze wijkgemeente als nieuwe leden worden ingeschreven. Om deze nieuwe leden actief welkom te heten is een nieuw initiatief genomen. Het plan is om een leuk welkomstpakketje af te geven aan de deur, met daarin o.a. informatie over de activiteiten binnen onze gemeente. En daar wordt uw/jullie hulp bij gevraagd! Het zou mooi zijn als iemand uit de directe omgeving van de nieuwe leden het eerste contact legt. Een kennismaking met iemand dichtbij je nieuwe adres en/of dichtbij iemand die ook naar de Andreaskerk gaat... Het kan dus zijn dat u/je gebeld wordt met dit verzoek. Wij hopen dat het initiatief een enthousiast vervolg gaat krijgen!
Jos Cirkel

In lijn met het advies van de landelijke PKN heeft de kerkenraad gisterenavond 11 maart 2021 besloten een aantal versoepelingen door te voeren ten opzichte van de huidige, noodgedwongen situatie van het digitaal gemeente zijn.


Zie voor het PKN advies:
https://www.protestantsekerk.nl/nieuws/perspectief-voor-gemeenten-als-lichtpuntje-in-schrale-tijd/

De kerkenraad herkent en voelt ook zelf de nood en behoefte om weer ter kerke te kunnen gaan en als geloofsgemeenschap samen onder het woord te kunnen zijn, de sacramenten te kunnen vieren en elkaar te ontmoeten. Daarnaast ziet de kerkenraad nadrukkelijk urgentie voor fysieke ontmoeting en betrokkenheid met onze jongeren. Tenslotte beseffen wij het belang van fysieke ontmoeting daar waar sprake is van cruciale zorg- en hulpverlening.

De Andreaskerk is gevestigd in Wielwijk. Wij zijn een Hervormde (confessionele) gemeente, aangesloten bij de Protestantse Kerk in Nederland (PKN). Al sinds 1963 staat iedere zondag deze boodschap centraal: Gods liefde in Jezus Christus voor iedereen!

> Lees verder

Privacyverklaring

Andreaskerk Dordrecht
Jacob van Heemskerckstraat 19
3317 VL Dordrecht
078-6182695
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.