De voorbereidingen voor de reis naar Albis in Roemenië zijn in volle gang. Met 9 jongeren en 9 volwassenen bereiden we ons voor op deze bijzondere reis naar ons project in Albis, de kinderen en onderwijzeres van de BSO. Zondags zullen we ook een bezoek brengen aan de kerkelijke gemeente van Albis. Onlangs kwamen we als groep voor het eerst bijeen om elkaar te leren kennen en om te horen waarom iedereen deze reis wil meemaken en welke verwachtingen er zijn.

Er is inmiddels al een heel enthousiast bouwteam betrokken bij de voorbereiding van de renovatie en modernisering van de kerkzaal. Onlangs kwamen we weer bijeen om de vele offertes te beoordelen zodat goede en (financieel) verantwoorde keuzes gemaakt kunnen gaan worden.

De PCD nodigt u uit voor de paasbijeenkomst op dinsdag 16 april a.s. van 14.00 tot 16.00 uur, in de wijkzaal van de Andreaskerk. Deze middag hopen dominee en mevrouw Maliepaard gastsprekers te zijn. Aan de hand van (zelfgemaakte) schilderijen mediteren zij over de zeven kruiswoorden. Vanaf half 2 staan koffie en thee klaar! Noteert u deze datum alvast in uw agenda. Later volgt meer informatie.

Namens de PCD, Lia Hoogendoorn

Het duurt nog een half jaartje, maar in september hopen we weer een rommelmarkt, kledingbeurs en boekenmarkt te organiseren. Gaat u uw garderobe, zolder of schuur nog opruimen? Bewaar dan uw overbodige spullen voor de rommelmarkt van de Andreaskerk. Hartelijk dank alvast. Heb je zin en tijd om deze activiteit mee te organiseren? Vraag info aan Rianne of Ton vd Knijff, Bart Jelier of Kees Verheul. Meer informatie over de rommelmarkt volgt later.

Kees Verheul

ckia logo

Maandagmorgen d.d. 1 april hoopt Dr. K.D. Goverts uit Dordrecht, emerituspredikant, te spreken over het thema: ‘Verhalen uit de Joodse mystiek’. Locatie: de Wijnstok, Dubbelsteijnlaan West 70. Aanvang : 10.00 uur. Vanaf 9.45 uur staat de koffie klaar. De gezamenlijke commissies K & I heten u van harte welkom!

Johan de Korte

En net als alle andere jaren beloofd het weer een onvergetelijke tijd te worden. Zet de datum vast in je agenda en in die van je ouders. We gaan van vrijdag 12 juli tot en met 14 juli. Iedereen die in de brugklas zit tot en met 15 jaar is van harte welkom! Zit je in groep 8 en ga je volgend jaar naar de brugklas? Ga je dan ook mee? Best spannend natuurlijk, daarom nodigen we je vast uit voor onze laatste ‘normale’ Flash-avond op 22 juni van 19:00-21:00 in de kerk. Kun je vast een beetje wennen aan het gezellige gekke Flash! Meer informatie volgt.

Groet Ewout, Jette, Niels en Rebecca

In een aantal vergaderingen heeft de kerkenraad gesproken over het uitnodigen van vrouwelijke predikanten in de Andreaskerk. In de vergadering van 13 februari heeft de kerkenraad haar standpunt bepaald. In de visie van de kerkenraad is er geen beletsel om vrouwelijke voorgangers te gaan uitnodigen in de Andreaskerk. Eerder is aangegeven dat de kerkenraad over haar visie graag het gesprek voert met de gemeenteleden. Op 20 februari is er aan de gemeenteleden gelegenheid geboden hier het gesprek over te voeren met kerkenraadsleden tijdens een informatieavond over dit onderwerp en over de modernisering van de kerkzaal. Op de jaarlijkse gemeenteavond, gepland op woensdag 24 april, komt dit onderwerp nogmaals terug.
Jaap Slager, voorzitter kerkenraad