We gaan weer van start met Flash op 29 september. Iedereen die in de brugklas zit tot en met 15 jaar is van harte welkom! Om de 14 dagen komen we bij elkaar in de kerk om 19.00 uur.

Tot snel! Groet Ewout, Jette, Niels en Rebecca

De geloofsverdiepingsavond is op 25 september om 20.00 uur in de Titus Brandsma Gedachteniskapel, Nolensweg 8 te Dordrecht. Te gast is dominee dr. Paul Wansink, predikant van de Grote Kerk te Dordrecht.

Op zaterdag 29 september, hopen we weer een kledingbeurs te organiseren in de Andreaskerk. We verzoeken u overbodig geworden dames-, heren- en kinderkleding, schoenen en tassen te bewaren ten behoeve van deze kledingbeurs. Inleveren van uw spullen kan van 26 t/m 28 september (woensdag t/m vrijdag) van 19.00 t/m 21.00 uur in de kerk. De beurs zal plaatsvinden op zaterdag van 9.00 uur tot 16.00 uur. De opbrengst is bestemd voor de stichting Beschermde Wieg. Deze stichting helpt zwangere vrouwen als zij de baby niet willen, kunnen of mogen behouden of als ze zonder hulp of anoniem moeten bevallen.
Gerda Pels

In mei heeft de kerkenraad het beleidsplan 2018 – 2022 vastgesteld. Het beleidsplan wordt als een hulpmiddel beschouwd om in de komende jaren consequent en constructief te werken aan de vier thema’s die in het beleidsplan zijn vastgesteld. (Eredienst, Jeugd, Zorgzame kerk, Vorming en Toerusting)

Joost de Korte gaat het team van Follow me (Next) versterken. Op dinsdag 25 september om 20.30 uur is er een vrijblijvende informatiebijeenkomst over belijdeniscatechisatie. Ouderling Jeroen Witteveen is daar aanwezig om afhankelijk van de mogelijkheden van de groep te bepalen hoe we het verdere catecheseproject vormgeven. De dinsdagmorgenkring komt op 25 september bijeen en bespreekt met elkaar wat de mogelijkheden zijn in de komende periode om de geplande bijeenkomsten door te laten gaan. In de kerkenraad vervult onze predikant natuurlijk ook zijn taak als herder en leraar bij agendapunten als “Toerusting” of “Meningsvorming”. Om zoveel het gesprek binnen de kerkenraad door te laten gaan is de voormalig regionaal adviseur Classicale vergaderingen Zuid-Holland, ds D.Ph.C. Looijen uitgenodigd voor de oktober vergadering. Dominee Looijen was op 26 augustus gastpredikant in de Andreaskerk.

Op dinsdag 16 oktober a.s. organiseren we de gebruikelijke najaarsmiddag voor alle ouderen van onze gemeente. Schrijfster Joke Verweerd hoopt deze middag een lezing te verzorgen. Het thema is: kijken in de keuken van een schrijfster. Omdat Joke enthousiast en boeiend kan vertellen, wordt het vast een mooie middag. Ook is er voldoende ruimte voor ontmoeting en gezelligheid. De middag begint om 14.00 uur, maar om 13.30 uur staat de koffie al klaar. Wilt u er ook bij zijn? Meldt u zich dan aan vóór 9 oktober bij Marijke Slager. Laat ook weten wanneer u vervoer nodig hebt. We hopen velen van u te ontmoeten!

Namens de PCD, Lia Hoogendoorn

Voor onze Hervormde wijkgemeente “Rondom de Andreaskerk” in Dordrecht zijn wij op zoek naar een Kerkelijk Werker voor het Ouderenpastoraat (8 uur per week).

Meer informatie over de functie en onze gemeente kunt u vinden in het volgende document:

Bestanden:
Aangemaakt 2018-09-18 12:40:16
Gewijzigd
Versie:
Grootte 53.69 KB
Systeem
Downloads 46

Alle jongeren, die de basisschool hebben verlaten of (al snel) 12 jaar zijn, worden van harte uitgenodigd voor catechisatie. We beginnen weer op dinsdag 18 september en zullen wekelijks (uitgezonderd de schoolvakanties) bij elkaar komen van 19.30 tot 20.30 uur, in een van de kerkzalen beneden. Er zijn 2 groepen: Follow Me (van 12 t/m 15 jaar) en Follow Me Next (voor 16 jaar en ouder).

Ton, Corbert, Joost en Marina