Zondag 19 juni gaat voor ds. Kees van Ekris uit Zeist. Hij was tot 2019 als gemeentepredikant verbonden aan de Bethelgemeente aldaar. Heden ten dage wonend en werkend in de leefgemeenschap “de Wittenberg” te Zeist. Bij velen van ons is hij bekend van zijn bijdragen aan de EO-podcast “Eerst dit”.

Zondag 26 juni hopen wij als gemeente met elkaar de gemeenschap met Christus en elkaar te vieren in het sacrament van het Heilig Avondmaal. Voorganger is ds. H.E. Dankers uit de Bilt.

Op 28 juni is er de jaarlijkse bijeenkomst voor hen die nieuw zijn in onze gemeente. Als u wat meer informatie wilt over het reilen en zeilen binnen onze wijkgemeente dan bent u/jij van harte welkom. De bijeenkomst vindt plaats in de Andreaskerk, aanvang 20.00 uur. Aanmelding via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. . Hoort en zegt het voort!

De informatie n.a.v. de gemeenteavond van 12 mei j.l. is verwerkt tot een concept - profielschets gemeente. Deze is besproken en becommentarieerd in de kerkenraadsvergadering van 8 juni en is inmiddels op de gemeenteavond van 15 juni met de gemeente gedeeld. Aansluitend daarop is de gemeente die avond gehoord betreffende de profielschets van de te beroepen predikant. Het streven is de twee profielschetsen vast te stellen in de kerkenraadsvergadering van 6 juli, waarna met het feitelijke beroepingswerk kan worden begonnen. Wij vragen om uw voorbede, met name ook voor de leden van de voorbereidingscommissie.

Onlangs hoorde ik een vrouw zeggen die een ziekte heeft, dat een vriendin zei: “Het is heel erg wat je hebt, maar God is erbij”. Die vrouw zei tegen mij: “Ik vond dat moeilijk om te horen. In donkere periodes zit ik in de overleefstand en ervaar ik God niet. Dan ben ik eenzaam en wil ik God juist dichtbij ervaren: Waarom bent U er niet? Wat wilt U met mijn leven?” Als ik later terugkijk, zie ik dat God er wel degelijk was, vooral door mensen om mij heen. Ik ervaar heel veel liefde in mensen om mij heen, die bijv. eten komen brengen of mij bellen.” Hoe ervaart U Gods liefde in Uw leven? En: hoe geeft U Gods liefde door aan anderen?

Pastoraalwerker, Gea de Kwant

Op 10 september (datum is gewijzigd!) hopen we weer een rommelmarkt, kledingbeurs en boekenmarkt in en bij de Andreaskerk te organiseren. Heb je artikelen voor deze actie? Bewaar dan deze overbodige artikelen tot september. Geen meubels, witgoed, kopjes en glazen, verder kunnen we alles gebruiken. Hartelijk dank alvast. Meer informatie over de rommelmarkt volgt later of stuur een mail naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Let wel: de startzondag staat genoteerd voor 18 september!
Namens de activiteitencommissie, Kees Verheul

voedselbank dordrecht

In de maand juni is de oproep van de Voedselbank voor de Kledingbank. Er wordt gevraagd om nieuw ondergoed en sokken/kousen (voor zowel kinderen als volwassenen).
Liever een financiële bijdrage? Graag via NL29 RABO 0126 2203 95 tnv Voedselbank Dordrecht. Blijft u ook aan de DE-spaarpunten denken? Alle gevers hartelijk dank.
Team Voedselbank Andreaskerk

ckia logo
Jezus heeft ons geleerd om te leven en te handelen als de man in de gelijkenis van de ‘barmhartige Samaritaan’. Deze man betoonde ‘chesed’. Het Hebreeuwse woord 'chesed’, algemeen vertaald door ‘liefdadigheid’, is een essentieel kenmerk voor Israël. Chesed is zelfs één van de pilaren die het Joodse geloof draagt, zo hiermee ook het christelijk geloof. Rabbijn Mozes van Kobrin heeft eens gezegd: 'Een dag dat een Jood geen vriendelijkheid doet (zgn. mitswe), wordt niet beschouwd als een dag in zijn leven’. Wat betekent ‘chesed’ nog meer en wat zegt de Bijbel hierover? Hoe geeft Israël/ het Joodse volk dit inhoud aan de dag van vandaag? Wat kunnen we hiervan leren?

Lees dit artikel verder in onderstaand document:

242521290 1484288181941592 9088967077294222925 n

Beste gemeente, geachte predikant, beste Albis werkgroep! Uit naam van de Christian Gypsymsiion Foundation schrijf ik jullie en stuur ik jullie even een paar foto's van de kerk in Albis en de After School die jullie daar ondersteunen. Ilonka is daar de juf die les geeft aan een klas van ongeveer 13 kinderen, van eerste tot vierdeklassers. We zijn erg dankbaar dat jullie aan ons denken en voor ons bidden en dat jullie dit onderwijsprogramma ondersteunen! We denken altijd met vreugde terug aan onze persoonlijke ontmoetingen, hetzij hier in Albis, hetzij daar bij jullie in Dordrecht! Een hartelijke en liefdevolle groet, László Dan, directeur Gypsy Mission en Hessel Keuter

242599847 483119252989946 9184989962021240221 n242684912 210171021177030 6654984483521057833 n242487395 444699200254687 7960486015769025326 n242536413 624159665241242 9169334054372322735 n

logo de andere boeg

Ook al is er vanwege de coronamaatregelen geen officiële opening geweest, er zijn inmiddels wel diverse activiteiten in De Andere Boeg van start gegaan. Door corona hebben we de maandelijkse buurtlunch tijdelijk in een ander jasje gestoken: de Buurtlunch To Go! Bezoekers kunnen op een veilige manier een lunchpakket afhalen en hebben zo de gelegenheid om elkaar en de vrijwilligers buiten op het pleintje te ontmoeten. In juni hopen we weer, op gepaste afstand, samen aan tafel de maaltijd te kunnen houden.