Vanaf 16 juli t/m 12 augustus hoop ik samen met mijn gezin vakantie te vieren. Voor urgente pastorale zaken kunt u contact opnemen met ouderling Piet Wentzel. Hij kan u ook helpen indien u, om welke reden dan ook, een predikant nodig heeft. Voor overige urgente kwesties verwijs ik u door naar scriba dhr. Richard Kamerling of voorzitter van de kerkenraad dhr. Jaap Slager. Vanaf deze plek wens ik u, mede namens Barbera, Wout Jan en Frederique, een hele goede zomer toe!

Ds. Jasper van Schaik

Op zaterdag 29 september wordt er weer een kledingbeurs georganiseerd in onze kerk.
Op een later tijdstip ontvangt u hierover nadere informatie.

Op vrijdag 7 september hopen wij ons najaarsreisje te gaan maken. Wij gaan eerst de Dorpsdokter bezoeken waar we een voordracht krijgen “Help de dokter vertelt” Daarna gaan we op reis voor een heerlijk diner.

voedselbank dordrecht

In de zomermaanden JULI en AUGUSTUS vraagt de Voedselbank om dezelfde producten en dat zijn: TANDPASTA , WASMIDDEL, AFWASMIDDEL en LICHAAMSVERZORGINGSPRODUCTEN. We hopen dat we in deze 9 weken toch iedere week een goed gevulde krat met deze artikelen aan de Voedselbank te mogen overhandigen. Helpt u weer mee om dit voor elkaar te krijgen? Bij voorbaat hartelijk dank.
Arine en Janneke

Afgelopen jaren hebben Elianne de Graaf en Noortje Schijvens zich enorm ingezet om de organisatie van de oppasdienst zo goed mogelijk neer te zetten samen met alle oppassers. Zij gaan hiermee stoppen. Wij willen hen beide heel erg bedanken voor alle energie die zij hierin hebben gestoken! De laatste tijd hebben Elianne en Noortje hun opvolgers al helemaal ingewerkt. Marit de Graaf en Marjenne Helmens zijn vanaf nu de contactpersonen voor de oppasdienst. Wij wensen hen veel plezier in het werk voor de allerkleinste in onze gemeente.

De jeugdouderlingen Rob en Suzan

De kerkenraad heeft in haar mei vergadering het beleidsplan 2018-2022 vastgesteld. Het document kunt u hieronder downloaden, is te vinden in de bibliotheek van Visnet of u kunt het eventueel op vragen bij onze scriba. Het beleidsplan is niet bedoeld om de gemeente opnieuw uit te vinden. De gemeente is al uitgevonden. Zij bestaat dankzij Jezus Christus. Wij geloven dat de Heer haar zelf in leven houdt. Waar vorige beleidsplannen grotendeels een vastlegging van het bestaande beleid inhielden, is dit beleidsplan nadrukkelijk opgezet als een handleiding waarmee de komende vier jaar nieuw beleid kan worden gemaakt en uitgevoerd. De vastlegging van het al bestaande beleid is opgenomen in het Visserslatijn, of zal daar in de toekomst in worden opgenomen.

Op zaterdag 15 en zondag 16 september willen we het kerkelijk winterseizoen 2018 - 2019 starten. De startdag hopen we op zaterdag 15 september te organiseren. Op zondagochtend 16 september is de eerste eredienst van het nieuwe winterseizoen. Op de zaterdag willen we, in de namiddag en begin van de avond, met de gemeente bij elkaar komen. Er is gelegenheid voor ontmoeting met elkaar en we gaan gezamenlijk een maaltijd gebruiken. Meer informatie volgt later in het kerkblad, website en zondags op de beamer. Reserveer 15 en 16 september data in je/uw (digitale) agenda!

ckia logo

Op Jom Haätsmaoet, dit jaar 19 april, vieren de Joden in de gehele wereld de Israëlische onafhankelijkheidsdag. Dit jaar is het 70 jaar geleden (sinds 14 mei 1948) dat het Joodse volk haar eigen land (gedeeltelijk) weer terug kreeg, een Jubeljaar. Israël is een volk dat haar historische ervaringen opvat als de grote daden van haar Grote God, aldus de Joodse godsdienstfilosoof Martin Buber. Hoe viert men normaliter de onafhankelijkheidsdag? Is het zicht in de kerken op Gods verbond en beloften voor Israël en het Joodse volk na 1948 in positieve zin veranderd?

collectealleVanaf heden zijn er drie mogelijkheden voor het bestellen van collectebonnen