kinderdienst2018
Heb je zin om mee te zingen met ‘Be Blessed’ of met je eigen muziekinstrument mee te spelen met de band? Doe dan gezellig mee met de kinderdienst op 17 juni! Wij hebben reuze veel zin in een muzikaal knalfeest met jullie! Je krijgt van tevoren de muziek toegestuurd per mail. We oefenen met elkaar in de Andreaskerk op:
• zondag 10 juni na de ochtenddienst van 11.30 uur tot 12.30 uur
• vrijdagavond 15 juni van 19.00 uur tot 20.15 uur
• Voorafgaand aan de kinderdienst op 17 juni vanaf 9.00 uur
Wil je jezelf aanmelden? Heb je vragen? Neem dan contact op met Dingena Epker.

Op zaterdag 15 en zondag 16 september willen we het kerkelijk winterseizoen 2018 - 2019 starten. De startdag hopen we op zaterdag 15 september te organiseren. Op zondagochtend 16 september is de eerste eredienst van het nieuwe winterseizoen. Op de zaterdag willen we, in de namiddag en begin van de avond, met de gemeente bij elkaar komen. Er is gelegenheid voor ontmoeting met elkaar en we gaan gezamenlijk een maaltijd gebruiken. Meer informatie volgt later in het kerkblad, website en zondags op de beamer. Reserveer 15 en 16 september data in je/uw (digitale) agenda!

Zoals in het vorige kerkblad beloofd volgt hieronder de berichtgeving over het concept beleidsplan 2018-2022 zoals dat tijdens de gemeenteavond van 11 april 2018 aan de orde is gekomen.

Ds. Van Schaik liep met ons het concept beleidsplan 2018-2022 door. Daarbij wees hij erop dat ervoor gekozen is om te concentreren op vier aandachtsgebieden, namelijk: eredienst en muziek, jeugd, zorgzame kerk en vorming en toerusting. Per aandachtsgebied zijn vragen opgesteld waarvan het de bedoeling is dat daar in de komende vier jaar antwoorden op geformuleerd worden. Procedureel is het de bedoeling om ieder jaar voor het begin van het kerkelijk seizoen een jaarplan te maken met daarin de vragen waaraan dat jaar gewerkt zal gaan worden.

Op maandag 11 juni houden we in de Andreaskerk een kennismakingsavond voor iedereen die in de afgelopen tijd (1 á 3 jaar) de diensten in de Andreaskerk bezoekt. Gewoon om elkaar te leren kennen, om in gesprek te zijn met elkaar en natuurlijk ook om meer te weten te komen over de Andreaskerk- gemeente, het kerkgebouw, de historie en welke activiteiten er zijn. Van harte welkom in de Andreaskerk op maandag 11 juni om 20.00 uur.
Jaap Slager, voorzitter kerkenraad.

In vuur en vlam voor Pinksteren? Van maandag 14 mei t/m vrijdag 18 mei, van 19.30u - 20.00u, stoken we het vuurtje op met woord, gezang en gebed in de Lydiazaal. Van harte welkom!
Opgewekt verder

‘Be Blessed’ is hard op zoek naar enthousiaste gemeenteleden ter versterking van het geluidsteam. Altijd al interesse gehad in datgene wat zich “achter de schermen” afspeelt? Dit is je kans! Het idee is om één of meerdere avonden te organiseren om met elkaar te kijken wat het inhoudt om het geluid te doen bij onze band. We doorlopen dan allerlei technische aspecten. Ervaring is absoluut niet noodzakelijk, daar trainen we voor! Interesse gewekt? Geef dit door aan Dingena Epker of Jonathan Trapman. Bij voldoende interesse wordt er vervolgens een datum gepland in overleg.

Heeft u met het mooie weer ook zo'n zin om op pad te gaan ? Noteer vast 7 september in uw agenda. Dan hopen we er weer een gezellige dag van te maken voor oud en wie er maar zin heeft om mee te gaan. De bestemming is nog niet rond maar u hoort er binnenkort meer van.

Clasien Eichhorn en Rita Kok

voedselbank dordrecht

Voor de maand MEI is gevraagd om de volgende artikelen met elkaar sparen: KOFFIE, THEE, SUIKER. De Voedselbank is u dankbaar voor de volle kratten in de maand April en hoopt dat u ook in de komende maand weer wil meewerken aan een grote opbrengst. De gebruikers van de Voedselbank zullen u er zonder meer erg dankbaar voor zijn. Daarvoor danken we u al bij voorbaat.
Arine en Janneke

Afgelopen 11 april was er weer de jaarlijkse gemeenteavond in de Andreaskerk. De avond mocht de belangstelling genieten van zo’n 80 mensen. Verschillende onderwerpen die de wijkgemeente rondom de Andreaskerk aangaan zijn aan de orde gekomen en ds. Jasper van Schaik mocht bovendien verslag doen van zijn studiereis naar Israël.