alpha

De Andreaskerk start een Alpha-cursus in januari 2023! 10 avonden en een zaterdag. Altijd eerst een gezellige maaltijd en dan samen met anderen in gesprek over het Christelijk geloof. De cursus is gratis, laag-drempelig, leerzaam en ook leuk! Zie ook www.alphanederland.org
Voor informatie: Jos Cirkel, evangelisatie-ouderling

Zondag 4 december, 2e zondag van Advent gaat voor ds. Floris den Oudsten uit Maasdijk.

Zondag 11 december gaat voor ds. Niek Tramper uit Zeist. Op deze 3e zondag Advent vieren wij met elkaar het Heilig Avondmaal: dat Christus gekomen ìs, dat wij mogen delen in zijn dood en opstanding. Laten wij gehoor geven aan zijn opdracht: ”doe dat, tot Mijn gedachtenis..”.
Voor diegenen die deze dienst thuis volgen via de live stream: er wordt gepoogd de avondmaalsviering beter in beeld te brengen, zodat u thuis het Avondmaal in gemeenschap met de gemeente mee kunt vieren.

Op woensdag 14 december a.s. hopen we onze jaarlijkse kerstviering te houden. Met muziek, liederen en overdenkingen zullen we stilstaan bij de geboorte van Christus. U krijgt tevens een heerlijke lunch (broodmaaltijd) aangeboden. De bijeenkomst start officieel om 11.00 uur, maar vanaf 10.30 uur bent u al welkom. Rond 14.00 uur hopen we af te ronden. Voor deze viering kunt u zich uiterlijk op 7 december aanmelden bij Ria Papac. Ook kunt u aan haar doorgeven wanneer u vervoer nodig heeft. De viering is
ook thuis te volgen via het YouTube-kanaal van de Andreaskerk.

Namens de werkgroep ‘Ouderenmiddagen’, Lia Hoogendoorn

overhandiging kerst albis 2022
Op 25 november heeft, namens de Andreaskerk, Teus Oosterwijk (sr) de resultaten van de Albis December Actie overhandigd aan Gipsy Mission.
▶ 199 kaarten als groet van de Andreaskerk aan Albis.
▶ € 3500,- bestemd voor pakketten met eten en kleding voor de leden van onze zusterkerk in Albis.

Op zondag 11 december van 19.00-1945 uur willen we samen komen in het Waterwiel. Hoe mooi is het om samen te zingen in de Adventstijd! De begeleiding met piano en dwarsfluit maakt het tot een extra feestelijke bijeenkomst! Kom je ook?

voedselbank dordrecht

In de maand december sparen we met elkaar voor de Voedselbank: houdbaar broodbeleg (hierbij wordt gedacht aan bijv. kokosbrood, (appel-)stroop en broodstrooisels) geen kaas of worst en liefst niet in glas.
Zoals eerder gemeld zijn alle lang houdbare levensmiddelen van harte welkom (wel graag de houdbaarheidsdatum controleren). Heeft u DE-waardepunten, wilt u dan ook aan de Voedselbank denken. Een financiële bijdrage via de Diaconie (onder vermelding Voedselbank) is ook van harte welkom.
De Voedselbank dankt u voor uw bijdragen dit jaar en wenst u goede Kerstdagen en een goed begin van 2023 toe.
team voedselbank Andreaskerk

Onlangs was ik bij een oudere persoon. Deze persoon kampt zelf met ziekte. Toch vindt ze nog mogelijkheden om er te zijn voor anderen. Om de paar weken stuurt ze mensen die het nodig hebben een kaart met een bemoedigende tekst. Ze zegt tegen mij: “De verbondenheid van de gemeente stopt toch niet bij de voordeur van de kerk?!”
Gea de Kwant, pastoraal werker

- Zoals u inmiddels hebt kunnen zien is de vloer in de hal en in de gang van de benedenverdieping vervangen. De werkzaamheden zijn voorspoedig verlopen. We danken u als gemeente voor uw begrip voor het ongemak dat er was tijdens de werkzaamheden. Het ziet er prachtig uit en we kunnen weer jaren vooruit met de nieuwe vloer!

- Door de coronapandemie zijn we bepaald bij het belang van ventileren. Daarom zullen boven in de kerkzaal de ramen op een kier staan tijdens de dienst. Voor de zalen beneden in de kerk is een adviesbureau gevraagd te kijken welke mogelijkheden er zijn om daar beter te kunnen ventileren. De adviezen kwamen uit op een ventilatiesysteem wat qua prijzen de begroting ver te boven gaan. Deze investering kunnen we niet doen nu de energiekosten (en alle onderhoudskosten) zo enorm gestegen zijn. Daarom is besloten niet te kiezen voor een nieuw aan te leggen ventilatiesysteem. Wel gaan we meer roosters aanbrengen zodat er meer luchtbeweging ontstaat in de zalen.

ckia logo

Maandagmorgen d.d. 5 december hoopt dhr. Dirk van Genderen voor ons een lezing te verzorgen. Het thema voor deze morgen is: “Leven we momenteel in de eindtijd, kort voor de wederkomst van de Messias van Israel, Jezus? Is dit te herkennen? Wat betekent dit Bijbels gezien voor het Joodse volk, alvorens het Messiaanse Rijk aanvangt?“

Locatie: Andreaskerk , Jac. Van Heemskerckstraat 19 te Dordrecht. Aanvang: 10.00 uur. Inloop met koffie vanaf 9. 40 uur.
Bij deze van harte uitgenodigd. Breng gerust uw vrienden mee!

Namens de commissie K&I Andreaskerk, Nico den Toom en Johan de Korte.