ckia logo
D.d. 5 februari hoopt dhr. Peter Pellemans van Christenen voor Israël een lezing voor ons te houden met als thema: ‘Waarom Jeruzalem’ Een lezing over Gods keuze voor de plaats van Jeruzalem als Zijn woonplaats, niet alleen in het verleden maar ook voor Zijn Koninkrijk wat komende is. Gods doel met Israël.

Locatie: Kerk van de Nazarener (Stefanuskerk), Talmaweg 121 te Dordrecht. Aanvang: 20.00 uur, de kerkzaal is vanaf 19.30 uur open. Namens de gezamenlijke commissies Kerk & Israël van harte welkom op deze bijzondere avond!

alpha logo

WELKOM OP ALPHA

Heb je vragen over het leven of over het christelijk geloof? Dan is Alpha echt iets voor u, voor jou. Met anderen op zoek gaan naar de zin van het leven. Dat is Alpha. Tijdens 10 interactieve en gezellige bijeenkomsten ontdek je wat het christelijk geloof inhoudt.
Wanneer: we starten 12 februari a.s. in de Andreaskerk . Tijd: 12.30-15.00 u. We starten altijd met een lunch.
Info: Peter v.d. Schoor tel. 06 30324692, Jos Cirkel tel. 06 41257320
de Alpha- flyer ligt bij de uitgangen van de kerk

ckia logo

Bij de gelovige orthodoxe Joden is er een sterk verlangen naar de herbouw van de 3e tempel op de Tempelberg, de berg Moria, te Jeruzalem. Allereerst omdat Gods aanwezigheid daar dan weer ten volle zal zijn en omdat het voor hen nauw samenhangt met de komst van de Messias. Men is in Jeruzalem al druk bezig met de voorbereidingen hiervoor. Zou deze 3e tempel er volgens de Bijbel wel werkelijk komen of vergissen sommige Joodse Rabbijnen en christenen zich soms? Komt er ook een tempel in het komende Messiaanse Rijk/ Vrederijk en zal dit dan deze (3e tempel ) zijn of komt er nog een 4e tempel? Zou het steeds meer aandringen door de Rabbijnen voor de herbouw van de tempel ons christenen ook wat te zeggen hebben?

week van gebed 2019

Gebedssamenkomst Wielwijk/Crabbehof Week van Gebed 2019:

Wanneer? Vrijdag 25 januari
​Hoe laat? 20.00u - 21.15u
Waar? De Kerk van de Nazarener, Talmaweg 121
Thema? Recht voor ogen
Tekst? Deut. 16: 11 - 20

Meer info? Klik op de volgende link: Promotiefilmpje Week van Gebed

Kerkbalans logo 2018
Zoals u inmiddels gewend bent aan het begin van een nieuw kalenderjaar, wordt ook deze keer de actie kerkbalans gehouden. De actie loopt van 19 januari tot 2 februari 2019. In deze periode kunt u daarom de lopers weer aan uw deur verwachten voor het bezorgen en weer ophalen van de enveloppen.

Nodigt het nieuwe jaar uit om vooruit te kijken of om juist eerst achterom te zien? Natuurlijk moeten we niet vergeten wat er achter ons ligt. De herinneringen. Wat kunnen we leren? We kunnen terugkijken op de feestmaand december zoals veel winkels zullen doen. Het was een goed jaar of het was wat minder. Namens de kerkenraad mag ik u uitnodigen om net als in 2018 samen gemeente te zijn. Door zelf aanwezig te zijn bij de diensten op zondag of mee te luisteren via kerkomroep, door oog te hebben voor anderen in uw omgeving, door spontaan taken op te pakken die er zijn, door goed na te denken wanneer er namens de kerkenraad een beroep gedaan wordt op uw talenten (en tijd). Genoeg te doen in 2019!

Deze week is Gea de Kwant-van der Vlist gestart met haar werkzaamheden als pastoraal werker voor de ouderen in onze gemeente. Gea heeft een dienstverband van 8 uur per week om dit werk te doen. Haar start was eigenlijk al eerder want Gea heeft op 19 december tijdens de kerstbijeenkomst voor de ouderen al met een grote groep mensen kennis kunnen maken. Zij richt zich bij het bezoekwerk op gemeenteleden die behoren tot de zogenoemde 75+ groep.

De leden van de kerkenraad hebben op woensdagavond 12 december met elkaar gesproken over de verschillende argumenten die er zijn om WEL of NIET voor een vrouwelijke voorganger te kiezen. Het gesprek is gevoerd nadat iedereen het boekje “Samen met de vrouwen. Bijbelstudies over m/v in de kerk” gelezen had. In vier groepjes is daarover, in alle openheid, met elkaar gesproken. Wat zegt de Bijbel? Wat is de uitleg bij de verschillende teksten? Wat zegt ons gevoel? In januari staat dit onderwerp weer geagendeerd bij de kerkenraadsvergadering waar dan de samenvatting van genoemde avond besproken wordt.
Jaap Slager, voorzitter