Sinds 18 oktober zijn wij overgestapt naar een gebruiksvriendelijker uitnodigingssysteem voor de kerkdiensten, via www.kerktijd.nl . Inmiddels zijn hiervoor meer dan 250 gemeenteleden geregistreerd. Overigens kunnen ook niet-gemeenteleden zich laten registreren! Zie hiervoor onze website www.andreaskerk.com . Daar vindt u ook een link waarmee u zich kunt registreren. Vanuit het systeem worden de kerkdiensten automatisch gevuld met het aantal beschikbare plaatsen. Helaas zijn dat er voorlopig niet meer dan 30. Zo zijn wij juist aan het begin van een nieuw kerkelijk seizoen geconfronteerd met een tweede Corona-golf, met alle beperkingen van dien, ook voor ons gemeenteleven: de kerkgang, de kringen, de clubs, en vult u verder zelf maar in.

Op zondag 1 november hoop ik voor te gaan in de jaarlijkse oogstdienst. Deze zondag staat altijd in het kader van dankbaarheid. We uiten onze dankbaarheid voor alles wat we van God ontvingen, om te beginnen met ons dagelijks brood. We zijn niet dankbaar voor alle omstandigheden, maar kunnen wel danken in alle omstandigheden. En met een donkere winter voor de boeg is het leren tellen van onze zegeningen een relevante oefening. We lezen op 1 november verder in de Jozefverhalen uit Genesis. Jozef daalt af, staat er in de bijbel. Eerst daalt hij af in een put, daarna daalt hij af naar Egypte. Onder alle afdaling die in zijn leven gebeurt, onder alle tegenslag en onrecht, blijft God hem zegenend nabij. Een uitdagend verhaal voor ons vandaag! En voor wie oren heeft om te horen: zeer troostrijk!

Op zondag 8 november hoop ik opnieuw voor te gaan. In deze dienst vervolgen we de lezing uit de Jozefverhalen.

Vanwege het corona-virus is het helaas niet mogelijk om de dankdienst in te vullen zoals we dat gewend zijn. Er wordt dit jaar geen fruit ingezameld en er worden geen fruitbakjes rondgebracht. De diakenen hebben nagedacht over een alternatieve invulling van de dankdienst vanuit het principe omzien naar elkaar. Over de concrete inhoud wordt u op een later tijdstip op de hoogte gesteld. Om dit mogelijk te maken, vragen wij u een gift over te maken op rekeningnummer NL05 INGB 0000 3796 85 onder vermelding van 'dankdienst'.​ Alvast hartelijk dank.
De diakenen.

ckia logo

Het mikwe (Hebreeuws-mikwa) betekent letterlijk ‘levendig water’. Het mikwe is een Joods reinigingsbad, niet zozeer hygiënisch, maar spiritueel/geestelijk. Bij elke synagoge (voorheen de Tempel) hoort een mikwe. Deze is voor een religieuze gelovige Jood nog belangrijker dan de synagoge. Een Joodse geloofsgemeenschap kan niet functioneren zonder het mikwe. Het mikwe wordt ook wel het ‘bad der wedergeboorte’ genoemd. Hoe ziet een mikwe er normaliter uit? Wat is het gebruik en de betekenis van de onderdompeling in het mikwe in het Jodendom? Kunnen we dit gebruik terugvinden in de Bijbel? In hoeverre is de ceremonie van de doop in het doopbassin binnen de doopkapellen van de vroege kerken/ oude kathedralen te relateren aan de ceremonie in het mikwe?

Hieronder kunt u het bestand downloaden

Voorlopig is gemeentezang niet mogelijk tijdens de erediensten. We zijn daarom op zoek naar gemeenteleden (m/v - jong/oud) met enig muzikaal zangtalent die tijdens de dienst - in kleine samenstelling - de liederen willen zingen met begeleiding van het orgel. In de dienst van afgelopen zondag hebben we hier een begin gemaakt. Het gaat om de diensten waarin “Be Blessed” niet aanwezig is. Ben je geïnteresseerd of wil je meer informatie, neem dan contact op met Erwin Ista of via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. .

Muziekcommissie

We blijven invulling geven aan onze dienst aan God en de wereld. Via de kerkwebradio en via www.kerkomroep.nl zal tenminste t/m zondag 5 april, en zo nodig langer, iedere zondag om 10.00 uur een uitzending worden verzorgd waarin ds. Van Schaik voorgaat in de liturgie. Op deze manier kunnen we, hoewel op afstand, toch samen bidden, zingen, uit de bijbel lezen en de verkondiging uit Gods woord horen.
     o Voorbeden (voor uzelf, voor anderen, voor situaties dichtbij of ver weg) kunt u via e-mail aanvragen en indienen bij ds. Van Schaik (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.).
     o Collectes zullen via de Givt-app worden verzameld. Voor instructie bij het downloaden en gebruiken van de app zie gebruik Givt -app  onder het tabje 'Givt-App'.
     o De bloemengroet zullen we zoals we gewend zijn ook nu iedere zondag namens de gemeente bij een gemeentelid bezorgen. De bos bloemen wordt door een gemeentelid verzorgd conform het bestaande rooster.

Wij hebben bevestigd gekregen dat ons abonnement op www.kerkomroep.nl geen beperkingen kent qua aantal luisteraars. Het zou echter zo kunnen zijn dat door het grote aantal luisteraars van vele kerken tegelijkertijd de verbinding hapert. Mocht u dat onverhoopt overkomen, dan adviseren wij u de opname van de dienst op een later moment te beluisteren. De opnames blijven geruime tijd beschikbaar.