header6

Inmiddels is de renovatie en herinrichting van de kerkzaal bijna compleet. Niet alleen heeft het interieur nu een meer eigentijdse uitstraling, ook geven het podium en het vernieuwde liturgische centrum een nieuwe beleving van de ruimte en van de eredienst. Tijdens het startweekend heeft u alle gelegenheid om de zaal beter te bekijken en geïnformeerd te worden over alle vernieuwingen. Ik hoop dat u daar gebruik van zult maken!

De PCD nodigt geïnteresseerde gemeenteleden uit voor de najaarsbijeenkomst van dinsdag 15 oktober a.s. van 14.00 tot 16.00 uur in de Andreaskerk. Vanaf 13.30 staat de koffie voor u klaar. De spreekster deze middag is Cora de Kok. Zij komt een presentatie geven over ‘de dertig laatjes’. Over haar verzameling die zich in 30 laatjes bevindt, zal zij een aantal anekdotes vertellen. Voorwerpen uit vroeger tijd en de verhalen erover zullen voor velen een feest van herkenning zijn. U kunt zich uiterlijk 7 oktober aanmelden voor deze middag bij Marijke Slager.

Lia Hoogendoorn, voorzitter PCD

Vanaf september 2019 start ‘Connect’. ‘Connect’ is bedoeld voor iedereen boven de achttien die nog lang geen dertig is! Eenmaal per maand komen we bij elkaar voor. Sleutelwoorden: geloofsverdieping, verbinden van geloof en dagelijkse leefwereld, onderlinge ontmoeting. ‘Connect’ zal staan voor serieuze diepgang en voor heilige gezelligheid. Klarinda Eichhorn en ds. Jasper van Schaik staan te popelen om samen met jou van ‘Connect’ een mooie en waardevolle periode in je geloofsleven te maken. Geef je op via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of bij Klarinda. Samen zoeken we naar een geschikt moment en tijdstip om te Connecten.

Ook dit seizoen hopen we in de Andreaskerk belijdeniscatechese aan te bieden. Overweeg je misschien om belijdenis te doen, of verlang je naar verdieping en verbreding in het geloof, dan ben je van harte welkom! Belijdenis doen is een markeringsmoment in het geloofsleven en in onze verbinding aan de traditie van de kerk. Geloof leeft op bij zulke markeringsmomenten. Zoals heel het leven wat opveert door de bijzondere momenten te markeren. Het is niet voor niets dat we onze verjaardagen vieren, of onze trouwdagen en andere jubilea. In het geloof werkt het precies zo.

Nog een paar weken en dan start in september het winterwerk in onze kerk weer. Ook wij van “het schilderen/ tekenen” willen het nieuwe seizoen van de partij zijn. Op de maandagavonden tot Pasen volgend jaar komen we bij elkaar om met penseel of potlood teksten uit de Bijbel op doek of papier te vertalen. Geen of weinig ervaring …… geen probleem. We helpen elkaar en je zult zien dat er met gewoon beginnen en stug doorgaan duidelijk verbeteringen gaan optreden. Zin om mee te doen? Schrijf je dan in op een van de inschrijfformulieren bij de ingangen.
Bram Ouwerkerk

voedselbank dordrecht

In de maand september wordt er door de Voedselbank gevraagd om: Soep (in blik, zak of pak), Vermicelli en Soepstengels. Daarnaast vragen ze u zonder onderbreking of ze, als uw Douwe Egbert waardepunten heeft, deze van u mogen hebben. Met deze punten geeft Douwe Egbert de Voedselbank een hele ruime vergoeding in de vorm van koffie voor de cliënten. Voor uw medewerking zeggen wij u bij voorbaat hartelijk dank.
Team Voedselbank Andreaskerk

Het was feest in Wielwijk! De zon begon te schijnen en de mensen stroomden het veld op. Bij het kinderknutselen kwamen wel 80 kinderen om een spiegel te maken met als tekst: “Je bent niet alleen, God is om je heen”. Dat was ook het thema van de infokraam: #Je bent niet alleen. Met de Kerk van de Nazarener hadden we een kraam waar we mensen een schilderij toonden, gemaakt door Bram Ouwerkerk, waarop eenzaamheid uitgebeeld was.

Graag wil ik op deze plek, mede namens de kerkenraad, mijn grote dank uitspreken aan de Grote Kerkgemeente voor de wijze waarop zij hun huis en hart voor alle Andreasgangers hebben geopend op de zondagen waarop wij hun gasten waren. Vanaf het moment dat wij een beroep op hun gastvrijheid deden, ging de kerkenraad van de Grote Kerk zeer royaal met ons om en getroostte zij zich geen enkele moeite om met ons en voor ons alles in goede banen te leiden. Mijn speciale dank gaat hierbij uit naar de scriba van de Grote Kerk, Elly van der Hum! Ik kan me niet aan de indruk onttrekken dat velen het als bemoedigend en hoopvol ervaren om samen de lofzang gaande te houden.

Ds. Jasper van Schaik

Dagelijks woord

Volg ons!

De Andreaskerk is gevestigd in Wielwijk. Wij zijn een Hervormde (confessionele) gemeente, aangesloten bij de Protestantse Kerk in Nederland (PKN). Al sinds 1963 staat iedere zondag deze boodschap centraal: Gods liefde in Jezus Christus voor iedereen!

> Lees verder

Andreaskerk Dordrecht
Jacob van Heemskerckstraat 19
3317 VL Dordrecht
078-6182695
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.