Een klein verhaal over grote dingen…een juf vertelt: Tingelingeling, daar gaat de bel…iedereen naar zijn eigen plek! We beginnen met Bijbelles en gebed, dan huiswerk maken onder begeleiding. Dat gaat allemaal niet vanzelf; het is een hele klus, want de meeste kinderen zijn onderontwikkeld. Omdat we werken met kinderen met leer- en gedragsproblemen, zijn er ook speciale lessen om de ontwikkeling op te krikken.

Verder groepswerk, goed om te leren samenwerken. Dan zijn erg nog de zeer zwakke kinderen die bijna niets weten. Geen benul van onder boven links of rechts. Geen cijfers, geen letters…help! Ze zijn 9, 10 jaar en kunnen niet meekomen. We doen ons best om er wat van te maken en langzaam, langzaam, stapje voor stapje komt er wat besef. Er zijn dagen dan weten ze even niks meer, maar daarna gaat het dan weer beter…zucht! Dan een klein dapper meisje; ze probeert mee te komen, moest voor de zoveelste keer tussendoor even ontluist…daar werd ze wel verdrietig van! We gaan het zien, we gaan activiteiten doen, we gaan ervaren wat Gods Liefde doet in een jonge gemeente in Roemenië! Ga mee! Een lang weekend in de meivakantie. Info en opgeven bij Klarinda Eichhorn. Graag reactie vóór 1 december.
Jos Cirkel